Finalisten 3e en 6e divisie ronden mooi seizoen af

21 mei 2016-Dordrecht & Ede
Twee belangrijke finales voor BAS Gymnastiek: op wel twee plekken in Nederland zetten vier dames hun beste beentje voor:

  • Puck Kist (Jeugd 1) in Dordrecht bij de finale NK voor de derde divisie
  • Lianne Grafhorst (pupil 2), Annemiek Stuifzand (Junior) en Iris den Boestert (Senior) in de zesde divisie in Ede.

De dames kunnen allemaal trots zijn op hun behaalde prestaties!

Mooie finale NK voor Puck
13271710_601534913354598_1215044637_oAan deze finale van het NK, ook wel het Bondskampioenschap genoemd deden 36 dames mee, of te wel: de beste 36 dames van de derde divisie van heel Nederland. Zoals verwacht waren de finalisten niet voor niets door naar de finale en kwam Puck uit in een zeer sterk deelnemersveld. Puck begon met een voorzichtige start op balk. Er waren een paar wiebelige momenten, maar ze kon blijven staan. Daarna volgde het tweede onderdeel van deze meerkamp: de vloer. Ook die oefening ging haar goed af. Bij de sprong was het niet anders, ook dat lukte Puck ook prima en behaalde ze een 4e plaats. Het laatste onderdeel brug, was de topper van de dag. Deze strak uitgevoerde oefening was goed voor een derde plaats en liet Puck dus 32 “concurrentes” het nakijken. Puck is uiteindelijk in het eindklassement 20e geworden. Een hele goede prestatie, maar bovenal een prachtige ervaring.

BAS scoort in Ede
13271812_1085652388196234_1997301843_oIn Ede was het de beurt aan Lianne, Iris en Annemiek. Deze drie dames werden begeleid door Lieke van de Weijden en “hun eigen” Martin Schoot Uiterkamp. Deze fijne en zeer gewaardeerde support is onmisbaar voor de dames! Bedankt!

Lianne was door haar twee “gouden” plaatsingswedstrijden direct geplaatst voor de finale. Haar sprong was goed voor een derde plaats en de vloeroefening meer dan voldoende voor een prima zesde plaats. Bij de balkoefening viel Lianne er een keer af met de koprol, maar ze kon de oefening wel afmaken. De brug wilde vandaag iets minder goed lukken dan bij de vorige wedstrijden. Al met al kan Lianne meer dan trots zijn op de 17e plek die ze in het eindklassement behaalde.

Annemiek heeft een goed seizoen gedraaid en zette dat niveau ook door in deze finale. In Ede werd ze eerste op sprong en liet daarmee de andere deelnemers ver achter zich. Ook op brug en balk scoorde ze hoog, met een 5e en 6e plek. Alle vier de onderdelen samen zorgden voor een hele mooie 7e plaats. Met de totaalscore op de vier onderdelen zat ze heel dicht op de dames die voor haar geëindigd zijn. Een goed einde van het seizoen dus en een finale om trots op te zijn!
Finale 6e divisie210 (1)

Iris kon haar finale verzilveren en pakte in “de Sporthal de Peppel” een zilveren plak. Bij haar vorige twee plaatsingswedstrijden werd ze nog achtste en nu dus een tweede plaats op het ere-podium. Deze plaats heeft ze behaald door de beste oefening op de brug te laten zien, waarmee ze dus een eerste plek in de wacht sleepte. Ze werd ook nog eens tweede bij de balk. Samen met de scores op vloer en sprong kon ze dus met een mooie zilveren medaille naar huis!