Jesse en Milan een mooie ervaring rijker

Zaterdag 19 maart 2016- Duiven
Na een paar weken “rust” voor de selectie, zijn afgelopen weekend de wedstrijden weer van start gegaan. Er waren er meteen twee wedstrijddagen gepland: zowel de heren als de dames kwamen dit weekend in actie. Zaterdag was het de beurt aan Milan de Vries en Jesse Havelaar die beiden de halve finale in Duiven mochten turnen.

Mooie resultaten voor Jesse
Jesse turnt dit seizoen voor het eerst in de voor hem nieuwe categorie instap 13. Jesse is daardoor een van de jongere deelnemers en heeft mede daardoor te maken met pittige concurrentie in zijn categorie. Op alle zes onderdelen heeft Jesse meer dan zijn best gedaan en liet zich niet van de wijs brengen. De beste oefeningen waren in deze halve finale een hele goede voltige oefening, wat werd beloond met een terechte vijfde plaats en een mooie vloeiende sprong (tiende plek). Ondanks de geduchte concurrentie heeft Jesse een hele nette 16e plaats weten te behalen!

Milan door naar finale & toestelkampioenschappen
Milan de Vries (Pupil, niveau 13) kwam uit in de derde wedstrijd van deze dag. De sprong en rekstok zijn favoriet bij Milan en hij wist hier een mooie eerste plaats te behalen. De brug is voor Milan wat lastiger, omdat het door zijn lengte moeilijker is een mooie soepele zwaai te maken op de hoge brug. Dat kon hij gelukkig goed maken op de andere onderdelen. Op zowel de voltige, vloer en ringen voerde hij zijn oefeningen erg netjes en strak uit en behaalde op al deze onderdelen een tweede plek. Uiteindelijk was dit meer dan voldoende voor een derde plaats in het eindklassement. Vol trots kon Milan dus opnieuw een medaille in ontvangst nemen. Na de zilveren plak bij de kwartfinale in Putten kwam er dus weer een nieuw kleurtje bij. Milan gaat door naar de districtsfinale en mag op vijf onderdelen meedoen aan de toestelkampioenschappen!

Goed gedaan mannen!Milan halve finale 19032016