Rabo ClubSupport start weer: Stemt u ook op BAS Gymnastiek?

Ook dit jaar heeft Rabobank Flevoland de inmiddels traditionele jaarlijkse actie voor de verenigingen en stichtingen in onze regio. Waar de actie de voorgaande jaren nog bekend was onder de naam Rabobank Clubkas Campagne, wordt de actie sinds vorig jaar Rabo ClubSupport genoemd. Ook BAS Gymnastiek doet dit jaar weer graag mee en hoopt via de in te zamelen stemmen weer een mooi bedrag te mogen ontvangen.

Doel BAS Gymnastiek
Het doel van dit jaar is spelmateriaal voor onze oudste leden (50+), die elke maandagochtend nog met plezier naar de conditiegym komen om samen aan hun conditie te werken.

Rabo Clubsupport: wat houdt de actie ook alweer in?
Rabobank Flevoland draagt al jaren een warm hart toe aan de verenigingen in onze regio. Zij biedt op verschillende manieren steun: hun kennis, netwerk en met deze actie ook financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Juist om de clubs en verenigingen sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Daar kunt u als lid van Rabobank Flevoland bij helpen, want als lid bepaalt ù namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: uw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt!
Als BAS Gymnastiek onderschrijven we dit graag en zijn blij met hun steun. Rabobank Flevoland stelt voor deze actie een deel van de winst beschikbaar. Afhankelijk van het aantal stemmen dat wordt uitgebracht, ontvangt elke vereniging per stem een bedrag.

Online of via de app stemmen
Als lid van Rabobank Flevoland kunt u in de periode van 5 tot en met 25 oktober stemmen op de deelnemende verenigingen. Dit jaar is het mogelijk om te stemmen via de app of als u ingelogd bent op de website van Rabobank (rabobank.nl/clubsupport) via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ klikt u op Rabo ClubSupport. U heeft 5 stemmen om te verdelen en per goed doel kunt u er maximaal 2 gebruiken. In november (datum nog niet bekend) ontvangen we de uitslag en hopelijk weer een mooie bijdrage voor nieuw spelmateriaal voor de conditiegym!

Succes met stemmen en het zou geweldig zijn als u uw stem(men) ook voor ons mooie doel gebruikt! Bedankt!

Eerste wedstrijden 2019 smaken naar meer

De eerste wedstrijden van de selectie liggen al weer een paar weken achter ons. Inmiddels hebben Milan & Jesse het spits afgebeten met hun eerste plaatsingswedstrijd op 30 november in Enschede.

Milan turnt dit jaar op een hoger niveau dan vorig jaar (NTS 17)  en dat maakt meteen de concurrentie wat groter en uitdagender. Dat was ook precies wat de uitslag was van deze dag. Een nette 9e plek en duidelijk aan welke onderdelen nog gewerkt moet worden voor de volgende wedstrijden. Jesse pakte een 6e plaats, mede dankzij zijn mooie scores op ringen en sprong. Een prima start voor de heren en ze kunnen dus nog even flink trainen met nog een paar weken te gaan tot hun tweede wedstrijd op 1 februari 2020.

Vlak daarna op 8 december mochten de dames van de 4e divisie afreizen naar Didam, waar hun eerste plaatsingswedstrijd geturnd kon worden. In praktisch alle leeftijdscategorieën waren er dames van BAS Gym te vinden:

  • 4 instapdametjes (Jill, Evelien, Michalina, Jasmijn)
  • Esmée (pupil 1)
  • Celeste (pupil 2)
  • Megan (Junior)
  • Anouk (jeugd 1)
  • Lisa en Kirsten (senior)

De eerste wedstrijd van deze zondag was voor de jongste dames, Jill, Evelien, Michalina, Jasmijn en Esmée, waren in alle vroegte op zondagochtend uit Biddinghuizen vertrokken om op tijd in Didam te zijn. Genoeg tijd dus om onderweg even rustig wakker te worden met dik een uur rijden. Best weer even spannend zo’n wedstrijd in zo’n grote, onbekende zaal. Gelukkig waren de trouwe gezichten weer mee (Martin & Diane). Bij de wedstrijd bleek dat het toch wel lastig is om sommige oefeningen te onthouden, goed uit te komen en de balk…altijd een uitdaging. De meiden hebben het voor zo’n eerste wedstrijd in het seizoen toch goed gedaan. Voor Evelien zat er zelfs een hele mooie tweede plek op het podium in. Vol trots en onder luid gejuich van alle supporters & turnsters van BAS mocht ze de zilveren plak in ontvangst nemen. In deze wedstrijd was er bij de junioren ook nog een plek op het podium voor een hele lenige dame van BAS Gym die mooie oefeningen had laten zien. Megan kreeg ook tot haar eigen grote verrassing een zilveren medaille omgehangen. Ze wist niet wat ze hoorde toen ze haar naam werd omgeroepen, maar volgens iedereen dubbel en dwars verdiend.

Bij de andere meiden (pupil 1,2 en senioren) in de tweede wedstrijd (Celeste, Anouk, Lisa en Kirsten) waren er geen medailles. Ook bij deze wedstrijd was de balk een uitdaging waar een val hier en daar niet voorkomen kon worden. Het ene onderdeel ging beter dan het andere. Dat neemt niet weg dat de dames na deze eerste wedstrijd weer weten waar ze staan en waar ze tot de volgende wedstrijd nog even aan moeten werken. De dames hebben mooie nieuwe oefeningen laten zien. Nieuwe ervaringen  & uitdagingen dus voor deze dames. De eerste indrukken smaken wat ons betreft naar meer! Op naar 2 februari 2020!

Thema uitvoering 6 juli 2019: “Back to….”

Afgelopen week hebben de kinderen een briefje meegekregen in de les met daarin een vooraankondiging van de twee voorstellingen die op 6 juli door de jeugdleden worden opgevoerd.

Hoe, wat en waar
* Het thema is “Back to…”: meer informatie volgt de komende weken.
* Er zijn twee voorstellingen: om 14.00 uur en om 18.45 uur in het Koetshuis.
* Kleding: voor de meisjes een zwart gympakje en voor de jongens een zwarte korte broek en een wit hemd/t-shirt (op de dag zelf worden de kinderen verder aangekleed en geschminkt.

Hulp is welkom: graag melden bij Diane
Op de dag zelf zijn helpende handen welkom voor het schminken en het helpen verkleden van de kinderen. Wilt u helpen? Heel graag, geeft u dat dan door aan Diane.

Meer informatie
De komende weken ontvangt u meer informatie over het hoe laat de kinderen waar moeten zijn, het programma en alle andere belangrijke zaken.

Goud, zilver en brons in 2 wedstrijden

De afgelopen maand zijn er weer twee wedstrijden geweest . Op 3 februari de dames en 9 februari de heren Voor zowel de dames van de 4e divisie als de heren is inmiddels de tweede plaatsingswedstrijd geturnd. De turn(st)er(s) hebben samen weer wat kilometers afgereisd met de wedstrijden in Beekbergen en Aalten. Met een score van 3 kleuren medailles over deze twee wedstrijden weer een prima resultaat. Los van de medailles werd ook duidelijk dat de ene de andere dag niet is en op welke onderdelen extra oefening nog handig en prettig kan zijn.

Verslag dames 3 februari : zilver en brons voor Leonie en Nienke
In de 2e wedstrijd turnde Celeste in baan één. Op de andere baan waren haar oudere clubgenoten Megan en Lisa aan zet.
Celeste turnde een nette wedstrijd, ondanks haar zenuwen, met vooral hoge scores op de vloer (4e) en brug (5e). Samen met de andere twee onderdelen was haar eindscore een knappe 8e plaats.
Megan turnde op de andere baan een prachtige, stabiele wedstrijd. Haar balkoefening was door een ringetje te halen, net als haar brugoefening. Beide onderdelen werden ook terecht beoordeeld met een derde plek. Lisa moest haar draai even vinden en dat viel vooral op de balk niet mee. Waar ze bij de eerste wedstrijd nog tot haar grote verrassing 1e werd, was deze wedstrijd lastiger. Twee keer een val van de balk kostte haar behoorlijk wat punten. Ook haar brugoefening was soms wat twijfelachtig, door een eerdere val tijdens het oefenen. Haar vloeroefening was daarentegen krachtig, en dat werd beloond door de jury met een 2e plek. Megan werd uiteindelijk 4e, een plaats hoger dan de vorige wedstrijd. Lisa werd 10e in het eindklassement.

In de derde en laatste wedstrijd van de dag was Anouk in de ene baan en waren Leonie, Ellis, Kirsten en Nienke in de andere baan aan de beurt.
Ook deze wedstrijd behaalden twee van deze dames een medaille. Weer twee van BAS op het podium, we zouden er bijna aan gaan wennen :-). Ware het niet, zoals de inleiding al aangaf, de ene dag de andere dag niet is bij turnen. Een andere beweging of net verkeerd uitkomen, kan een heel andere score betekenen.
Nienke stond samen met Leonie op het podium. Nienke werd derde en mocht alweer een bronzen medaille mee naar huis nemen. Dit dankzij haar hoge scores op sprong & brug. De vloer bleek vandaag niet favoriet bij haar, dit in tegenstelling tot Kirsten en Ellis die 4e en 5e werden op dit onderdeel. Leonie haar best scorende onderdelen waren balk en brug (5e en 3e), genoeg met de andere onderdelen voor een 2e plaats en een mooie zilveren medaille! Voor Leonie een heel andere uitslag dan de vorige wedstrijd waar ze toen 9e werd. Voor Kirsten was er een 12e plek in het klassement. De brug zorgde voor een iets lagere score dan de vorige wedstrijd (toch nog derde) en balk bleek net als eerder op de dag bij Lisa ook niet het beste onderdeel voor haar. Ellis pakte de 7e plek in het eindklassement en turnde een stabiele wedstrijd en eindigde met alle onderdelen net boven de middelste regionen. Vooral haar vloeroefening ging deze wedstrijd beter dan de vorige in november.

Anouk turnde een andere wedstrijd dan de eerdere plaatsingswedstrijd. Waar ze vorige keer met bijna alle onderdelen in het bovenste deel van de uitslagen uitkwam, ging het vandaag op sprong beter (1e plek), maar scoorde lager op brug en vloer. Anouk mocht uiteindelijk een 17e plek achter haar naam laten schrijven.

De derde plaatsingswedstrijd van de 4e divisie is op 17 maart.

Verslag heren 9 februari: Milan scoort goud

Na een zilveren medaille bij de eerste wedstrijd in december, zette Milan zijn zege tocht voort en pakte nu de hoogste trede van het podium. Met hogere uitgangsscores dan zijn tegenstanders, waren er op de 6 onderdelen genoeg punten behaald om nu dan dus de gouden medaille te winnen. Weer een stapje verder!

Ook Jesse had zijn tweede wedstrijd in Aalten. Hij pakte daar vooral hoge punten op vloer, voltige en ringen. Bij deze onderdelen eindigde hij bij de zes beste van de grote groep deelnemers in zijn categorie. De andere onderdelen scoorden wat lager dan de eerst genoemde drie, maar al met al mag Jesse zeer trots en tevreden zijn met zijn 11e plaats in het eindklassement.

Mogelijk dat beide heren nog doorstromen naar de districtsfinales in hun categorie.