Medailleregen in Beekbergen

Zondag 3 april- Beekbergen
Na de goede start op zaterdag van de andere vier meiden in de zesde divisie, reisden deze twaalf dames van de vijfde én zesde divisie af naar Beekbergen om daar hun tweede plaatsingswedstrijd te turnen.

5e divisie:

  • Megan Nitters (pupil 2, D2)
  • Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling (Jeugd 1, D2)
  • Anniek van Bergeijk en Elsa Leendertse (Jeugd 2, G)
  • Lieke van der Weijden, Leonie van Bergeijk & Andora van de Geest (Junior, F)
  • Anky van der Weijden en Lisa van Os (Senior E)

6e divisie:

  • Annemiek Stuifzand (Junior, G)
  • Iris den Boestert (Senior, F)

Het turnen ging de dames prima af, met mooie resultaten als beloning. Daarnaast kon er naast mooie resultaten ook nog een aantal kleuren edelmetaal mee naar Biddinghuizen worden genomen.

Wedstrijd 1:  Gouden verrassing voor Anniek
Aan het eind van de ochtend begon de wedstrijd voor Anniek en Elsa. Zij mochten als eerste van de twaalf dames die vandaag hun opwachting mochten maken, beginnen.  12901202_809425405869073_6120573251381780207_oAnniek liet bij haar minst favoriete onderdeel sprong toch weer zien, dat ze de sterkste en beste was. Hier werd ze net als bij de vorige wedstrijd eerste. Ook op balk was Anniek de sterkste en haalde daar door haar mooie oefening ook een eerste plek. Samen met haar hoge punten voor de andere twee oefeningen, behaalde zij een dikverdiende -voor haarzelf & de meegereisde supporters totaal onverwachte- eerste plaats. Onder luid gejoel en applaus werd dan ook de gouden medaille omgehangen. Knap gedaan Anniek! Anniek weet inmiddels ook zeker dat ze door is naar de districtsfinale in Harderwijk op 23 april aanstaande.

 

Voor Elsa was het ook een wedstrijd waar ze tevreden op terug kan kijken. Ten opzichte van haar vorige wedstrijd in januari was er op verschillende onderdelen een mooie vooruitgang geboekt. Haar beste onderdelen waren de balk en brug, waar ze voor beide oefeningen een tweede plaats behaalde. Haar oefeningen op de vloer en sprong, maakten dat zij uiteindelijk een vijfde positie in het eindklassement kon innemen.

Wedstrijd 2: Goede wedstrijdvoorbereiding door onverwacht ijsje
IMG_4910De wedstrijd waar Megan, Lisa en Sanne in moesten verschijnen, begon een uur later doordat de vorige wedstrijden uitgelopen waren. De wachttijd hebben ze goed besteed met een ijsje op het terras -op loopafstand van het turncentrum in Beekbergen- in het lentezonnetje . Een goede voorbereiding op de komende wedstrijd.

Megan turnde net als de vorige wedstrijd weer een goede, stabiele wedstrijd. Ze is duidelijk op haar plaats in de vijfde divisie, waar ze dit seizoen voor het eerst turnt. IMG_5177Haar beste onderdelen waren de sprong (derde plaats) en de balk: een goed uitgevoerde balkoefening. Alle elementen werden netjes en precies geturnd zonder er vanaf te vallen (goed voor een tweede plaats). De vier onderdelen bij elkaar opgeteld, zorgden voor een derde plaats. Met deze mooie bronzen medaille wist Megan haar finaleplek zeker te stellen: op 23 april is ook Megan in Harderwijk bij de districtsfinale te bewonderen.

Lisa en Sanne turnden gelijk met Megan hun onderdelen in de andere baan. De meiden begonnen met de sprong (Lisa was hier 8e en Sanne 10e), waarna ze verder gingen met de brug. Daarna was het de beurt aan de beruchte, maar stiekem toch ook wel geliefde balk. Lisa haar doel was om deze wedstrijd niet van de balk af te vallen, iets wat gelukt is. Ze turnde een goede balkoefening en behaalde haar doel: niet gevallen en dat werd beloond met een tweede plek! Ook Sanne liet een goede balkoefening zien en werd tiende. Het laatste onderdeel was de vloer, waar ze beiden een goede oefening lieten zien. Sanne werd hier 15e en Lisa 16e. De uitslag van deze oefening kan misschien nog veranderen in het voordeel van de meiden. Door goed overleg -met wederzijds begrip- tussen Diane en de jury wordt deze week verder  bekeken of de aftrek die voor de oefening was gegeven terecht is geweest. In het eindklassement zijn de meiden- die terecht zeer tevreden waren over hun wedstrijd- vooralsnog geëindigd op een achtste (Lisa) en vijftiende plaats (Sanne).

Wedstrijd 3: Medailleregen voor de dames
IMG_5169De laatste wedstrijd begon goed voor BAS Gymnastiek met op de twee banen wel zeven turnsters. Na een ruime inturntijd kon er goed warmgedraaid gestart worden.

Annemiek begon op vloer, waarna ze door kon gaan met de sprong. Haar sprong was goed voor een tweede plaats. Een vooruitgang ten opzichte van de vorige wedstrijd waar de sprong toen goed voor een vierde plaats was. 12963625_1058713934186924_2353099908756766333_nMet een derde plaats op brug en een vijfde plaats op de balk, eindigde Annemiek deze keer wel op het podium en kon ze “revanche” nemen voor de vorige keer toen ze met een heel klein puntenverschil het podium net aan haar neus voorbij zag gaan. Nu mocht ze de bronzen medaille mee naar huis nemen!

Leonie had wederom een “gouden dag”: ook vandaag bleek ze in een goede vorm, net als haar zusje eerder deze dag. Ook voor Leonie was het te volgen programma vloer, sprong, brug en balk. Op zowel sprong, brug en balk scoorde ze hoog: op bijvoorbeeld sprong en balk haalde ze beiden een tweede plaats. Met deze goede resultaten bleek ze meer dan voldoende punten te hebben gehaald voor een eerste plaats. Feest in huize van Bergeijk dus met de door beide dames behaalde gouden plakken!

Andora haar beste onderdelen waren de sprong, goed voor een achtste plek en een prima uitgevoerde brugoefening, goed voor een negende plaats. In het eindklassement kon Andorra een 11e plaats achter haar naam laten noteren. Geen medaille deze keer, maar wel weer goede en belangrijke wedstrijdervaring voor Andora.

Voor Lieke was het nog even de vraag of ze wel mee kon doen. De vrijdag voor de wedstrijd liep ze een flinke rugblessure op. Gelukkig was ze genoeg hersteld om mee te doen, maar bleef het nog wel spannend hoe het met haar rug zou gaan bij de verschillende oefeningen. Op balk wist ze ondanks haar rugpijn toch een hele nette oefening inclusief handstand-doorrol te maken en haalde zelfs een zesde plaats. Op sprong haalde ze zelfs een vierde plaats. In het eindklassement is Lieke 13e geworden.

Senioren
Iris haalde in haar categorie een achtste plaats, net als de vorige keer. Deze plek heeft ze behaald door een vierde plek bij de sprong, een vijfde plek op balk en ook nette resultaten op de andere twee onderdelen. Lisa van Os turnde haar eerste wedstrijd van het seizoen en deed dat niet onverdienstelijk. Door onder andere een vijfde plaats op brug en sprong kon ze tevreden huiswaarts keren met een vijfde plaats.12916337_1128761113834905_4994465654658254211_o
Anky haalde een keurige oplopende score bij de onderdelen: 1 op balk, 2 op vloer, 3 op brug en 4 op sprong. Waar ze bij de vorige wedstrijd nipt vierde werd, werd ze nu met een ruime voorsprong eerste in haar categorie. Een gouden plak dus!