Twee kleuren medailles voor BAS Gymnastiek

Beekbergen-zondag 19 maart 2017
 
Een druk turnweekend voor BAS Gymnastiek, dit derde weekend van maart. Zaterdag twee heren van de selectie (Milan en Jesse) naar Putten, zondag waren het weer 6 dames van de vierde divisie die weer naar Beekbergen konden voor hun derde plaatsingswedstrijd. Goed om ook eens te noemen dat het uitleveren en schoonhouden van de turn- en trainingspakken niet vanzelf gaat. Rian van Bergeijk zorgt er al enkele jaren voor dat de turn- en trainingspakken mooi blijven en dat ze weer schoon én fris gewassen klaar liggen voor de volgende wedstrijd. Heel fijn!
 
Ook deze keer waren de volgende dames van de vierde divisie van de partij:

  • Kirsten Dodde en Nienke Sijtsma (beiden junior, supplement E). Gelukkig kon deze keer Nienke Sijtsma wel meedoen . De vorige wedstrijd in februari moest ze helaas afzeggen vanwege haar rugblessure.
  • Renske Hotsma (Jeugd 2 Supplement F)
  • Megan Nitters (Jeugd 1 D1)
  • Noëlle de Gier en Ellis Grin (beiden senior, supplement E)

Mooie vooruitgang voor Megan
Megan turnde een hele goede wedstrijd. Nadat haar vorige wedstrijd ging niet zoals gepland, was het goed om te zien dat het haar vandaag beter afging. Met een 9e en een 12e plek op zak bij de vorige wedstrijden, haalde Megan nu een 5e plaats in het eindklassement. Dit dankzij een 2e plek op sprong, 3e plek op de brug. Op de balk, haalde ze ondanks dat zij twee keer er vanaf viel een mooie 7e plaats. Er bestaat nog een redelijke kans dat Megan ook de districtsfinale op 15 april mag turnen, zij is namelijk eerste reserve op de lijst van degenen die deze finale mogen turnen. Nog even spannend dus, maar Megan kan terecht tevreden zijn met deze mooie vooruitgang in haar geturnde oefeningen.

Renske pakt weer de vijfde plek
Renske haalde in de eerdere wedstrijden een 6e en een 5e plaats. De goede vorm wist ze nu ook weer vol te houden en behaalde in deze laatste wedstrijd weer een 5e plaats. Ook deze keer waren de uitkomsten van haar oefeningen bijna gelijk aan de eerdere wedstrijden. Deze keer was de balk haar beste onderdeel (3e plek).  Knap gedaan dus!
 
Kirsten pakt weer een medaille
Kirsten kon deze wedstrijd weer samen met haar maatje Nienke turnen. Kirsten heeft wederom een prachtige wedstrijd geturnd, net als de vorige twee. Ze grossiert dit seizoen in medailles en kon ook deze keer een nieuwe kleur aan haar assortiment van dit jaar toevoegen. Dankzij haar tweede plaats op sprong en derde plek op de balk, kon ze in totaal met de andere twee onderdelen nu ook een bronzen medaille meenemen naar Biddinghuizen. Kirsten is hierdoor dan ook verzekerd van een plekje in de districtsfinale op 15 april!

Nienke weer terug
Nienke is nog niet geheel hersteld van haar rugblessure maar zij ging vol goede moed, naar deze derde en laatste plaatsingswedstrijd. Ze begon op de balk, waar ze helaas één keer vanaf viel waardoor haar oefening erg wiebelig werd en veel punten kostte. De vloer, nog steeds niet haar favoriete onderdeel, was netjes. Bij de sprong was ze per ongeluk vergeten haar turnbroekje uit te doen, wat haar punten kostte. Nienke liet zich echter niet van de wijs brengen en liet twee hele mooie sprongen zien. Daarnaast zou ze op de brug, wel haar favoriet, haar punten terug pakken. Dat deed ze dan ook door een keurige nette strakke oefening neer te zetten, met een prachtige derde plek beloond. Uiteindelijk eindigde ze op een nette 8e plaats in het eindklassement.

Zilver voor Noëlle, Ellis 11e
Ellis en Noëlle kwamen samen weer uit in de derde wedstrijd. Ellis had haar dag niet zo, de oefeningen gingen niet zoals zij wilde en normaal turnt. De vorige wedstrijden haalde ze een 6e plaats en een 8e plaats in het eindklassement. Vandaag werd het een 11e plaats in het eindklassement. Haar beste onderdeel was de sprong, goed voor een nette zesde plaats.

Noëlle had een hele goede dag en bleek in topvorm. Zij scoorde zelfs twee eerste plekken, verdiend door haar prima uitgevoerde oefeningen op de sprong en brug. Daarnaast pakte ze ook nog een derde plaats op de balk, een onderdeel waar ze de vorige wedstrijd ook op scoorde. Alle punten bij elkaar opgeteld was deze laatste plaatsingswedstrijd voor Noëlle ook de beste van haar seizoen (in de eerdere wedstrijden werd ze 9e en 10e) en mocht vol trots een zilveren medaille in ontvangst nemen. Gefeliciteerd! Ook Noëlle is hiermee door naar de districtsfinale.

De districtsfinale van de vierde divisie wordt op 15 april geturnd in Arnhem in Sporthal de Laar West.