Waardige finalisten in Arnhem

Zaterdag 15 april 2017- Arnhem
Vorige week zaterdag waren Noëlle de Gier, Megan Nitters en Kirsten Dodde in Arnhem te vinden voor de regiofinale van de vierde divisie Gelderland Midden waarin zij turnen. Zij hadden zich door hun behaalde resultaten uit de voorgaande drie wedstrijden geplaatst voor deze finale.

Turnsters aan elkaar gewaagd
Noëlle en Kirsten wisten vrijwel meteen na de laatste plaatsingswedstrijd in maart dat ze door waren naar de regiofinale. Megan had zich toen net niet direct geplaatst en stond als eerste op de reservelijst. Tot haar grote vreugde hoorde zij enkele dagen voor de finale dat zij toch mee mocht doen.  Zoals verwacht was er een sterk deelnemersveld en waren alle finalisten -zoals verwacht- goed aan elkaar gewaagd. Het is immers niet voor niets een finale, de turnsters met de hoogste resultaten uit de regio staan waren aanwezig in Arnhem.  

Kirsten kon na de finale haar naam bij de 19e plaats in het eindklassement terugvinden, door onder andere twee 14e plekken op vloer en de balk. Megan (Jeugd 1) eindigde in het eindklassement op een 29e plaats en pakte vooral de punten bij haar brugoefening (9e plaats). Noëlle (categorie Senior) haalde de beste resultaten bij haar sprong met een 12e plek. Uiteindelijk werd Noëlle 17e in haar categorie. De scores lagen op verschillende onderdelen tussen alle deelnemers  erg dicht bij elkaar.  Voor de dames waren sommige resultaten misschien niet helemaal waarop ze eigenlijk gehoopt hadden.  Maar het feit dat de dames er toch maar staan in een regiofinale is al een hele mooie prestatie waar ze trots op kunnen zijn.

Noëlle door naar districtsfinale 
Noëlle hoorde meteen ‘s avonds na de finale dat zij zich met haar 17e plek zich geplaatst heeft voor de districtsfinale in Doetinchem op 20 mei aanstaande. Voor Kirsten en Megan was dit in ieder geval al de laatste wedstrijd van dit seizoen, zij kunnen trots zijn op hun behaalde resultaten en nu gewoon doorgaan met trainen voor het nieuwe turnseizoen.