Zilver voor Nitters in finale

Zaterdag 7 april-Beekbergen
Terwijl het grootste deel van Nederland vooral aan het genieten was van de eerste zomerse dag van 2018, werd er in Beekbergen gewoon geturnd en wel de finale van de vierde divisie dames, district Oost. Vanuit het district waren de turnsters aanwezig die zich vanuit de voorgaande drie plaatsingswedstrijden geplaatst hadden voor deze finale. Ook namens BAS Gymnastiek waren hier vier dames present die zich geplaatst hadden door hun resultaten op die eerdere plaatsingswedstrijden. Dit zijn Celeste Groot Lipman, Megan Nitters, Kirsten Dodde en Nienke Sijtsma.

Zilver voor Megan
Na al een keer een zilveren plak te hebben gewonnen bij de eerste plaatsingswedstrijd in december, lukte het Megan deze keer weer en nogwel in een finale, waar het deelnemersveld nog sterker is. Megan heeft al een sterk seizoen laten zien, met dus een tweede plek en 5e en 4e plek in de eerdere wedstrijden. Ook vandaag kon ze die goede vorm laten zien in de finale met hoge scores op sprong, vloer en balk, waar ze bij allen in de bovenste regionen eindigden (3,4 &5). 

Mooi seizoen voor Celeste
Celeste, dit jaar net begonnen als Instap in de vierde divisie, heeft een mooi seizoen laten zien, met twee behaalde medailles in de drie plaatsingswedstrijden (goud en zilver én een 6e plaats). Celeste heeft daar al mee laten zien goed mee te kunnen komen in de wedstrijden in de vierde divisie,  onder meer bij vloer & brug, waar ze vaak goed op scoort. Bij deze finale kwamen de scores in verhouding tot de eerdere wedstrijden anders uit (22e en 18e). Ze pakte ook nog mooie punten bij de sprong (7e) en balk (12). Hiermee kwam ze op een mooie 14e  plek in het eindklassement. 

Nienke en Kirsten aan elkaar gewaagd
Na alle verdiende medailles in de eerdere wedstrijden kon het ook al niet anders dan dat Kirsten zich geplaatst had voor deze finale. Ook Nienke, die de eerste wedstrijd nog verstek moest laten gaan vanwege een hardnekkige rugblessure, had dankzij de behaalde vierde en vijfde plek in de nog overige twee wedstrijden, zich ook geplaatst. Beiden hebben ze in de finale weer hun uiterste best gedaan. Voor Nienke was de balk haar beste oefening en op dat onderdeel werd ze 7e , op wat kleine wiebels na was haar oefening weer prima uitgevoerd . Kirsten haar beste oefening was de sprong, goed voor een zesde plek. Bij de overige onderdelen zaten de beide dames in de middenmoot. Kirsten eindigde op de 15e plaats en Nienke is 13e geworden. 

Districtsfinale Winterswijk
Voor Celeste en Megan is het wedstrijdseizoen nog niet voorbij, zij komen op 21 april nog een keer uit voor BAS Gymnastiek in de districtsfinale van de vierde divisie.