We mogen de gymzaal weer in!

Goed nieuws! We kunnen vanaf woensdag 1 juli weer binnen sporten in onze vertrouwde gymzaal! Uiteraard met wat aanpassingen, maar dat moet samen lukken.

In die e-mail die de leden maandag 29 juni hebben ontvangen, maar ook hier op de website lezen jullie wat de richtlijnen zijn. We volgen het algemene sportprotocol van NOC*NSF, aangevuld met onze regels en richtlijnen voor de gymzaal en waar je rekening mee moet houden, zodat we deze woensdag, donderdag en vrijdag en straks na de zomervakantie weer veilig en gezond binnen kunnen sporten.

Situatie per 1 juli
Per 1 juli is er een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht:
• heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
• ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
• was vaak uw handen;
• werk zoveel mogelijk thuis;
• vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is er vanaf 1 juli een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. De basisregels en algemene uitwerkingen vind je op de site van het RIVM, rijksoverheid en de NOC*NSF.

Gemeente is akkoord
Afgelopen vrijdag (26 juni) is het algemene sportprotocol op de website van NOC*NSF gepubliceerd. Hierop hebben we onze richtlijnen en regels aangepast en contact gehad met onze verhuurder Optisport over hun maatregelen in de zaal. Dit plan is voor akkoord naar de gemeente gestuurd. Op maandag 29 juni hebben we het bericht ontvangen dat we vanaf woensdag 1 juli weer mogen starten in de zaal. Na vrijdag 4 juli is het zomervakantie en hopen we na de zomervakantie weer volledig verder te kunnen gymmen in onze gymzaal. De gemeente Dronten blijft leidend in alles rondom het Covid-19 virus. Op de website (www.dronten.nl) vind je alle belangrijke informatie over de ontwikkelingen en regels.

Regels en richtlijnen
In de links naar de documenten vindt u de richtlijnen van het NOC*NSF en onze eigen richtlijnen. Neem deze goed door (en bespreek deze met uw kinderen) en houdt u aan deze regels, zodat we op een gezonde en verantwoorde manier kunnen sporten. Let vooral op de nieuwe regels met naar binnengaan en naar buiten gaan.
* Richtlijnen BAS Gymnastiek binnensporten vanaf 1 juli (link naar document)
* Algemeen sportprotocol NOC*NSF/KNGU (link naar document)
* Poster rijksoverheid (link naar poster)

Zomervakantie vanaf 4 juli!
We zijn blij dat we alle dagen dankzij het mooie weer buiten hebben kunnen gymmen. Vooral ook dankzij de inzet van Diane en Johanna, die voor elke groep zeer afwisselende trainingen hebben verzorgd. We hopen dat het coronavirus de komende maanden onder controle blijft, zodat het binnengymmen na de vakantie weer voor alle groepen opgestart kan worden.

We wensen een ieder een goede en gezonde, veilige en sportieve zomervakantie! De scholen beginnen weer op 17 augustus en zien jullie dan graag terug in de gymzaal. Hou onze website en Facebook in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met ons via info@basgymnastiek.nl.