Enerverende plaatsingswedstrijd voor dames 4e divisie

Beekbergen, zondag 20 maart 2016
Nadat Milan de Vries en Jesse Havelaar het spits op zaterdag al hadden afgebeten, was het zondag alweer tijd voor de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor zeven dames uit de vierde divisie.  Net als bij de vorige wedstrijden in november en januari kwamen de volgende turnsters in actie:

  •  Wedstrijd 1: Senne Kist (pupil 1, niveau D1), Kirsten Dodde(Jeugd 2, niveau F). Door een blessure aan haar hand moest Nienke Sijtsma de wedstrijd afzeggen.
  • Wedstrijd 2: Renske Hotsma (jeugd 1, niveau D2), Ellis Grin (junior, niveau E)
  • Wedstrijd 3: Noëlle de Gier, Vera Bosch en Judith de Vries (Senior, D4)


Wedstrijd 1: Senne toch zesde, Kirsten wordt vierde
Sprong, brug, balk, vloer. Dat was het te volgen programma voor Senne deze zondag. Senne startte dus op sprong en haalde daar een verdienstelijke vijfde plaats. Op haar favoriete onderdeel brug liet ze zo’n mooie oefening zien, dat ze hier eerste werd. Bij de balk ging de oefening ook goed, ze turnde alle elementen keurig. Helaas bleek bij de beoordeling dat de jury waarschijnlijk een element niet gezien had. Hierdoor werd ze een-na-laatste op dit onderdeel. Gelukkig kon Senne nog wel revanche nemen met haar vloeroefening. Ook hier kon ze een verdiende eerste plaats achter haar naam laten schrijven. Ondanks de pech met de beoordeling op de balk, is Senne toch nog zesde geworden en heeft hiermee voldoende punten gehaald om door te gaan naar de districtsfinale op 16 april in Arnhem.
Kirsten moest het op de wedstrijdvloer zonder haar maatje Nienke doen, die niet mee kon doen vanwege een handblessure. Nienke was gelukkig wel mee om alle dames aan te moedigen. Kirsten had dezelfde volgorde als Senne en startte met een goed uitgevoerde sprong, waarmee ze een vierde plaats haalde. Op balk werd ze zelfs derde. De andere twee onderdelen waren voldoende voor een vierde plek. In het eindklassement kon Kirsten dan ook, net als de vorige wedstrijd, een vierde plek innemen.

Wedstrijd 2: weer goud voor Ellis, Renske klimt op naar 4e plaats
Ook in de tweede wedstrijd kwamen de toeschouwers ogen en oren tekort. BAS Gymnastiek had in deze wedstrijd weer twee turnsters present. Beiden begonnen in hun eigen baan bij de brug. Dat ging hen beiden prima af. Renske begon met een vijfde plaats en kon deze plek ook bij de brug vasthouden. De sprong werd iets lager beoordeeld, maar hier zaten alle dames zo dicht bij elkaar dat daar het verschil niet op gemaakt kan worden. Op vloer liet Renske een mooie vooruitgang zien, hier pakte ze de tweede plek. Alles bij elkaar genoeg punten voor een mooie vierde plaats. Bij de vorige wedstrijd was ze nog negende, dus een mooie ontwikkeling voor Renske!
Ellis wist ook haar concurrentie weer achter zich te laten en haar goede vorm van de vorige plaatsingswedstrijden weer voort te zetten. Ellis blijkt een zeer stabiele turnster en daardoor een geduchte tegenstander voor de andere dames in haar categorie. Met een eerste plek op de beruchte balk, een tweede plaats op zowel brug en vloer en een vierde plaats op sprong kon er weer een welverdiende gouden medaille mee naar huis.

Wedstrijd 3: Vera, Noëlle en Judith aan zet
In de laatste wedstrijd was het weer de beurt aan de drie senioren: Noëlle, Vera en Judith. De balk bleek ook bij deze laatste wedstrijd een van de betere onderdelen van de dames. Judith behaalde op dit onderdeel een tweede plaats, Vera een vierde plaats en Noelle een achtste plaats. Voor Vera waren de balk en de vloer haar beste onderdelen. Voor Noelle waren dat de balk en de brug. Voor Judith was de balk haar beste onderdeel, gevolgd door de brug (vierde plaats).
In het eindklassement bleek dat Judith met haar behaalde derde plaats weer een bronzen medaille had gewonnen, net als bij de vorige twee plaatsingswedstrijden. Noelle behaalde een uiteindelijke tiende plaats en Vera werd twaalfde.

De volgende wedstrijd voor de vierde divisie is de districtsfinale op 16 april in Arnhem. Voor Senne is het al zeker dat zij doorgaat. De andere dames moeten nog even afwachten of zij voldoende punten hebben gehaald om de finale te turnen. Tot zover in ieder geval goed gedaan meiden!