Finale 6de divisie

Finale Putten 6e Divisie3 Turnsters van BAS Gymnastiek mochten zaterdag 6 april meedoen in de finalewedstrijd van de 6e divisie. Deze werd georganiseerd in Putten.

Renske Hotsma was de eerste die aan start kwam. Ze mocht beginnen op sprong, haar favoriete onderdeel. Zoals op eerdere wedstrijden liet ze twee prachtige sprongen zien, goed voor een tweede plaats op dit onderdeel. Ook haar balkoefening zag er erg goed uit. Na een goede brugoefening verloor ze wat punten op de vloer, maar uiteindelijk eindigde ze toch op een uitstekende 9de plaats in deze sterk bezette finale.

Noëlle de Vries startte in de 3e wedstrijd op de balk en liet daar haar strakste balkoefening tot nu toe zien met een mooie 13e plaats. Noëlle kijkt altijd uit naar haar vloeroefening. Deze verliep ook dit keer erg mooi en sierlijk; zij wist op dit onderdeel de 7e plaats te behalen. Bij de sprong moest Noëlle erg wennen aan de anders verende trampoline, maar vooral de tweede sprong was keurig. Als laatste onderdeel liet Noëlle een mooie strakke brugoefening zien en onder luid gejuich van haar supporters beëindigde ze deze finalewedstrijd. Noëlle eindigde op de 24e plaats met zelfs 1,5 punt meer dan tijdens haar vorige plaatsingswedstrijd.

In de vierde en laatste wedstrijd bij de junioren was Anky van der Weijden aan de beurt. Ze begon op de brug. Dit is niet de favoriet van Anky, en het ging dan ook niet helemaal foutloos. Op de balk en vloer liet ze wel mooie strakke oefeningen zien en eindigde hier op een derde en vierde plaats. Bij de sprong leek Anky weinig last van de andere trampoline te hebben, ze eindigde hier zelfs als tweede. In het eindklassement eindigde ze op een prachtige zesde plaats!