Selectie zet beste beentje voor in Beekbergen

Zaterdag 24 maart 2018- Beekbergen
De tweede plaatsingswedstrijd voor de 5e/6e divisie vond weer plaats in Beekbergen en dankzij de extra trainingen voor de selectie die ze in de weken voorafgaand aan de wedstrijden hebben, is het bekend terrein.  Ook vandaag waren er weer in elke wedstrijd dames van onze vereniging te vinden. Dat maakt ook dat de zenuwen over het algemeen wat minder aanwezig zijn.
Omdat de 5e en 6e divisie een grote groep turnsters vertegenwoordigd, waren er 5 wedstrijden gepland.  Naast de vele supporters voor onze turnsters waren natuurlijk ook Diane en Martin weer van de partij voor de begeleiding, waar de meiden ook dankbaar gebruik van maken voor een laatste tip, een vraag of een geintje tussendoor.  De twaalf turnsters hebben weer goed hun best gedaan en hun uiterste best gedaan een zo goed mogelijke wedstrijd te turnen.  Goed gedaan dames!

Wedstrijd 1 Anouk pakt nu zilver
In deze wedstrijd kwamen Anouk van Montfoort, Judith van Leeuwen en Megan van den Heuvel (Pupil1, D2) uit. Anouk wist net als in de voorgaande wedstrijden van dit, maar ook vorig seizoen weer een medaille in de wacht te slepen. Na de gouden medaille vorige keer, behaalde ze nu de zilveren medaille.  Op 3 van de vier onderdelen behoorde ze bij de eerste drie plekken, alleen bij de balk lukte dat niet vanwege een val en werd daar 14e.
Judith turnde ook weer een goede wedstrijd met mooie scores, vooral op balk waar ze een goede oefening liet zien en daar 5e werd. Op brug haalde ze ook nog eens een 4ee plaats.  Samen met de scores op sprong en vloer eindigde Judith dan ook maar net naast het podium, op een 4e plaats (net als bij de vorige wedstrijd) . Megan scoorde haar punten vooral op vloer, met een hele nette 5e plaats door haar goed uitgevoerde oefening  en een mooie 7e plek bij sprong. Megan is in deze wedstrijd 7e geworden.

Wedstrijd 2: Mooie vooruitgang voor Daisey
Daisey kwam in deze wedstrijd als enige uit voor BAS Gymnastiek (Instap D3). De vorige wedstrijd behaalde Daisey een 15e plaats, maar dat wist ze in deze tweede plaatsingswedstrijd te verbeteren naar een 13e plaats. Deze wedstrijd waren balk en sprong haar beste oefeningen en waar ze dan ook mooie scores mee behaalde: op balk werd ze 8e en sprong 10e.

Wedstrijd 3: Lianne op dreef
Lianne Grafhorst (Jeugd 2, Supplement G) had ook vandaag alweer een goede warming-up gehad en weer een bijna volledige wedstrijd met haar voetbalteam gevoetbald voordat ze naar Beekbergen ging. Die warming up legde haar geen windeieren, want waar ze in de vorige plaatsingswedstrijd in januari nog een 7e plek behaalde, eindigde ze nu op een 4e plaats ook dus net naast het podium. Dit dankzij een 3e plek op balk, maar ook een 5e plek op sprong en twee 8e plekken op vloer en brug.

Wedstrijd 4: 2x BAS op het podium
Wedstrijd 4 was voor de dames in categorie Junior, supplement F : Lisa den Teuling, Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden & Anniek van Bergeijk, maar ook  Amy Nitters Pupil 2, D2 . De eerste oefening was op vloer, waar Sanne & Anniek het beste op scoorden met een vierde en vijfde plaats. Op balk liet Sanne een prachtige, stabiele oefening zien, zonder val en wat haar terecht een eerste plek bezorgde. De andere meiden konden de val niet vermijden, maar konden de oefening wel afmaken. Lisa werd hier derde, Corina & Anniek 7e.  Bij brug liet Lisa een nette oefening zien, wat ook zorgde voor een eerste plek. Corina liet op de brug ook een heel goed uitgevoerde oefening zien en werd hier tweede. Alle punten van alle vier onderdelen bij elkaar zorgde ervoor dat Sanne een zilveren medaille aan haar collectie mocht toevoegen en Lisa een gouden.  Corina heeft een 6e plaats in het eindklassement behaald en Anniek een 11e plek.
Amy turnde een goede wedstrijd, maar had pech met de sprong, door helaas een weigering bij de tweede uitvoering op sprong. Op vloer (1e plek), balk (4e plek) en brug (6e plek) heeft ze het echter prima gedaan. Amy is uiteindelijk 13e geworden.
De dames hebben de wedstrijd nog goed gezamenlijk afgesloten, met een heus diner bij de Mac Donalds in Harderwijk. Een gezellige afsluiting van deze wedstrijd!

Wedstrijd 5:  Lieke, Anouk & Sophie geven een mooi einde
In wedstrijd 5  waren er nog drie gegadigden van BAS Gymnastiek: In de ene baan Lieke van der Weijden(Senior, supplement  E) en in de andere baan werd door Sophie en Anouk (beiden jeugd 1, niveau D2) geturnd.
Lieke behaalde vandaag een 4e plaats. Haar oefening op de brug ging niet helemaal zoals gepland en moest om een val te voorkomen een extra zwaai maken.  Volop improviseren dus tijdens de oefening! Op sprong pakte Lieke de tweede plaats, en samen met de scores op de balk en vloer (6 en 5e)  was de vierde plek haar prima eindresultaat.

De wedstrijd van Sophie en Anouk in de andere baan startte met brug, waar Sophie een nette 8e plaats bereikte en Anouk een 12plaats. Anouk haar oefening op vloer was nu goed voor een mooie derde plaats en waar ze gezien de scores op de vorige wedstrijden elke keer goed op scoort. De balkoefening lukte helaas niet zonder val, maar kon toch haar oefening wel netjes afturnen. Opgeteld zorgden de scores op de vier onderdelen voor een 13e plaats voor Anouk in het eindklassement. Sophie pakte vandaag haar punten op de brug, maar vooral ook op balk, voor haar een van de onderdelen waar ze net als de vorige wedstrijd hoog op scoort, goed voor een vijfde plaats. De vloeroefening ging goed, maar Sophie moest even vanaf de zijlijn door de begeleiding geholpen worden met de volgorde. Uiteindelijk haalde ze hier een 9e plaats. De vijfde plaats was voor Sophie de prima uitkomst in het eindklassement. 

Momenteel wordt er, als alle wedstrijden in het district geweest zijn, bekeken wie van de dames doorgaat naar de finales in Ede (5e divisie) of Nijkerk (6e divisie).