Oefeningen dinsdaggroepen 14 april

Beste leden van de dinsdaggroepen,

Ook jullie kunnen vandaag weer aan de slag met nieuwe oefeningen die Diane voor jullie heeft gemaakt. Zussen Jill en Megan doen het voor in de filmpjes, die onder de oefeningen staan. Bedankt dames voor jullie hulp!

We wensen iedereen weer veel plezier en succes met de oefeningen.

***Opdrukken tegen de muur: Ga met gestrekte armen van de muur staan, draai je handen naar binnen en probeer goed je buik in te trekken en je billen bij elkaar te knijpen. Zodat je tijdens het opdrukken mooi één rechte lijn houdt van je lichaam.

***Opdrukken op de grond: Dit kan en mag met een gymbal. Draai je handen naar binnen en probeer goed je buik in te trekken en je billen bij elkaar te knijpen. Zodat je tijdens het opdrukken mooi één rechte lijn houdt van je lichaam.

***Opdrukken met één stoel: Let op dat je knieën goed boven je enkels blijven staan tijdens de oefening. Buig zover mogelijk je armen(billen recht naar beneden laten zakken) en weer je armen strekken (zie filmpje!)

***Armpje drukken: Vraag iemand in huis of die met jou wil armpje drukken. Wie gaat er winnen???

***Spierballen maken: Trek je zelf op zover dat je armen goed gebogen zijn. Dit kan aan ringen of een rekstok of iets anders waar je aan kan hangen. Hoeveel tellen kan jij dit volhouden??

Filmpje 1

Vervolg oefeningen:

***Radslag: ! Let op dat je een  grote stap maakt en je handen ver weg probeert te zetten. Hoeveel radslagen kan jij achter elkaar te maken?

***Radslag op één arm: Gaat dat lukken? En kan je dan ook nog op gestrekte benen letten?

*** Radslag op een lijntje: Teken of maak een lijntje op de grond. Begin met de armen langs je oren, maak een grote stap en zet je handen zover mogelijk op het lijntje. Draai je tweede hand die je neerzet zover mogelijk in. Lukt het om met je radslag op het lijntje uit te komen?

***Radslag-radslag op één arm: zie filmpje. Je doet eerst een “gewone” radslag en gelijk er achteraan een radslag op één arm. Proberen maarJ!!!

*** Radslag-arabier: Je mag en kan natuurlijk ook eerst de arabier oefenen. In de arabier plak/sluit je jouw benen voordat je deze op de grond neerzet. Probeer goed je tweede hand  in te draaien in de arabier. Ik denk dat de arabier dan wat makkelijker gaat. Succes ermee!!

*** Bonus: overslag-radslag: Probeer eerst de overslag te oefenen. Hiervoor kan je eerst het bruggetje oefenen(zie de oefeningen van vorige week!!) Dan met een kleine aanloop, een grote stap en je handen zover mogelijk neerzetten(net als in de radslag), daarna maak je een handenstand met een overslag. Succes en proberen maar!!

Filmpje 2:

Let op: Zoals bij alle lichamelijke oefeningen, kan het onjuist uitvoeren van een oefening leiden tot blessures en letsel aan spieren, gewrichten, pezen en banden. Gebruik je verstand bij het uitvoeren van de oefeningen en het volgen van de challenges. Stop als je pijn voelt. Neem als het nodig is contact op met je huisarts of fysiotherapeut. De vereniging BAS Gymnastiek is niet aansprakelijk voor lichamelijke klachten, ontstaan door het uitvoeren van de oefeningen en challenges die op de website van BAS Gymastiek en de Facebookpagina van de vereniging worden geplaatst.