Jesse en Milan turnen een prima halve finale

Afgelopen zaterdag waren niet alleen de dames van de zesde divisie op pad, maar ook twee super gemotiveerde heren van onze vereniging. Jesse Havelaar (Benjamin) en Milan de Vries (pupil) konden de reis afleggen naar Harderwijk (bijna thuiswedstrijd dus) om daar de halve finale te turnen.

Voor Milan was het een paar weken geleden een grote verrassing toen bleek dat hij toch door was naar de halve finale! Na de grote teleurstelling bij de sprong in december, bleken zijn resultaten toch meer dan genoeg om door te gaan naar de finale. Hij mocht dan ook samen met Jesse en ‘good-old’ begeleider en trainer Niels naar “De Sypel” in Harderwijk.

Jesse pakt zilveren plak

Tijdens de eerste wedstrijd van deze dag kwam Jesse aan bod. Jesse liet deze halve finale weer mooie oefeningen zien en was de beste in zijn categorie op de brug en voltige. Na een gouden plak in december mocht hij nu een zilveren medaille in ontvangst nemen. Met deze resultaten is Jesse (zoals het er nu naar uit ziet) door naar de districtsfinale op 9 mei in Duiven!

Milan toont lef in de ringen

Op de brug, de rekstok, vloer en voltige liet Milan in de tweede wedstrijd goede oefeningen zien.  Tijdens de laatste training lukte het hem om voor het eerst in de ringen een koprol achterover te maken. Hij was dan ook best gespannen of dit nu ook weer zou lukken, maar helaas was dat toch wat hoog gegrepen. Wel turnde hij de rest van de oefening heel knap. Als laatste onderdeel had hij de sprong. Hij sprong erg mooi, maar stond wat wiebelig toen hij uit de koprol kwam. Hij raakte toen met zijn handen de mat aan en dat kostte hem helaas wat punten.

Milan eindigde in het eindklassement op de 9e plaats en is daarmee net niet door naar de districtsfinale. Hij heeft wel weer veel ervaring opgedaan tijdens deze wedstrijd en heeft samen met Niels een leuke middag gehad. Ook dat is belangrijk!

Niels, bedankt voor je begeleiding tijdens de trainingen en je steun tijdens de wedstrijden!