Jongste leden selectie turnen eerste wedstrijd

Zaterdag 14 april was het eindelijk zo ver voor de jongste leden van onze selectie (categorie pre-instap): op naar Beekbergen voor hun allereerste wedstrijd. Heel begrijpelijk dat dit toch wel heel erg spannend was: een grote zaal met publiek en ook nog eens een echte jury.   Als begeleiding was natuurlijk “juf” Diane mee, maar ook Lisa en Nienke die de dames bijstonden waar nodig.De acht jonge dames hebben het fantastisch gedaan en goede ervaring opgedaan.

Zilver voor Jill in eerste wedstrijd
Jill van den Heuvel, Evelien Holthuis, Emma Bies en Jasmijn van Dam  hadden vooraf aan de wedstrijd gelukkig, ondanks de aanwezige zenuwen, ook  veel plezier met elkaar, ondanks de begrijpelijke zenuwen. 
Jill had in Beekbergen de smaak te pakken en werd derde op brug en vloer, maar verdiende ook mooie plekken op de andere onderdelen en eindigde daarmee op de tweede plaats in het eindklassement! Vol trots ontving ze dan ook een hele mooie zilveren medaille bij de prijsuitreiking! De andere dames hebben eveneens goede oefeningen laten zien, Jasmijn liet het publiek en supporters  zien de balkoefening al goed te beheersen, en pakte daar de 4e plaats. Emma scoorde vooral op brug met een prachtige 8e plek. Evelien liet een mooie uitvoering zien op de vloer, goed voor een nette 5e plaats op dat onderdeel.
De dames kunnen trots zijn op hun eerste wedstrijd. Het eindklassement was uiteindelijk als volgt: Jill 2e plaats, Jasmijn 7e, Emma 10e en Evelien 11e. Zoals al eerdere gezegd, deden de dames hun uiterste best en hebben ze een prima start laten zien en weer nieuwe, leerzame ervaringen opgedaan. Dat kan weer meegenomen worden naar de lessen en verder te trainen in de vertrouwde gymzaal!

Oefeningen zorgen voor goed meetmoment
In de tweede wedstrijd deden Fleur Flantua, Faya van Dekken, Emily Draisma en Esmée Schaap mee. Eerst werd er door de dames vol motivatie ingewerkt en moest er nog even gewacht worden op de uitslag van de eerste wedstrijd. Voor de start van de tweede wedstrijd mochten alle acht dames weer samen opmarcheren onder groot aanmoedigend applaus van het publiek. Toen duidelijk werd dat Jill een medaille had verdiend, stonden alle meiden te springen voor haar!  Daarna mochten ook deze 4 dames zelf aan de bak. Voor Emily, Esmée en Faya was het de tweede wedstrijd in het turncarriere, vorig jaar hebben ze in Dronten hun eerste wedstrijdervaring opgedaan. Voor Fleur was het haar eerste echte wedstrijd. Ook deze dames mogen trots zijn op hun wedstrijd. Een mooi meetmoment om te kijken wat al wel goed gaat en waar nog aan gewerkt kan worden in de lessen.!

Ze begonnen meteen op de balk, wat prettig was voor de jonge dames. De balk is en blijft, ook bij de oudere dames van de selectie, een uitdagend toestel. Voor Emily was het geen enkel probleem en kon haar oefening goed turnen ze wist hier een prachtige 6e plek te behalen. Bij de andere meiden was een val niet te vermijden, maar konden ze wel de oefening afronden, al waren de scores soms anders dan gehoopt. Faya werd hier 13e, Esmee 8e, en Fleur 16e . Bij sprong waren er her en der ook nog wel wat uitdagingen voor de  meiden en bleek de tweede sprong bij sommige lastiger dan de eerste. Op sprong was Esmée echter op dreef, en behaalde hier een mooie 3e plek, Faya, Fleur en Emily waren hier goed aan elkaar gewaagd en waren 11e, 12e en 13e. Bij de brug waren de dames met het zwaaien nog wat voorzichtig, maar ze hebben mooie oefeningen laten zien.  In het eindklassement was Esmee 8e, Emily 13e, Fleur 15e en Faya 17e.

Goed gedaan meiden!