Turnsters BAS nemen twee medailles uit Ede mee naar huis

Voor zaterdag 11 april stond voor de turnsters van de zesde divisie de districtsfinale op het programma. Deze keer iets verder van huis, namelijk Ede. Hier werd in de turnhal “De Peppel” in een sterk deelnemersveld de districtsfinale voor de regio Gelderland Midden geturnd.

De finaledag was verdeeld in drie wedstrijden, waarin een grote delegatie van onze gymvereniging hun welverdiende plaats in de finale mochten verdedigen. Deze dames mochten de strijd nog een keer aangaan in Ede:

  • Wedstrijd 1: Elsa Leendertse (jeugd 1 D3),
  • Wedstrijd 2: Megan Nitters en Lianne Grafhorst (pupil 1 d3),
  • Wedstrijd 3: Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling (pupil 2 d3), Annemiek Stuifzand (junior G) en Anky van der Weijden (Senior F).

Onder de bezielende begeleiding van juf Diane en Anniek van Bergeijk gingen de dames vol goede moed aan de slag.

Wedstrijd 1: Elsa Leendertse wint brons

Elsa derdedistrictsfinale 11-4-2015
Elsa mocht voor de vereniging deze spannende dag beginnen op sprong. Daaropvolgend de brug, balk en vloer. Elsa turnde haar oefeningen goed en bleek een van de sterkere deelnemers in haar categorie. Ze kon dus de lijn doorzetten van de afgelopen plaatsingswedstrijden. Elsa werd in deze finale zelfs eerste op de balk. Hierdoor mocht ze bij de uitreiking van de medailles de derde plek beklimmen en de bronzen medaille in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Elsa!

 

Wedstrijd 2: Megan Nitters & Lianne Grafhorst kunnen trots zijn

Bij de tweede wedstrijd waren Lianne en Megan aan de beurt.

Megan was de dag voor haar 10e verjaardag goed in vorm. Op de brug, het eerste onderdeel was het nog een beetje inkomen en was het even wennen aan het niveau van alle deelneemsters. Bij de balk en de vloer bleek hoe goed Megan in vorm was. Haar strakke balkoefening, ondanks een val met de koprol werd beloond met een 5e plaats. Bij de vloeroefening mocht ze de 2e plek innemen. Al met al werd Megan uiteindelijk 5e in het eindklassement. Erg knap!

Voor de sportieve Lianne was het ook even wennen. De zenuwen en de concurrentie bleek behoorlijk groot en dat is ook helemaal niet gek. Het is niet voor niets een districtsfinale en sta je samen met de beste dames van het district te turnen. De verschillen zijn dan zo klein! Haar beste onderdeel vandaag was de vloer, waar ze de 20e plek pakte. Pech had ze bij de sprong, haar laatste onderdeel. Ze kwam helaas net niet goed uit met afzetten en kon daardoor niet de sprong maken zoals altijd. Uiteindelijk kwam Lianne uit op de 34e plaats in  het eindklassement. Toch mag ook Lianne erg trots zijn op haar prestaties! Erg leuk was het ook dat Lianne de wedstrijd erna nog naar de andere turnsters bleef kijken om ze aan te moedigen.

Wedstrijd 3:  Turnsters volop in actie op beide banen

Baan 1: De drie musketiers: Sanne verbaast zichzelf, Lisa en Corina kunnen trots zijn

Sanne, de ogenschijnlijke rust zelve, turnde een hele mooie stabiele wedstrijd. Ze liet zich niet gek maken en behaalde bij alle vier de oefeningen nette cijfers met als klapper de vloer, waar zij zesde werd. Sanne was dan zelf ook het meest verrast dat zij in het eindklassement de negende positie in mocht nemen. Een hele mooie verdiende plek!

Corina liet zien weer een constante, sterke turnster te zijn, met vooral een hele mooie oefening op de vloer. Een prima, krachtige oefening, welke een 17e plaats opleverde. Met haar oefeningen op de brug en sprong was ook niets mis. Ook bij Corina was de balk weer een uitdaging, maar ze liet zich niet van de wijs brengen. Corina  behaalde een prima 25e plaats in het eindklassement!

Lisa turnde een goede wedstrijd. Bij de eerste twee onderdelen, sprong en brug gingen haar goed af. De pech kwam bij het derde onderdeel voor haar in de wedstrijd. Haar balkoefening ging deze keer met inturnen goed, maar helaas werkte dat bij de wedstrijd zelf niet zo. Tot twee keer toe viel ze van de balk, wat haar veel punten kostte. Gelukkig kwam de vloer nog, waar Lisa, vol gebrand op een goed cijfer, zich heel knap revancheerde. Hier werd zij tweede. Met een 12e plek in het eindklassement mag Lisa echt trots zijn.

Deze drie musketiers kunnen terugkijken op een mooi turnseizoen en trots zijn op de resultaten die ze hebben behaald!

Baan 2:  Annemiek 11e bij de junioren, Anky pakt weer een podiumplek: zilver!

Annemiek Stuifzand had de finale bereikt door haar gouden medaille bij de plaatsingswedstrijd van 15 maart. Dat bleek meer dan verdiend te zijn geweest. Op de balk liet ze mooie hoge sprongen zien net als de andere keren. Op de vloer liet ze een prima oefening zien op haar muziek van Coldplay. Haar beste onderdeel was de sprong waar ze bij beide sprongen een mooie landing had en zesde werd. Annemiek kon tevreden naar huis gaan, toen ze de 11e plaats te pakken had in het eindklassement.

Ook Anky turnde, net als zusje Sanne op baan 1, een zeer sterke finale bij de senioren. Alle oefeningen gingen haar meer dan prima af.  Op de vloer werd zij eerste en liet zij de andere deelneemsters ver achter zich. Op de balk ging het niet veel anders en werd zij door een prachtige strakke balkoefening tweede. Ook bij de brug bleek zij met haar zesde plek goed in vorm.  Met deze zeer goede en hoge cijfers kon het eigenlijk ook niet anders. Anky zilver districsfinale 11-4-2015 6e divisieMet slechts een heel klein puntenverschil (0,125…) met degene die de gouden plak mee naar huis nam, mocht Anky een zilveren medaille aan haar collectie toevoegen. Gefeliciteerd Anky!

Voor al deze dames was het deze zaterdag allemaal hun laatste wedstrijd van dit turnseizoen. Wat hebben jullie het goed gedaan! Op naar volgend jaar!

dames derde wedstrijd districtsfinale 11 april 2015