Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016

Een goedgevulde nieuwsbrief deze keer. Er is genoeg nieuws te melden: we hebben en nieuwe voorzitter én en een nieuwe penningmeester, maar ook leest u meer over alle activiteiten binnen onze gymvereniging, zoals (S)Cool Sport, vriendjes- en vriendinnetjesdag en de op stapel staande Clubkampioenschappen

·        Bedankt Nico, welkom Jolanda
·        Even voorstellen…Jolanda van Dekken stelt zich voor
·        Nieuwe voorzitter, maar ook een nieuwe penningmeester
·        Gym: een (S)Cool(e) Sport
·        Dinsdag 5 april: vriendjes- en vriendinnetjesdag
·        De Clubkampioenschappen komen er weer aan!

Bedankt Nico, welkom Jolanda
voorzitters
Op 21 maart 2016 is bij de Algemene Ledenvergadering Jolanda van Dekken door de aanwezige leden als nieuwe voorzitter gekozen. Een nieuwe voorzitter betekent ook dat we afscheid nemen van onze “oude” voorzitter: Nico van Bergeijk. Bij deze willen wij Nico nogmaals hartelijk bedanken voor alles wat hij de afgelopen jaren voor de vereniging heeft gedaan. Jolanda heeft het stokje van Nico overgenomen en daar zijn wij als bestuur heel blij mee. Jolanda, welkom!  Verderop in de nieuwsbrief stelt Jolanda zich voor.

Even voorstellen…
“Met de laatste ledenvergadering heb ik het voorzitter-stokje overgenomen van Nico. Ik zal me even voorstellen, dan weten jullie ook wie ik ben. Ik ben Jolanda van Dekken-Christiaanse, geboren en getogen Biddinghuizenaar. Getrouwd met Ferry en heb 2 dochters. Lindsey zit op hockey en Faya zit op gym. Aangezien mijn man actief met de hockey is, dacht ik, laat ik wat voor de gym gaan doen. Nou was het niet de planning om meteen voorzitter te worden maar er waren weinig gegadigden en zelf wilde ik wel iets concreets voor de club doen… dus ach waarom ook niet?!

Zelf heb ik ook veel binding met BAS Gymnastiek. Ik ben zo’n beetje opgegroeid in de gymzaal. Ik ben, na 2 jaar kleutergym, vanaf mijn 6e jaar op turnen (selectie) gegaan en heb vele uurtjes daar doorgebracht. Ik heb hier fijne herinneringen aan en vind ook dat turnen echt een gedeelte van mijn ontwikkeling is geweest waar ik nu nog van profiteer. Je wordt er erg lenig, soepel en sterk van wat ook weer bijdraagt aan een goede houding en zelfvertrouwen. Ook zoek je regelmatig je eigen grenzen op, omdat ik af en toe echt dacht dat ik een bepaald onderdeel niet kon, maar door flinke inzet lukt het toch. Dat geeft wel een kick. Vele vriendschappen zijn er ook ontstaan in de gymzaal, dat zijn mooie elementen van zo’n sport. Mijn favoriete onderdeel was vrije oefening, maar in mijn laatste turnjaren presteerde ik op balk het best (vond ik vroeger een vreselijk ding).
Vanaf mijn 14e ben ik in Lelystad (GVL) gaan turnen. Daar trainden ze meer uren en we hadden ook wekelijks krachttraining (oeff zwaar). Dit heeft wel z’n vruchten afgeworpen waardoor mijn prestaties omhoog gingen. Bij GVL ben ik later, na het volgen van een trainerscursus, de selectie gaan trainen. Dat was ook een leuke ervaring om met enthousiaste meiden het beste uit zichzelf proberen te halen.

Tot ik met huisje, boompje en werken begon, ben ik uiteindelijk gestopt met het lesgeven en is turnen op de achtergrond geraakt. Tot nu dus… Er verandert natuurlijk genoeg in de jaren maar ik ben natuurlijk niet alleen in het bestuur. Samen met Anne-Marie, Cécile, Jolanda, Diane en nog vele vrijwilligers ga ik proberen er een leuke tijd van te maken met als doel dat iedereen kan genieten van de mooie elementen die BAS Gymnastiek te bieden heeft! Schroom niet om me aan te spreken of te e-mailen naar voorzitter@basgymnastiek.nl!”

Een nieuwe voorzitter, maar ook een nieuwe penningmeester
Naast een nieuwe voorzitter is er bij de afgelopen Algemene Ledenvergadering ook een nieuwe penningmeester gekozen. Cécile Ketelaars neemt het over van Ad Ketelaars. Cécile bedankt daarvoor! Ook via deze weg willen we Ad ook nogmaals bedanken voor zijn inzet afgelopen periode! Cécile zal zich in de volgende nieuwsbrief voorstellen.

Met deze bestuurswisselingen is het bestuur nog niet compleet. We zijn als bestuur nog op zoek naar een algemeen lid, zoals we ook in de vorige nieuwsbrief al melden. Lijkt het u wat om het bestuur te versterken of wilt u meer weten wat deze functie precies inhoudt, neem dan contact op met de voorzitter (voorzitter@basgymnastiek.nl) of een van de andere leden van het bestuur

Gym: een (S)Cool(e) Sport!
In maart zijn de eerste cursussen van (S)Cool sport gestart. (S)Cool Sport is een project waarbij alle kinderen uit de groepen drie tot en met acht in de gemeente Dronten een keuze kunnen maken uit een groot aanbod van sporten en kennis kunnen maken met één of twee verschillende sporten. Op deze manier kunnen kinderen ervaren of de gekozen sport bij hun past en of ze lid willen worden van de sportorganisatie . Dit jaar doen er in de gemeente Dronten ruim 90 sportaanbieders mee.  Ook BAS Gymnastiek heeft zich dus aan dit project verbonden en er zijn een mooi aantal aanmeldingen binnen gekomen. Deze kinderen hebben inmiddels 2 lessen achter de rug. In het totaal kunnen zij 4 lessen volgen om zo kennis te maken met gymnastiek.

Dinsdag 5 april: vriendjes- en vriendinnetjesdag
Nog een paar dagen en dan is het zover: Vriendjes- en vriendinnetjesdag! De kinderen die op dinsdag de les volgen bij Diane, mogen dan een vriendje of vriendinnetje meenemen. Op die manier kan het vriendje of vriendinnetje zelf ervaren hoe leuk het is om te gymmen! De informatie over hoe de lessen deze dag gaan is al aan de kinderen meegegeven. Veel plezier allemaal!

De Clubkampioenschappen komen er weer aan!
Over een maand of drie is het weer zover: de Clubkampioenschappen staan weer op het programma. Op zaterdag 2 juli 2016 mogen de recreanten en de selectie weer laten zien wat ze dit seizoen hebben bijgeleerd. Een mooie gelegenheid om dit allemaal te showen aan eigen publiek in ons eigen dorp! Hou de datum vast vrij! Meer informatie over de indeling van de dag, hoe laat wie waar moet zijn en alle andere praktische zaken volgt natuurlijk nog!