Turnen 6e divisie

foto Anky 23-3-13 TNZaterdag 23 maart turnden de meiden van de 6e divisie hun 2e plaatsingswedstrijd in Beekbergen.

Annemiek Stuifzand en Noëlle de Vries begonnen in alle vroegte hun wedstrijd in jeugd, niveau 9.

Annemiek turnde een mooie strakke balkoefening en Noëlle was heel blij dat ze keurig bleef staan, dus dat was een mooi begin. Op de vloer turnden deze kanjers op hun prachtige muziek een gedeelde 4e plaats. Als derde onderdeel wachtte de pegasus, waar de spanning hoog op liep. Na een weigering van Noëlle bij het inturnen, vloog ze er tijdens de officiële sprong prachtig over heen. Annemiek had ook tijdens het inturnen nog een klein handje nodig van assistente Kyra en trainster Diane, maar daarna wist ook zij zich mooi te presenteren bij het officiële gedeelte. Op de brug had Annemiek veel last van een open blaar, maar voor Noëlle is dit haar favoriete onderdeel en zij liet een mooie oefening zien. In het eindklassement eindigde Noëlle op de 7e plaats en Annemiek op de 25e.

In de tweede wedstrijd waren Anky van der Weijden, Iris den Boestert en Chuan Moelker aan de beurt in junior, niveau 8. De meiden gingen goed van start op de vloer. Ondanks dat de muziek bij Anky te vroeg begon eindigde ze hier op een eerste plaats. De pegasus bracht veel spanning bij Kyra, maar gelukkig kwam Iris er zonder hulp overheen. Iris liet ook dit keer weer een mooie brugoefening zien. Chuan begon goed op vloer en sprong , maar baalde van haar hurksprong die niet goed lukte. Bij de balk ging het inturnen goed maar helaas tijdens de wedstrijd viel zij eraf, jammer. Anky liet weer een mooie sprong zien. Helaas lukte de driekwart reus op de brug niet helemaal, maar met een mooie balkoefening maakte ze dit weer goed.

Uiteindelijk eindigde Iris op een 9e, Chuan op een 7e en Anky op een geweldige 2e plaats, voor Anky dus de zilveren medaille.

foto Anky 23-3-13

De jongste deelneemster, Renske Hotsma , startte bij de Instap in de 3e wedstrijd. Ze begon een beetje zenuwachtig op balk, maar wist toch een mooie oefening neer te zetten. Op de vloer had ze een kleine val, maar daarna liet ze twee prachtige sprongen zien. Op de brug schoot ze iets door maar herstelde dit goed. Ze eindigde op een prima 5e plaats.

Al met al konden we terugkijken op een mooie dag waar we allemaal trots op zijn. Diane en Kyra hartelijk dank voor de hulp bij alle voorbereidingen en steun tijdens de wedstrijd. Anita bedankt voor het jureren tijdens deze dag.