Oefeningen: Freerunnen

Voor de freerunners een filmpje over de Safety Vault. Deze sprong doen we regelmatig over de kast in de zaal. In het filmpje wordt de safety vault nog een keer duidelijk uitgelegd. Kijk eerst het filmpje, voor je verder leest.
De safety vault kun je ook buiten doen, onder het filmpje zie je een aantal foto’s van obstakels in het dorp waar je dit op zou kunnen oefenen.
BELANGRIJK: Denk aan de veiligheid, voor je op een obstakel gaat oefenen, controleer altijd of het obstakel veilig genoeg is en niet nat!

Veel plezier!

Oefeningen: Dinsdaggroepen

Nu we nog niet met elkaar in de zaal mogen gymmen, heb ik voor jullie een aantal oefeningen klaargezet om thuis te doen. We hopen dat we bij de volgende persconferentie te horen krijgen dat de binnensporten weer door mogen gaan. Zodra we hier meer over weten, zullen we dit nieuws op de website en op Facebook plaatsen.

In de onderstaande bijlage een aantal stretchoefeningen die jullie eerst kunnen doen, voordat jullie aan de oefeningen in de filmpjes beginnen. De filmpjes zijn door de KNGU gemaakt, de grondvormen (fundamentals) van turnen worden voorgeturnd. Als we weer de zaal in mogen, gaan we deze oefeningen gebruiken om jullie voor te bereiden op de clubkampioenschappen die we later dit jaar willen organiseren (als de maatregelen het toelaten). Gebruik de filmpjes om te kijken wat de bedoeling is en probeer uit welke dingen wel of niet lukken voor jou.

Hopelijk tot snel!

Diane

Oefeningen: Maandag Conditiegym

Deze keer weer een aantal oefeningen voor stretchen en de buikspieren (zie onderstaande bijlages)

Tips & opmerkingen:

*Voor de oefeningen steunend op de ellebogen en/of handen. Zorg dat je goed met je schouders boven de ellebogen/polsen staat. Trek goed je navel in en probeer het bekken licht achterover te kantelen en de billen bij elkaar te knijpen. Hiermee probeer je het lichaam in één lijn te houden en te voorkomen dat je onder in je rug gaat hangen.

*Voor de oefeningen liggend op de grond. Zet je voeten op heupbreedte en trek je navel goed in , bekken achterover kantelen en probeer daarbij je onderrug zo goed mogelijk in de grond te duwen.

*Probeer alle oefeningen ongeveer 30 sec. vol te houden. Lukt dat niet geen probleem, zit er een oefening tussen waarvan je denkt dat gaat hem niet worden vandaag dan sla je deze over. Misschien kan je dan een andere oefening die je wel ligt nog een keer herhalen.

Succes !

Diane

Spelletjes voor thuis peuter- en kleutergym

Nu we helaas niet samen kunnen gymmen en het vakantie is, heeft Juf Johanna een aantal spelletjes bedacht die samen met de peuters en kleuters gedaan kunnen worden. Veel plezier met elkaar!

Sneeuwpop mikken
Neem een paar plastic bekertjes. Teken op de bekertjes oogjes en een neus, zodat het lijkt alsof er een sneeuwpop op tafel staat. Rol wat sokken op tot bolletjes en de kinderen kunnen aan de slag: lukt het om de sneeuwpoppen van een afstand om te gooien?

Rudolph Prikje 
De kerstvariant van Ezeltje Prik: teken een groot rendier op een stuk karton. Pak een aantal punaises en bind ze stuk voor stuk aan een touwtje. De kinderen moeten geblinddoekt de punaises op de juiste plek op het karton prikken. Ideaal om binnen te doen, als het buiten regent of sneeuwt. Wil je het extra moeilijk maken? Laat de kinderen dan eerst geblinddoekt een paar rondjes draaien.

Bord spel thema kerst.
Print het spel uit en het spel kan – bijna – beginnen. Ik zeg bijna, want er moet natuurlijk ook wel een beetje actie komen in het spel. De groene vakjes op het bord zitten er natuurlijk niet voor niets. En wat nu zo leuk is, is dat je zelf, eventueel met de kinderen, kunt verzinnen welke actie er op de blauwe vakjes uitgevoerd moet worden.
Je kunt denken aan de volgende opdrachten:
– Zing en dans een kerstliedje en als je dit gedaan hebt mag je 2 stappen vooruit.
– Oei! De Kerstman raakte verdwaald tijdens het zoeken naar je huis. Ga terug naar 12 en ren 3 rondjes om tafel.
– Het heeft gevroren en het is overal spekglad. Je glijdt 4 plaatsen vooruit…en moet 4 keer je tenen en dan de neus om en om aan tikken.
– Oh nee! De Kerstman heeft al zijn cadeautjes laten vallen…stamp als een boze Kerstman op de grond en begin opnieuw op 1.