Oefeningen dinsdaggroep (21 april)

Bijgaand de oefeningen die Diane heeft bedacht. Dankzij Emily hebben jullie ook een idee hoe het eruit moet zien :-).

Opdrachten/oefeningen voor groep 3,4,5,6,7,8 en eerste jaar V.O.

***Handenstand tegen de muur. Ga op je buik liggen met je handen bij de muur (of deur ) je armen en benen zijn gestrekt. Dit om te meten hoe groot je bent. Kom weer staan op de plaats waar je voeten lagen. Maak nu een grote stap en zet je handen weer dicht bij de muur. Maak een handenstand met het hoofd tussen de armen en probeer je helemaal recht te maken.

***Handenstand. Zoek een plekje waar je genoeg ruimte hebt, bijvoorbeeld in de tuin op het gras. Ga staan met je armen gestrekt aan het hoofd. Neem weer die grote stap en zet je handen zover mogelijk weg. Wanneer je handen richting de grond gaan kom je al met een been omhoog. Zodra je handen op de grond staan gooi je het andere been in de lucht. Lukt het?

***Van spreidstand tot handenstand. Deze is best wel een beetje moeilijk maar misschien lukt het jou wel? Voorzichtig en neem de ruimte!

***Handenstand met doorrollen. Zoek een plekje waar je genoeg ruimte hebt, bijvoorbeeld in de tuin op het gras. Voor het doorrollen is het misschien handig om wat kussen neer te leggen, zodat je wat zachter neerkomt.  Kom staan met je armen gestrekt aan het hoofd, neem een grote stap en zet je handen zover mogelijk weg. Kom tot een handenstand daarna duw je schouders naar voren, dan kom je eerst in een kaars en maak je je koprol rustig af tot zit.

***Langzame handenstand met overslag. Proberen maar!

Filmpje 1

Heb je thuis een springtouwtje??? Dan hier voor jou een paar voorbeelden om te proberen.

***Touwtjespringen. Spring op je eigen manier over het touwtje. Lukt het om 50 keer te springen? Of kan jij een minuutje touwtjespringen volhouden?

***Touwtjespringen op één been. Dit gaat met het ene been misschien makkelijker dan met de andere. Kan je het ook achteruit?

***Met groot touw touwtjespringen. Hiervoor moet je iemand in huis vragen om jou even te helpen. Knoop aan de ene kant het touw vast en aan de andere kant moet iemand jou even helpen met draaien. Ga in het midden van het touw staan en probeer te springen. Kijk goed naar het touw! Kan jij ook al inspringen en er weer uit?

***Touwtjespringen met knie heffen. Probeer onder iedere keer dat je de knie optilt het touwtje te draaien en te springen. Succes!

***Touwtjespringen op de trampoline. Ben jij zo’n bofkont met een trampoline in de tuin? Vraag dan even aan je ouder(s) of je het mag proberen om touwtje te springen op de trampoline. Mag dat? Kan jij dan één keer springen met twee keer het draaien van jouw touwtje?

Filmpje 2

Let op: Zoals bij alle lichamelijke oefeningen, kan het onjuist uitvoeren van een oefening leiden tot blessures en letsel aan spieren, gewrichten, pezen en banden. Gebruik je verstand bij het uitvoeren van de oefeningen en het volgen van de challenges. Stop als je pijn voelt. Neem als het nodig is contact op met je huisarts of fysiotherapeut. De vereniging BAS Gymnastiek is niet aansprakelijk voor lichamelijke klachten, ontstaan door het uitvoeren van de oefeningen en challenges die op de website van BAS Gymastiek en de Facebookpagina van de vereniging worden geplaatst.

Oefeningen dinsdaggroepen 14 april

Beste leden van de dinsdaggroepen,

Ook jullie kunnen vandaag weer aan de slag met nieuwe oefeningen die Diane voor jullie heeft gemaakt. Zussen Jill en Megan doen het voor in de filmpjes, die onder de oefeningen staan. Bedankt dames voor jullie hulp!

We wensen iedereen weer veel plezier en succes met de oefeningen.

***Opdrukken tegen de muur: Ga met gestrekte armen van de muur staan, draai je handen naar binnen en probeer goed je buik in te trekken en je billen bij elkaar te knijpen. Zodat je tijdens het opdrukken mooi één rechte lijn houdt van je lichaam.

***Opdrukken op de grond: Dit kan en mag met een gymbal. Draai je handen naar binnen en probeer goed je buik in te trekken en je billen bij elkaar te knijpen. Zodat je tijdens het opdrukken mooi één rechte lijn houdt van je lichaam.

***Opdrukken met één stoel: Let op dat je knieën goed boven je enkels blijven staan tijdens de oefening. Buig zover mogelijk je armen(billen recht naar beneden laten zakken) en weer je armen strekken (zie filmpje!)

***Armpje drukken: Vraag iemand in huis of die met jou wil armpje drukken. Wie gaat er winnen???

***Spierballen maken: Trek je zelf op zover dat je armen goed gebogen zijn. Dit kan aan ringen of een rekstok of iets anders waar je aan kan hangen. Hoeveel tellen kan jij dit volhouden??

Filmpje 1

Vervolg oefeningen:

***Radslag: ! Let op dat je een  grote stap maakt en je handen ver weg probeert te zetten. Hoeveel radslagen kan jij achter elkaar te maken?

***Radslag op één arm: Gaat dat lukken? En kan je dan ook nog op gestrekte benen letten?

*** Radslag op een lijntje: Teken of maak een lijntje op de grond. Begin met de armen langs je oren, maak een grote stap en zet je handen zover mogelijk op het lijntje. Draai je tweede hand die je neerzet zover mogelijk in. Lukt het om met je radslag op het lijntje uit te komen?

***Radslag-radslag op één arm: zie filmpje. Je doet eerst een “gewone” radslag en gelijk er achteraan een radslag op één arm. Proberen maarJ!!!

*** Radslag-arabier: Je mag en kan natuurlijk ook eerst de arabier oefenen. In de arabier plak/sluit je jouw benen voordat je deze op de grond neerzet. Probeer goed je tweede hand  in te draaien in de arabier. Ik denk dat de arabier dan wat makkelijker gaat. Succes ermee!!

*** Bonus: overslag-radslag: Probeer eerst de overslag te oefenen. Hiervoor kan je eerst het bruggetje oefenen(zie de oefeningen van vorige week!!) Dan met een kleine aanloop, een grote stap en je handen zover mogelijk neerzetten(net als in de radslag), daarna maak je een handenstand met een overslag. Succes en proberen maar!!

Filmpje 2:

Let op: Zoals bij alle lichamelijke oefeningen, kan het onjuist uitvoeren van een oefening leiden tot blessures en letsel aan spieren, gewrichten, pezen en banden. Gebruik je verstand bij het uitvoeren van de oefeningen en het volgen van de challenges. Stop als je pijn voelt. Neem als het nodig is contact op met je huisarts of fysiotherapeut. De vereniging BAS Gymnastiek is niet aansprakelijk voor lichamelijke klachten, ontstaan door het uitvoeren van de oefeningen en challenges die op de website van BAS Gymastiek en de Facebookpagina van de vereniging worden geplaatst.

Dinsdaggroepen: oefeningen 7 april

Ook voor de dinsdaggroepen zijn oefeningen uitgeschreven door Diane. De oefeningen zijn voor alle leeftijden, dus zowel voor de jongste leden van groep 3 tot en met de Jong Volwassenen. Nog meer tips nodig? Kijk ook eens bij de al geplaatste oefeningen voor conditiegym, maar ook wat er de komende we(e)k(en) nog geplaatst wordt!

De oefeningen zijn eerder uitgewerkt door Esmée. Superleuk gedaan, bedankt daarvoor.

Filmpje 1: deel 1 van de oefeningen

***Kikkertje.   ! Armen zijn zijwaarts, een oor op de grond en probeer je knieën en billen op één lijn te krijgen .

***Spreidzit tegen de muur . ! Laat je voeten goed omhoog wijzen , handen achter je rug en probeer goed rechtop te gaan zitten.

***Spreidstand. ! Voeten wijzen naar buiten, strek je knieën, je handen aan de grond  en til je hoofd op.

***Kaars tot spreidzit. ! In de kaars mag je je handen in je rug zetten. Probeer zover mogelijk te spreiden en leg je buik op de grond met je armen naar voren gestrekt.

***Koprol voorover tot spreidzit/split . ! Probeer zover mogelijk te spreiden(split), kom met je buik op de grond en probeer je benen weer achter je te sluiten.   

***Bruggetje vanuit lig. ! Zet je handen naar binnen dus je vingers wijzen naar elkaar. Duw jezelf omhoog en probeer met rechte armen je schouders boven je handen te zetten. Lukt het ook om je benen te strekken?

***Bruggetje met je voeten op een verhoging.  ! Een verhoging kan zijn een stoel(zet de stoel wel tegen een muur anders glijdt deze misschien weg),je bed of een bank.

*** Bruggetje achteruit lopen tegen een muur of een deur. ! Ga een paar passen van de muur staan, probeer over je hoofd  met je handen langs de muur te lopen tot je bij de grond bent.  Maak daarna een mooi bruggetje. Doe je wel voorzichtig!!

***Bruggetje achterover vanuit stand.   Zet je voeten wat wijder uit elkaar en ga dan voorzichtig achterover en probeer dan in een bruggetje te blijven staan.

***Handenstand tot bruggetje.  Maak een handenstand en probeerdan door te gaan in een bruggetje. Lukt het jou ook om weer terug te komen?

Succes en doe je best! Kijk maar wat wel  of nog niet zo goed lukt. Als je maar probeert! Als je het alleen doen  nog een beetje spannend vindt, kan je altijd iemand vragen of die jou even wilt helpen. 

Tot volgende week!              

Filmpje 2: ook hierin laat Esmée zien hoe je de oefeningen kunt uitvoeren