Clubkampioenschappen zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli worden de clubkampioenschappen gehouden in de sportzaal van de Binding. Hieronder vinden jullie het programma (tijden zijn een richtlijn; uitloop is mogelijk).

9.00 -10.15 uur          Ronde 1                      Gym Groep 3, 4 & 5

10.30 uur                    Prijsuitreiking

10.45 – 12.15 uur        Ronde 2                      Gym Groep 6, 7, 8 & VO

12.30 uur                    Prijsuitreiking

13.00 -14.30 uur         Ronde 3                      Selectie 1 en 2

14.45 uur                     Prijsuitreiking

15.15 – 16.00 uur         Ronde 4                      Free-runnen

Zorg ervoor dat je minstens 15 min. voor aanvang aanwezig bent zodat iedere ronde op tijd kan starten. Bij de gymgroepen en selectie wordt er gejureerd en een klassement opgemaakt. Bij free-runnen laten de leden zien wat ze allemaal kunnen en vindt er waardering van deelname plaats.

Kledingvoorschriften: De sporters worden verwacht zwarte of overwegend zwarte kleding te dragen (turnpakje en broekje; shirt en broek), een beetje gekleurde elementen of glitters is prima. De turnselectie turnt in wedstrijdkleding.

Na de clubkampioenschappen is er nog 1 week les en daarna is de zomerstop (de lessen starten vanaf maandag 29 augustus weer).

Succes met het oefenen en de wedstrijd!

Oefeningen: Dinsdaggroepen

Nu we nog niet met elkaar in de zaal mogen gymmen, heb ik voor jullie een aantal oefeningen klaargezet om thuis te doen. We hopen dat we bij de volgende persconferentie te horen krijgen dat de binnensporten weer door mogen gaan. Zodra we hier meer over weten, zullen we dit nieuws op de website en op Facebook plaatsen.

In de onderstaande bijlage een aantal stretchoefeningen die jullie eerst kunnen doen, voordat jullie aan de oefeningen in de filmpjes beginnen. De filmpjes zijn door de KNGU gemaakt, de grondvormen (fundamentals) van turnen worden voorgeturnd. Als we weer de zaal in mogen, gaan we deze oefeningen gebruiken om jullie voor te bereiden op de clubkampioenschappen die we later dit jaar willen organiseren (als de maatregelen het toelaten). Gebruik de filmpjes om te kijken wat de bedoeling is en probeer uit welke dingen wel of niet lukken voor jou.

Hopelijk tot snel!

Diane

Corona-update

De nieuwe Corona-maatregelen zullen ook consequenties hebben voor de lessen van BAS Gymnastiek. Als bestuur proberen we zoveel mogelijk groepen te laten sporten (wellicht op andere tijden dan in normale lesrooster). Wij zijn hier druk over in overleg ook met de trainers en komen hier zo snel mogelijk op terug. Houd Facebook en de website in de gaten voor de meest actuele informatie. Laten we er samen het beste van maken!