Turnsters doen Bennekom en Hengelo aan

Zaterdag 28 mei 2016- Bennekom & Hengelo

Voor vier jonge, nieuwste selectieleden was het zaterdag een bijzondere, maar vooral spannende dag. Deze meiden in de zesde divisie (pre-instap,1 en 2) turnden hun eerste wedstrijd als selectielid van BAS Gymnastiek: Celeste Groot Lipman, Rachel Vervat (beiden pre-instap 1), Megan van den Heuvel en Anouk van Montfoort (beiden pré-instap 2) maakten hun opwachting in Bennekom, waar zij hun oefeningen voor het eerst aan een jury lieten zien.

Elders in het land, in Hengelo, waren drie andere selectieleden te vinden. Deze meiden van de vierde divisie turnden de districtsfinale in de Turnhal Weusthag: Senne Kist (pupil 1), Ellis Grin (junior) en Judith de Vries (senior).

Turnervaring opdoen
pre-instappers 28052016Met gespannen gezichtjes en volop geconcentreerd startten Celeste en Rachel in wedstrijd 2 op de vloer. Het was zo’n eerste wedstrijd best lastig om alle nieuew indrukken te verwerken en de bijkomende zenuwen de baas te blijven, maar de dames hebben hun beste beentje voorgezet. Celeste had een hele mooie oefening op de balk en werd daar zelfs vijfde. Op de andere drie onderdelen werd ze 11e of 12e. Uiteindelijk is Celeste achtste geworden en dat is een prima resultaat voor een eerste wedstrijd! Rachel bleek de sprong goed onder de knie te hebben en pakte daar de eerste plaats. Op de brug behaalde ze ook nog eens een hele mooie vijfde plaats. Met de resultaten op de andere onderdelen, mocht zij een tiende plaats in het klassement achter haar naam laten schrijven. Een mooie start voor deze jonge dames!

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Anouk en Megan. Ook bij hen waren de zenuwen begrijpelijk aanwezig. De zenuwen voerden op sommige momenten de boventoon, maar gelukkig was ook bij deze wedstrijd hun eigen juf Diane mee om ze te voorzien van de benodigde bemoedigende woorden, de tips en de support.
Megan behaalde twee 5e plekken, op zowel de sprong en de balk. Daarbij opgeteld de goed uitgevoerde vloer-en brugoefening, maakte samen een mooie vierde plek in het eindklassement. Anouk turnde ook, ondanks die zenuwen, een goede eerste wedstrijd. Met een constante uitslag bij de vier onderdelen; ze werd op de sprong 12e, en bij de andere drie onderdelen 13e of 16e .Voor Anouk een mooie start en een 14e plaats als eindresultaat. Samen met de juf en Megan, Celeste en Rachel hebben ze een hele leuke dag gehad en hun eerste wedstrijdervaring opgedaan. Doel behaald dus!

Laatste wedstrijd van het seizoen
districtsfinale 4e divisieHet seizoen was voor Senne, Judith en Ellis nog niet ten einde. Na drie mooie plaatsingswedstrijden en een finale, mochten zij nog een keer hun opwachting maken bij de districtsfinale in Hengelo.
Het was een lange en warme dag voor deze meiden. Deze districtsfinale was goedgevuld met 251 turnsters die in drie wedstrijden op twee banen verdeeld werden. Daarnaast was er voor al die turnsters veel publiek gekomen, dus de Turnhal Weusthag zat tot de nok toe vol.

Senne startte niet zoals zij eigenlijk wilde op de balk, waarschijnlijk waren de zenuwen toch iets te veel aanwezig.  Haar tweede onderdeel was de vloer, die ging wel weer heel goed, hier werd ze 2e op. Haar sprong ging ook goed. Als laatste was de brug, met een mooie oefening werd ze hier 8e op. Uiteindelijk is Senne 22e in het eindklassement geworden.
Ellis behaalde in deze districtsfinale een 31e plaats. Ook zij had, logischerwijs, te maken met een heel sterk deelnemersveld. Haar beste onderdelen waren net als bij de finale op 23 april in Arnhem, de sprong, meer dan voldoende voor een 11e plaats èn de brug, goed voor een 19e plaats. Knap gedaan!
Tot slot Judith; zij was net als Senne en Ellis een terechte finaliste in Hengelo. Ook hier haalde ze met overmacht een eerste plaats met haar perfect uitgevoerde brugoefening (In de finale in Arnhem behaalde ze daar nog een tweede plaats op). Samen met de resultaten op de drie andere onderdelen, belandde ze in de bovenste regionen van het eindklassement, namelijk een hele knappe 14e plaats.

Voor de dames uit de vierde divisie was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. De dames kunnen allemaal terugkijken op een mooi, leerzaam en goed seizoen en trots zijn op alle behaalde prestaties!

Turnseizoen selectie nog niet helemaal klaar

Het is nog niet klaar met finales voor BAS Gymnastiek dit seizoen. Aankomende zaterdag staat er nog één wedstrijd op het programma voor Milan de Vries (turnen heren). Hij turnt zaterdag 4 juni de toestelkampioenschappen district Oost in Eibergen. Daarna volgen er voor alle leden (recreanten en selectie) nog de Clubkampioenschappen op zaterdag 2 juli in het Koetshuis. Een leuke afsluiting zo voor de zomervakantie.