Wedstrijden selectie BAS-gymnastiek weer van start

Het turnseizoen is weer begonnen voor de selectie.  Vorige week zaterdag 14 november 2015 mocht Puck Kist voor het eerst in de derde divisie van start gaan. Dit weekend ging er een grote delegatie naar Twello. Daar mochten Senne Kist, Nienke Sijtsma, Kirsten Dodde, Ellis Grin, Renske Hotsma, Judith de Vries en Noëlle de Gier hun kunsten in de vierde divisie laten zien.

Terugkijkend op de eerste wedstrijden kan er geconcludeerd worden dat deze wedstrijden naar meer smaken…!

Zaterdag 14 november: Puck haar eerste wedstrijd in de derde divisie

Puck startte dit seizoen voor het eerst in de beruchte 3e divisie. Zij mocht van start gaan op sprong, de pegasus. Hier liet zij twee mooie sprongen zien die beloond werden met een 3e plaats. Een goed begin! Ook bij het tweede toestel, de brug,  liet  Puck een keurige oefening zien waar zij 7e werd.

Helaas ging het bij de balk anders dan waar ze zo hard voor getraind had. Bij de opsprong viel zij eraf wat haar direct al 2 hele punten kostte.  Haar laatste oefening op vloer opende ze met een hele mooie arabier-flikflak-salto. Helaas werd er door een vergissing een ander element geturnd waardoor ze nog een punt aftrek kreeg. Dit heeft haar, ondanks dat zij keurig geturnd heeft, uiteindelijk tot een 14e plek gebracht. Desondanks heeft Puck op de meeste oefeningen al laten zien waarom zij dit seizoen op haar plek is in deze derde divisie. Op naar de volgende wedstrijd!

Zondag 22 november: Eerste wedstrijd voor de dames van de vierde divisie

Wedstrijd 1:  Senne Kist, Kristen Dodde en Nienke Sijtsma goed op dreef

Senne was de enige die uitkwam bij de pupillen voor BAS Gymnastiek. En dat deed ze met verve. Als eerste stond haar oefening op de balk op het programma. De balk blijft voor bijna elke turnster altijd een van de spannendste onderdelen. Ondanks een val, kon Senne haar oefening gelukkig goed afmaken. Bij de sprong liet Senne deze keer een prachtige salto zien en dit werd terecht beloond met een zevende plaats. Bij de vloer haalde zij ook deze zevende plaats, mede door haar arabier-flikflak. Bij de brug liet Senne zien waarom dit juist haar favoriete onderdeel is. Dat kostte haar dan ook ogenschijnlijk geen enkele moeite en vloog fluitend naar de eerste plaats op dit onderdeel.  Samengevat: Senne heeft een keurige eerste wedstrijd geturnd en mag dan ook zeker trots zijn met haar zevende plaats in het eindklassement.

In dezelfde wedstrijd, maar op de andere baan, waren Nienke en Kirsten degene die bij Jeugd 2 hun wedstrijdseizoen startten.  Na de beruchte balk waar zij respectievelijk derde en zesde werden, was hun eigen oefening op de vloer aan de beurt. Hier lagen de scores zo dicht bij elkaar dat  Nienke 2e werd en Kirsten derde. De andere twee oefeningen was het niet heel anders en was het een paar keer stuivertje wisselen om de verschillende plaatsen en met scores die elkaar niet zoveel verschilden. Beiden hebben net als Senne een goede eerste wedstrijd geturnd. Voor Nienke betekende de eindscore een derde plaats en kon daarmee een bronzen medaille aan haar verzameling toevoegen. Kirsten kon meer dan tevreden zijn met haar uiteindelijk behaalde vierde plaats.

Wedstrijd 2: Renske Hotsma toont haar kunsten op de balk en Ellis Grin pakt de zilveren medaille

Aan de goede start van de dames in de eerste wedstrijd kon Renske ook gevolg geven. De balk bleek vandaag al voor de dames een minder geduchte tegenstander dan verwacht. Ook Renske liet een prachtige oefening zien op de balk en werd zelfs tweede. Ook op de andere drie, inmiddels bekende, onderdelen kon ze laten zien dat ze terecht in deze divisie thuishoort. Ondanks de pittige concurrentie behaalde ze in het eindklassement een mooie zevende plaats!

Ook bij deze tweede wedstrijd, werd er op beide banen geturnd. Genoeg te zien en te bewonderen dus voor  de toeschouwers. Bij de junioren, was Ellis inmiddels op de vloer haar oefening begonnen. Een goed begin was ook hier het halve werk, meteen een eerste plek in de pocket. Haar sprong wilde vandaag niet zo lukken, maar dat mocht de pret niet drukken. Op de brug (let op: Brug ongelijk (1.50m hoog bij de lage legger en 2.30m bij de hoge legger) pakte ze wederom de eerste plaats. Haar laatste onderdeel was de balk, waar ze ook nog eens een derde plek opeiste. Met deze mooie resultaten werd bij de prijsuitreiking een zilveren medaille bij Ellis om haar nek gehangen.

Wedstrijd 3:  Judith de Vries en Noëlle de Gier sluiten de dag mooi af

In de laatste wedstrijd van deze zondag in Twello, waren Judith en Noëlle in hun groep “Senior” eindelijk aan de beurt.  De toeschouwers konden zich nu volledig concentreren op baan 2, waar de beide dames hun onderdelen turnden.  Judith haar beste onderdelen waren de balk en de brug. Net als Ellis turnde zij op de hoge brug een prachtige oefening en werd op dit onderdeel ook eerste. Bij de brug had Judith goede concurrentie van haar teamgenoot Noëlle die hier een mooie derde plek haalde. Op deze mooie zondag liet Noëlle ook nog een nette sprong zien (vierde plaats).

Alle vier de onderdelen tezamen (en het harde werken natuurlijk), zorgden voor volgende resultaat . Judith behaalde het podium en mocht net als Nienke een bronzen medaille mee naar huis nemen. Noëlle haalde in het eindklassement een prima zesde plaats.