BAS Gymnastiek breidt medailleverzameling uit

Zaterdag 25 maart- Elburg
De tweede plaatsingswedstrijd van de 5e & 6e divisie, goed vertegenwoordigd bij BAS Gymnastiek, werd afgelopen zaterdag geturnd in Kulturhus ’t Huiken in Elburg. Deze keer dus een korte reis voor de 17 meiden, begeleiding en alle supporters. Tijdens de vier wedstrijden werden de meiden weer bijgestaan door hun eigen “Juf Diane” en Martin. Beiden onmisbaar voor de laatste tips over de oefeningen, de bemoedigende praatjes  en de gezelligheid om de wedstrijden heen. Voor de 5e& 6e divisie was dit hun laatste plaatsingswedstrijd.

Nu is het wachten op de uitslagen van de laatste wedstrijden binnen het district Oost die de aankomende weekenden gehouden worden. Daarna wordt er op basis van de resultaten van de twee wedstrijden bepaald wie er van welke gymvereniging door is naar de districtsfinales. Deze worden voor de 5e divisie gehouden op 6 mei in Lelystad en voor de 6e divisie op 13 mei in Ede.

Achtereenvolgens kwamen in de vier wedstrijden de volgende dames aan bod:

• Wedstrijd 1: Judith van Leeuwen, Silke van Riel en Anouk van Montfoort (Instap D2 5e divisie) en Amy Nitters (Pupil 1, 6e divisie, D3)
  • Wedstrijd 2: Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling (5e divisie, Jeugd 2, supplement G) en Sophie Broekhuis en Anouk de Ruiter (Pupil 2, 6e divisie, D3)
  • Wedstrijd 3: Annemiek Stuifzand (6e divisie, Senior F)
  • Wedstrijd 4: Anniek van Bergeijk, Elsa Leendertse, Lieke van der Weijden (allen Junior, 5e divisie F), Anky van der Weijden, Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk (allen senior, 5e divisie, E) en Lianne Grafhorst (Jeugd 1, 5e divisie, D2)

Wedstrijd 1: gouden plak voor Anouk & Amy 4e ondanks blessure
Voor Judith van Leeuwen was het haar eerste wedstrijd dit seizoen, omdat ze de vorige keer er niet bij kon zijn. Anouk en Silke waren inmiddels al een beetje gewend aan de gang van zaken rondom een wedstrijd. Vol enthousiasme, maar met toch wel wat zenuwen begonnen de dames aan hun wedstrijd. Anouk turnde een hele mooie wedstrijd en hoorde bij drie van de vier onderdelen bij de eerste drie. Met deze resultaten verdiende ze hiermee haar eerste gouden medaille. Ze was zelf het meest verbaasd dat ze toch echt de gouden medaille had gewonnen. Ook Judith  & Silke hebben hun beste beentje voorgezet en kunnen trots zijn. Alle oefeningen en onderdelen zijn door hen netjes afgeturnd en  ze werden 16e (Judith) en 23e (Silke). Hun beste onderdelen waren de sprong & balk (Judith) en de balk (Silke).

Amy Nitters turnde toch haar wedstrijd, ondanks een blessure aan haar enkel, die ze een paar dagen voor de wedstrijd opliep. Ze turnde haar oefeningen goed en haalde in het eindklassement een vierde plaats door eerste op sprong te worden en tweede op vloer. Iets waar ze zelf ook terecht trots op is, omdat ze eigenlijk vooraf had verwacht onderin het klassement terecht te komen.

Wedstrijd 2: Drie musketiers scoren op verschillende onderdelen: 1 bronzen medaille
Corina trapte de tweede wedstrijd af met een mooi en beheerst uitgevoerde vloeroefening. Ze liet de rest van de deelnemers van Jeugd 2 dan ook het nakijken en pakte daar de eerste plaats. Ook Sanne liet daar een hele mooie oefening zien en pakte daar meteen een vierde plaats. Lisa liet vandaag zien dat ze vooral haar brugoefening goed beheerste en niet voor niets een van haar favoriete onderdelen is, goed voor een eerste plek. Sanne sloot zich bij Lisa aan en pikte op brug de tweede plek. Erg knap, vooral omdat ze bij het inturnen verkeerd uitkwam en ze Martin en de andere toeschouwers even flink liet schrikken. Sanne ging echter onverstoorbaar door en deed bij de wedstrijd wat ze hoort te doen. Met dus een tweede plek als resultaat!
Op de balk waren er bij alledrie best wat wiebels met hier en daar een val. Het blijft voor de toeschouwers een mooi, maar wel zenuwslopend onderdeel om naar te kijken. Lisa wist net te voorkomen dat ze viel, maar dat scheelde niet veel.
Op sprong pakte Lisa ook de eerste plek, Corina de 13e plaats en Sanne een vijfde plaats. Het eindklassement liet zien dat Lisa een derde plek op het podium had behaald en dus een bronzen medaille had verdiend, Corina was nét vierde en Sanne is negende geworden.

Zilver voor Sophie, Anouk scoort op brug en sprong
In de andere baan waren Anouk en Sophie ook gestart. In dezelfde volgorde als de drie musketiers turnden zij hun vier onderdelen. Sophie was zich enkele dagen voorafgaand aan de wedstrijd zich al zenuwachtig aan het maken dat ze misschien wel zenuwachtig zou zijn voor de aankomende wedstrijddag. De zenuwen bleek ze aardig in bedwang te kunnen houden want ook deze dame van BAS Gymnastiek viel in de prijzen,met drie tweede plekken op vloer, brug en sprong  was dat voldoende voor een zilveren medaille. Nog beduusd van deze winst ontving ze haar medaille!

Anouk liet ook weer een mooie wedstrijd zien en werd zelfs op twee van de vier onderdelen eerste. De balk bleek vandaag het struikelblok voor Anouk. Door twee keer te vallen kostte het haar best wat punten en werd op dit onderdeel  tiende. In het eindklassement pakte Anouk uiteindelijk een vijfde plaats, net als bij de vorige wedstrijd.

Wedstrijd 3: Annemiek pakt weer een medaille
Annemiek had tijdens de wedstrijd, naast Martin & Diane ook nog de beschikking over de support van Nienke Sijtsma, die mee was naar Elburg en zorgde voor de morele support, maar ook dat de aanmelding en het tonen van de wedstrijdnummers vlekkeloos ging. In de eerste plaatsingswedstrijd in Beekbergen werd Annemiek eerste. Deze tweede wedstrijd van het seizoen ging voor haar gevoel echter niet helemaal zoals zij wilde, maar daar dacht de jury gelukkig toch anders over en zij waren wel tevreden over haar prestaties.  Met een eerste plek op sprong en een vierde plaats op vloer pakte ze in het eindklassement toch maar mooi de zilveren medaille mee. Medaille nummer 4 van deze dag in Elburg voor BAS Gymnastiek!

Wedstrijd 4: goed geturnd, weer 2 medailles!
In wedstrijd vier waren maar liefst zeven meiden aan zet om hun turnkunsten weer te vertonen. Er bleek goed getraind op balk, want er werd veel minder gevallen van de balk dan de vorige wedstrijd. Met zes van de 7 meiden in een groep, was het een gezellige boel tijdens de wedstrijd.

Anniek kon na een flinke val bij het inturnen gelukkig toch aan de wedstrijd beginnen. Met een mooie balkoefening (goed voor een vierde plaats) en twee goed uitgevoerde sprongen, zonder weigering, ging de wedstrijd erg goed. Samen met de scores op brug en vloer kon Anniek een zesde plaats innemen in het eindklassement. Een mooie vooruitgang ten opzichte van de 14e plaats die ze in de vorige wedstrijd haalde!
Elsa werd deze wedstrijd 9e,, slechts een plaatsje lager dan de vorige keer.  Zij turnde een redelijk stabiele wedstrijd en werd op alle vier de onderdelen 7e tot 10e. Haar beste onderdeel was de vloer waar ze zevende werd.
Lieke haar wedstrijd ging niet zoals vooraf gehoopt. Ondanks haar inzet en het harde werken, werd ze 14e in het eindklassement. Haar best scorende onderdeel was de sprong, waar ze een 8e plek verdiende.

Bij de senioren bleken Anky en Leonie beiden te sterk voor de overige deelnemers in hun categorie. Leonie bleek de goede vorm door te kunnen zetten na de goede vorige wedstrijd. Daarmee werd ze nu zelfs op drie van de vier onderdelen eerste. Met een vierde plek op brug had ze meer dan voldoende punten voor een gouden medaille. Ze mocht dus bij de uitreiking een trede hoger staan dan bij de vorige wedstrijd en de gouden medaille in ontvangst nemen.
De tweede trede van het podium werd nu bezet door Anky, die met twee tweede plekken op vloer en de brug, terecht de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.
Andora eindigde op een 8e plaats in het eindklassement. Ze liet net als in de vorige wedstrijd een hele goede sprong zien, waarmee ze 4e werd op dat onderdeel. Samen met de scores op de andere drie onderdelen, waaronder 6e op de brug, werd ze dus 8e.

Lianne kon ook deze wedstrijd goed startten op de balk, helaas niet zonder val, maar wel goed voor een plekje in de middelste regionen van de uitslagen op dit onderdeel (6e). De vloer turnde ze erg mooi en stabiel, wat door de hoge beoordeling terecht zorgde voor een 1e plaats. Op sprong behoorde ze ook bij de eerste 3, met een nette derde plek. Samen met de andere scores op de overige onderdelen werd Lianne vierde en belandde daarmee net naast het podium. Toch is het een mooie vooruitgang, vooral gezien de blessure die ze voor haar eerste wedstrijd opliep en weer een plaatsje omhoog is gekropen in het eindklassement.

In deze wedstrijd waren er dus twee medailles verdiend, wat betekende dat deze groep traditiegetrouw na de wedstrijd afreisde naar de dichtstbijzijnde McDonald’s.