Zilver in finale voor dolblije Leonie

Lelystad, zaterdag 6 mei 2017

Zes dames van BAS Gymnastiek waren te vinden in Lelystad voor de finale van de vijfde divisie. De dag, verdeeld in drie wedstrijden, had in elke wedstrijd een of meerdere deelnemers namens BAS Gymnastiek.  Deze dames hadden  zich geplaatst voor deze districtsfinale en dat is op zich al een prachtige prestatie om heel erg trots op te zijn.

  • Wedstrijd 1: Anouk van Montfoort (instap),
  • Wedstrijd 2: Sanne van der Weijden, Lisa den Teuling (Jeugd 2), Anky van der Weijden, Leonie van Bergeijk (Senior)
  • Wedstrijd 3: Lieke van der Weijden (Junior)


Eerste finale voor Anouk
Zowel in wedstrijd 1 als 2 werden de deelnemers vanwege de grote aantallen turnsters in 5 groepen verdeeld. Dus dat betekende een half uurtje extra pauze, tussen de 4 onderdelen door.

Anouk was erg nerveus, de finale zorgde de nacht ervoor toch voor een wat slechtere nachtrust. Desondanks begon ze vol goede moed aan de wedstrijd. Anouk begon op sprong, gevolgd door brug, balk, vloer en dan de extra pauze. Ondanks de goede inzet van Anouk, wilden de oefeningen op de eerste drie onderdelen niet zoals “ze normaal gaan”. Het laatste onderdeel, vloer pakte ze nog wel een 7e plek. In het eindklassement van deze finale werd Anouk 31e. Anouk heeft een prima seizoen gedraaid en daarmee ook weer extra ervaring opgedaan.

Mooie oefeningen & zilver voor Leonie!
Lisa, Sanne, Anky en Leonie waren samen ingedeeld in 1 groep (Jeugd 2 & Senior) en turnden in dezelfde wedstrijd, maar vanzelfsprekend in hun eigen categorie.

Lisa startte met een sterke oefening op de brug, Sanne volgde daarna in een even sterke vorm. Ondertussen had ook steun & toeverlaat Martin zich bij Diane en de meiden gevoegd om de meiden te begeleiden tijdens deze wedstrijd. Er werd dan ook op deze zaterdag weer dankbaar gebruik gemaakt van de aanwezigheid van Martin: vooral ook om de zweethanden van de meiden af te vegen aan de trui van Martin. Bedankt Martin! Op de balk, viel Lisa er -ondanks de droge handen- bij het begin van de oefening helaas vanaf, maar voor de rest was het een prima oefening; goed voor een 11e plaats. Ook Sanne liet hier weer een mooie oefening zien en kon haar oefening afmaken zonder val en werd hiermee zelfs 3e. Knap gedaan! Op vloer waren de scores praktisch omgedraaid, Lisa werd hier 5e en Sanne 14e.  Lisa deed op sprong nog een halfin-half uit, die ze voor het eerst uitvoerde met deze finale. Goed voor een 2e plaats, dus met recht knap! Lisa werd in het eindklassement 11e en Sanne volgde haar op de voet met een 12e plaats.

Foto: www.s-foto.nl

 

Leonie is het hele seizoen al in topvorm en kon dit ook weer in de finale laten zien. Haar oefeningen waren goed, netjes en verzorgd uitgevoerd en scoorde daarmee terecht ook hoge ogen bij de jury. Op brug & balk een vierde plek, en op vloer een tweede plaats en op sprong zelfs een eerste plaats. Glimmend van trots liep Leonie onder luid gejuich van de andere meiden van BAS Gymnastiek en de meegereisde supporters naar het erepodium. Gefeliciteerd!

 

 

Anky was niet topfit, maar deed gelukkig wel mee met de finale. Na een vijfde en een tweede plek bij de eerdere plaatsingswedstrijden had ook Anky zich rechtstreeks geplaatst en was het daarom dus zeker het proberen waard. Anky haar best scorende onderdeel vandaag was de balk, waar ze ondanks een val, toch nog door de goed afgeturnde oefening met mooie elementen, een prima 8e plek wist uit te slepen.  De scores op de andere drie onderdelen varieerden tussen een 12e en 16e plaats. In het eindklassement is Anky 14e geworden.

Lieke mocht in de derde en laatste wedstrijd van start gaan. Deze wedstrijd begon een klein uurtje later, vanwege uitloop van de vorige wedstrijd. Na even kort te hebben ingeturnd begon Lieke aan haar finale.  Lieke pakte vooral haar punten bij de brug, net als bij de andere twee plaatsingswedstrijden, en werd hier 13e. De vloer, sprong en de balk bleken vandaag wat minder favoriet. Met een 26e plek in het klassement in een finale mag ze zeker trots zijn.