14 januari 2012 BAS-turnsters 3de divisie niet in finale

Zaterdag 14 januari turnden Vera Bosch en Vivian Kern alweer hun derde plaatsingswedstrijd in de 3de divisie. Deze wedstrijd is bepalend voor het halen van een finaleplaats, dus de spanning was groot.

Vera zette de stijgende lijn die zij de afgelopen tijd laat zien goed voort. Ze begon met een uitstekende balkoefening, gevolgd door een goede vloeroefening, waarin ze de salto achterover wegliet vanwege een ernstige val tijdens de training. Op de sprong was ze eveneens erg sterk en voor het eerst dit seizoen lukte de kiep op de brug waardoor ze een complete brugoefening kon draaien. Met 36,900 punten eindigde ze op een 21ste plaats.

Vivian had reële finalekansen na haar 4de plaats van de vorige wedstrijd. Ze begon met een foutje op de balk, maar maakte met een goede vloeroefening weer wat goed. Ook de sprong lukte heel aardig. Maar tijdens het inturnen op de brug ging haar handblaar open. Met een bloedende hand turnde ze nog een brugoefening, maar door het missen van de ¾ reus miste ze een element, wat haar 4 hele punten kostte. Helaas kostte dit haar een finaleplaats. Ze eindigde met 36,650 punten net achter Vera op een 22ste plaats.

Helaas geen finale voor beide dames, wel hebben ze prachtig turnen laten zien en gaan ze hard verder trainen voor de toestelfinales die nog op het programma staan.