Turnweekend goed voor 3 medailles

In het weekend van 17 en 18 maart turnden zowel de heren (Jasper Schmidt en Milan de Vries) als de dames van de vierde divisie weer een plaatsingswedstrijd. De heren turnden alweer hun tweede plaatsingswedstrijd van het seizoen en de dames de derde en laatste. Momenteel wordt bekeken wie er, van zowel de heren als dames zich geplaatst hebben voor de districtsfinales.

Zaterdag 17 maart 2018: Turnen Heren:
Jasper verovert brons in Enschede
Jasper en Milan mochten weer naar het Oosten des lands reizen voor hun wedstrijd, namelijk deze keer naar Enschede in de Diekmanhal. Jasper startte als eerste in wedstrijd 2 van de 4 wedstrijden die op deze dag gepland stonden. Jasper turnde weer een goede wedstrijd en deze keer kon hij ook zijn brugoefening afmaken zoals gewenst én zonder blaren. Dat resulteerde in een niet onverdienstelijke derde plek op dit onderdeel! Op twee van de andere onderdelen, brug en sprong pakte hij ook nog eens een tweede plaats. Samen met de scores op de andere onderdelen verdiende Jasper een terechte derde plaats en kon dus vol trots een bronzen medaille in ontvangst nemen! Gefeliciteerd Jasper!
Milan turnde net als de vorige wedstrijd een nette wedstrijd, met weer meer vooruitgang in zijn oefeningen. Hij heeft goede ontwikkeling laten zien in deze twee plaatsingswedstrijden, wat ook zeker wat waard is en als ervaring zeker meegenomen kan worden in de aankomende trainingen en het nieuwe seizoen. In deze wedstrijd pakte Milan vooral zijn punten met de sprong en rekstok(beide 9e plaats). Net als bij de vorige wedstrijd is Milan 11e geworden.

Zondag 18 maart 2018: Turnen dames:
Sterke wedstrijd voor Celeste en Megan
Het wedstrijdprogramma is voor alle drie de voorwedstrijd hetzelfde, in wedstrijd 1 kwamen daarom op baan 1 Celeste Groot Lipman (Instap) en op baan 2 Megan Nitters (Jeugd 2) weer uit en beten het spits af. In deze vroege wedstrijd (start om 8.45 uur) zetten deze dames zich weer goed in. Celeste kon deze wedstrijd weer een medaille mee naar huis nemen. Na de gouden plak de vorige wedstrijd, pakte ze nu de bronzen medaille mee. Een mooi resultaat, dankzij een goede wedstrijd: tweede op vloer, derde op brug. De balkoefening was deze keer wat lastiger, maar dat nam niet weg dat ze trots kan zijn op een prachtige bronzen medaille en weer een plek op het podium.
Megan liet ook in deze wedstrijd weer zien dat ze goed mee kan komen en belandde op een haar na nét niet op het podium en werd vierde in het eindklassement. Ze liet onder meer een mooie oefening zien op de vloer (3e) en een goed uitgevoerde sprong, goed voor een 2e plek. Samen met de andere twee onderdelen voldoende punten dus voor de vierde plek in het eindklassement.

Wedstrijd 2: Junioren aan zet: Kirsten pakt weer een medaille
Kirsten Dodde, Renske Hotsma en Nienke Sijtsma waren in deze wedstrijd weer aan zet. Voor Kirsten pakte dat wederom weer goed uit en kon de winnende en lijn van de vorige wedstrijden weer gewoon doorzetten alsof het niets is. Met twee derde plekken op balk & sprong en mooie scores op de balk, was er weer een zilveren medaille binnen. Drie plaatsingswedstrijden en alle drie de wedstrijden op een tweede plek met nu dus 3 zilveren plakken op zak! Gefeliciteerd!
Nienke turnde ook weer een goede wedstrijd, wat een fijne bevestiging was en waar ze trots op kan zijn, met een rugblessure die nog wel eens opspeelt. Ze begon op de brug, liet hier een mooie uitvoering zien. Daarna die gevreesde balk; waar ze de vorige keer 2x er vanaf viel, bleef ze nu staan. De pirouette in de balkoefening was prachtig en ging nu goed , alleen bij de afsprong belande ze naast de mat. De balk was meteen ook haar beste onderdeel van deze wedstrijd, een 2e plaats. Haar vloeroefening zag er mooi uit maar, ze behaalde daar niet de punten mee zoals gehoopt (10e). Nienke eindigde uiteindelijk in het eindklassement op een mooie 5e plaats.
Renske kwam uit op de twaalfde plek in het eindklassement, net als bij de vorige wedstrijd in december, door een nette 9e plek op vloer, en onder meer een 10e plaats op balk.

Wedstrijd 4: meiden BAS Gymnastiek goed aan elkaar gewaagd
In de laatste wedstrijd (in de wedstrijd 3 kwamen geen turnsters van BAS Gymnastiek uit), waren de senioren Ellis Grin, Leonie van Bergeijk en Noëlle de Gier weer aan de beurt in een weer sterk deelnemersveld. Ellis liet een prachtige balkoefening zien waar ze dan ook voor werd beloond met een tweede plek, ook vloer zorgde deze keer voor veel punten en was goed voor een derde plek. De brug bleek deze zondag de uitdaging in vergelijking tot de vorige wedstrijden en dat maakte, met de punten van dit onderdeel (10e) en de sprong, dat Ellis een nette 7e plaats bereikte in het eindklassement.
Qua punten op de sprong ontliepen de scores van de dames elkaar niet zo heel veel. Leonie pakte daarmee bijvoorbeeld de 8e plaats en Noëlle de 6e plaats. Leonie belandde op de vloer qua scores net achter Ellis, wat een derde plek inhield. Daarmee was haar vloeroefening qua scores, samen met de eerder genoemde sprong de beste onderdelen van deze wedstrijd. Voor Noëlle waren de sprong en brug de beste onderdelen vandaag. Uiteindelijk hebben ze in het eindklassement een 9e plek voor Leonie en een 10e plek voor Noëlle weten te bemachtigen.