BAS in actie op 4 febr. 2012

Onder begeleiding van Niels van de Linden reisde Roy Wout af naar Tilburg, alwaar hij zijn eerste wedstrijd in de 1ste divisie turnde. Deze wedstrijd is landelijk en gelijk de 1/8 finale van de Nederlandse Kampioenschappen. Roy doet instap, niveau 9, een hoog niveau, dus het was best spannend.

Roy deed erg goed zijn best, maar aan de afwerking moet hier en daar nog wat worden bijgeschaafd. In een hele grote deelnemersgroep eindigde hij op de 37ste plaats.

Jasper Schmidt reisde af naar Eibergen, waar hij onder begeleiding van Timo Kern zijn programma in Instap, niveau 12 afwerkte.

Jasper turnde een uitstekende wedstrijd, vooral op brug liet hij een mooie oefening zien. Na 4 onderdelen stond hij nog op een 7de plaats. Maar toen kwam voltige, niet zijn favoriet. Hier verloor hij wat punten. Hij eindigde uiteindelijk op een prima 15de plaats.

De dames van de 4de divisie turnden in Beekbergen hun 2de plaatsingswedstrijd.

Anic van Timmeren (jeugd 7) turnde voor het eerst dit seizoen een hele goede brugoefening. Hierdoor werd haar puntenaantal gelijk aanzienlijk verbeterd vergeleken met vorige wedstrijden. Ze eindigde op een mooie 15de plaats.

Nynke Sijtsma (instap 10) scheen wat last van zenuwen te hebben. Trainster Diane had moeite haar onder controle te houden, maar toch turnde ze erg goed. Op de vloer was ze zelfs de allerbeste. Met 3x vallen van de balk werd ze uiteindelijk 4de. Wat zou er gebeuren als ze op de balk zou blijven? We hopen het de volgende wedstrijd te zien.

Sharon Apeldoorn en Noëlle de Gier (junior 6) turnden voor het eerst in deze divisie. Sharon turnde een hele constante wedstrijd en werd heel netjes 12de. Zoals we van haar gewend zijn was haar brugoefening weer prachtig. Noëlle, die nog steeds last van haar knie heeft, moest wat onderdelen laten vallen, waardoor ze wat punten verloor. Maar verder turnde ook zij een keurige wedstrijd en werd 26ste.

Ellis Grin (pupil2, 8) blonk uit op de vloer, ze liet een zeer strakke, foutloze oefening zien. Jammer van het vallen bij de salto van de brug, anders had er nog meer in gezeten dan de uitstekende 7de plaats.

Bij de senioren (niveau 5) presteerde Judith de Vries het beste. Ze begonnen op de balk. Als enige van de BAS-turnsters liet zij een val-vrije balkoefening zien, waardoor ze met een voorsprong begon. Ook de andere onderdelen turnde ze erg netjes. Ze eindigde op een mooie 7de plaats.

Met 2x vallen van de balk kon Justa Schouten haar achterstand niet meer inhalen, al deed ze goede pogingen met vooral een erg mooie brugoefening. Ze eindigde als 12de .

Ook voor Moniek Oomen was er een foutje op de balk, maar met de verdere wedstrijd was ze erg tevreden. Ze liet alles zien wat ze van plan was geweest en dit was goed voor een 11de plaats.

Julia Kern had veel pech op de vloer. Na prachtige salto’s te laten zien bij het inturnen klapte bij de eerste landing tijdens de wedstrijd haar voet dubbel. Ze turnde heel moedig toch nog haar oefeningen uit, maar kon helaas niet meer voluit gaan. Ze eindigde op een 13de plaats.