Selectie naar Beekbergen en Ruurlo

Zaterdag 12 december konden twee leden van de selectie weer naar verschillende plaatsen afreizen. Zowel Puck Kist (derde divisie, jeugd 1) als Jasper Schmidt (1/4 finale pupil NTS 10, jeugd niveau 9 ) konden deze zaterdag op pad voor de respectievelijk tweede en  eerste wedstrijd van het seizoen.

Puck weer een stapje verder
Puck had haar tweede plaatsingswedstrijd in het inmiddels welbekende Beekbergen. Vanwege de vele doorgebrachte oefenuurtjes en de al eerder geturnde wedstrijden is Beekbergen bekend terrein. Puck heeft kunnen laten zien dat zij de afgelopen weken niet stil heeft gezeten en veel geoefend heeft. Dat dit niet onverdienstelijk was bleek wel uit de uitslag op de vier onderdelen. Op de vloer liet ze een prachtige oefening zien en werd ze eerste. Ook op de brug, balk en sprong turnde ze haar oefeningen goed. Al met al werd Puck vierde. Op 9 januari 2016 kan Puck alweer haar laatste plaatsingswedstrijd turnen. Daarna is het afhankelijk van het behaalde aantal punten of zij ook de finale van de, voor haar dit jaar nieuwe, derde divisie mag turnen.

Jasper naar Ruurlo
Samen met Martin Schoot Uiterkamp als begeleider, voor de welbekende support, kon Jasper voor zijn eerste wedstrijd naar Ruurlo, een dorpje in de Gelderse Achterhoek. In wedstrijd 2 was het aan Jasper om te laten zien wat hij in huis had op de zes verschillende onderdelen. Achtereenvolgend waren de vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok aan de beurt. Jasper zijn beste onderdeel was de sprong, waar hij in het sterke deelnemersveld zelfs 10e werd. In het eindklassement mocht Jasper uiteindelijk een 27e plek innemen.