Twee keer zilver in winters Beekbergen

Beekbergen, 10 december 2017
Op de dag dat half Nederland het rustig aan deed vanwege de gladheid en de sneeuwval, stond er voor de vierde divisie de eerste plaatsingswedstrijd gepland in Beekbergen die BAS Gymnastiek in samenwerking met de KNGU organiseerde.  Op de hele vroege zondagmorgen om 6.45 uur (!), vertrokken de eerste auto’s  met vrijwilligers richting Beekbergen om daar de turnsters en ouders goed te kunnen ontvangen. In de loop van de dag volgden er nog meer vrijwilligers die al dan niet de anderen aflosten om zo samen we dag qua organisatie goed te volbrengen. Nadat de eerste potten koffie en thee waren gezet druppelden de eerste wedstrijdgangers binnen, die vanwege het weer allen ruim op tijd aanwezig waren.

Zilver in eerste wedstrijd
In de eerste wedstrijd van de 4 geplande van deze zondag, waren er twee turnsters van BAS Gymnastiek die hun eerste wedstrijd van het seizoen mochten turnen: Megan Nitters (jeugd 2) en Celeste Groot Lipman (Instap). Voor Megan is het het tweede jaar in de 4e divisie, voor Celeste het eerste jaar, na vorig jaar gepromoveerd te zijn vanuit de vijfde divisie.  De wedstrijd van Celeste ging voor zo’n eerste wedstrijd in de vierde divisie best goed. Vooral de vloer, waar ze vaak hoge punten pakt, was nu ook weer goed voor de meeste punten: een eerste plek op vloer. Bij de balk waren nog wat startproblemen, waardoor de oefening niet helemaal liep zoals gehoopt. De scores bij elkaar maakten dat Celeste een gedeelde zesde plek in het eindklassement innam. Een mooie start in een nieuwe divisie! Voor Megan was het zoals gezegd het tweede jaar in de vierde divisie en die ervaring pakte goed uit. Tot haar eigen grote verbazing pakte ze de tweede plaats in het eindklassement, mede dankzij haar derde plek op sprong en een tweede plaats op balk. Vanwege de goede uitvoeringen van moeilijke oefeningen op de balk had de val van de balk nagenoeg geen invloed op de score. Megan kreeg daarom een verdiende zilveren plak omgehangen.

Tweede wedstrijd weer zilver
In de tweede wedstrijd waren junioren Kirsten Dodde en Renske Hotsma ingedeeld. Nienke Sijtsma moest helaas verstek gaan vanwege een rugblessure, maar was desondanks wel als vrijwilliger actief die dag. Kirsten kon haar winnende lijn van vorig jaar gewoon doorzetten met drie derde plekken op sprong, balk en vloer. Op balk werd  ze eerste en daardoor met al haar andere scores goed voor een zilveren medaille die aan haar verzameling kon worden toegevoegd. Renske werd 10e in het eindklassement, door twee keer elfde te worden op brug en vloer, en een 9e plek op sprong.

7e, 8 e 10e
In de laatste en vierde wedstrijd van deze winterse zondag kwamen de senioren Leonie van Bergeijk, Ellis Grin en Noelle de Vries uit. Voor Leonie was het ook de eerste wedstrijd in de vierde divisie na haar promotie vanuit de vijfde divisie van afgelopen seizoen. De balk was voor alle drie de meiden de grootste uitdaging, waar een of meerdere vallen helaas niet voorkomen konden worden,maar waar ze toch vanwege de moeilijkheidsgraad van hun oefeningen een prima 5e, 7e en 9e plek pakten. Voor Leonie was haar best scorende onderdeel de sprong (3e), Noelle was daar de beste van de wedstrijd in en pakte daar de eerste plaats. Ellis haar best scorende onderdelen waren de vloer en sprong (beide 7e).

Alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen deze dag bedankt! Mede dankzij jullie kunnen we de wedstrijden op deze manier organiseren!