Verslag 2e plaatsingswedstrijd 4-2-2011

Noëlle is na het afgelopen jaar ,wat top was, twee niveaus hoger ingedeeld .Dit maakt het niet alleen interessanter maar ook moeilijker daarnaast kampt zij nog altijd met groeipijnen in haar knieën maar het plezier is er nog altijd en dat na de teleurstellende laatste plaats in de 1e plaatsingswedstrijd. Daarnaast ziet zij dit ook als een leerjaar om indien mogelijk volgend jaar weer mee te doen om het podium.

De wedstrijd begon met de vloer. Waar de andere meiden de gehele inwerktijd benutten om vooral acrobatische onderdelen te oefenen zijn dit juist voor Noëlle de hobbels om te overwinnen. Zij laat dit ,ook tijdens de oefening, door de “knieën” achterwege waardoor zij cruciale punten mist en dit wordt in deze tak van sport genadeloos afgestraft. Noëlle eindigt op de 26e plaats.

Het 2e onderdeel is de sprong en dit is dan nog lastiger. De knieën heb je niet alleen met de afzet nodig maar ook bij de landing. Hier wordt ook gekozen om niet in te werken en om een weigering te voorkomen gebruikt Noëlle de trampoline i.p.v. de plank. Toch springt zij 2 keer maar is toch de rode lantaarndrager op dit onderdeel.

Eindelijk geen belasting meer voor de knieën op haar favoriete onderdeel ,de brug. Hier laat Noëlle zien dat zij dit niveau prima aan kan. Het inwerken gaat prima en de oefening is nog veel beter. Het ziet er soepel uit en zelfs de kip lijkt op het oog zeer makkelijk. Noëlle gaat op dit onderdeel zelfs de top 10 in. Uitstekend gedaan meid!

Het vierde onderdeel beheerst zij normaal gesproken prima maar deze keer was het maar één woord wat de gehele oefening terug kwam namelijk ; wiebel,wiebel,wiebel en ja nog een wiebel en er toch niet afvallen wat ik nog veel knapper vond. Na de oefening zie ik toch ontspanning op haar gezicht en moeten wij ,Noëlle en ik, er met een dikke vette knipoog naar elkaar er hartelijk om lachen.

Dit bewijst dat zij het met plezier doet en dat is zoals ik in voorgaande verslagen heb vermeldt het ALLERBELANGRIJKSTE. Gewoon lekker blijven werken en wie weet waar je eindigt als je straks bent uitgegroeid.

Op naar de 3e plaatsingswedstrijd.

Eddy