Nieuwe én doorgewinterde selectieleden aan zet in ’t Harde

Zaterdag 2 april 2016 -’t Harde
Het was wederom een vol turnweekend voor de selectieleden in de vijfde en zesde divisie. Zowel op zaterdag als zondag waren er verschillende turnsters van BAS Gymnastiek klaar om hun eerste of tweede plaatsingswedstrijd te turnen.

Op de zaterdagochtend in de eerste wedstrijd om 8.45 uur, mochten Anouk de Ruiter (6e divisie, instap), Sophie Broekhuis (6e divisie, pupil 1) vol spanning hun eerste wedstrijd turnen. Amy Nitters (ook 6e divisie, pupil 1) zou ook aan haar wedstrijdseizoen beginnen, maar zij kon door een knieblessure helaas niet meedoen.
‘s  Middags was het de beurt aan Corina van den Bergh (6e divisie, Jeugd 1, D3) en Lianne Grafhorst (6e divisie, pupil 2,D3) om hun tweede plaatsingswedstrijd in ‘t Harde te turnen.

Wedstrijd 1: Mooie start voor Anouk en Sophie
DSC03522Voor Anouk de Ruiter en Sophie Broekhuis was het afgelopen zaterdag een bijzonder spannende dag. Het was na veel oefenen eindelijk tijd voor hun eerste wedstrijd als selectielid van BAS Gymnastiek. De zenuwen waren, begrijpelijk, dan ook flink aanwezig. Want hoe gaat zo’n wedstrijd nou in het echt.  Dat is toch wat anders dan de oefeningen in de vertrouwde gymzaal aan de Sportlaan.
Anouk startte met de sprong, wat goed bleek voor een tweede plaats. De volgende onderdelen, brug, balk en vloer, gingen haar ook goed af. Na de sprong was de kop eraf en waren de zenuwen wat meer onder controle. Op brug was Anouk 7e,  op balk en vloer 5e. Hoe leuk was het dat bij de prijsuitreiking bleek dat Anouk bij haar eerste wedstrijd meteen een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Gefeliciteerd! DSC03521
Sophie startte op de brug en deed dat zeer verdienstelijk, ze pakte daar een zesde plaats. Voor Sophie stond daarna de balk (8e), vloer (7e) en sprong (12e) op het programma. Sophie heeft een hele goede eerste wedstrijd gedraaid. De verschillen in beoordeling met de andere turnsters in haar categorie waren niet heel groot. Vooral bij de brug en vloer, lagen de uitkomsten dicht bij elkaar. Sophie kan met recht trots zijn op haar in het eindklassement behaalde 9e plaats.

Wedstrijd 2: Twee medailles mee naar huis
Corina en Lianne, inmiddels hun derde seizoen in de selectie, hadden vandaag veel profijt van hun ervaring. ‘t Harde is daarnaast een bekende plek voor de dames: in de voorgaande seizoenen zijn daar al meerdere wedstrijden geturnd. De tweede plaatsingswedstrijd pakte net als de vorige weer zeer goed uit voor beide dames.
Lianne was net als de vorige wedstrijd weer in topvorm. Ze kon haar gouden zegetocht doorzetten en pakte ook bij deze tweede plaatsingswedstrijd een gouden plak. Ze liet bij de sprong en vloer de andere deelnemers het nakijken en pakte daar met een ruime voorsprong de eerste plaats. Ook bij de andere twee onderdelen haalde ze door haar goed uitgevoerde oefeningen een hoge plek. Al met al dus weer meer dan genoeg voor een gouden medaille.
Corina begon haar wedstrijd met de brug, zeker niet haar favoriete onderdeel. Maar dat was niet te merken, ze sleepte daar een mooie derde plaats in de wacht. Bij de balk namen de zenuwen bijna de overhand en viel ze een keer met de handstand van de balk. Toch kon ze een hele mooie oefening laten zien en behaalde ook hier een derde plaats. De ingezette goede trend bij de vorige oefeningen kon Corina met gemak doorzetten op de vloer en liet de anderen met een voorsprong van 1,350 ver achter zich: duidelijk een eerste plek op dit onderdeel! Haar laatste oefening was de sprong, waar ze een tweede plek opeiste. Het eindklassement liet dan ook een terechte tweede plaats voor Corina zien. De zilveren medaille kon dus aan haar verzameling toegevoegd worden!