Mooie start voor De Vries & Havelaar

Milan de Vries en Jesse Havelaar hadden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van het nieuwe turnseizoen 2016-2017. Zij hadden ditmaal de eer om als eersten van de selectie het wedstrijdseizoen te openen.
 
Mooie uitdaging met hoger niveau
Milan turnt dit seizoen voor het eerst in niveau 11. Ook dit seizoen is hij een niveau hoger gaan turnen. Hij komt van niveau 13 en heeft dus voldoende uitdagingen in de nieuwe oefeningen.
De wedstrijd was best even wennen. Naast de overstap naar een hoger niveau turnen is hij vanwege zijn leeftijd ook overgegaan naar een andere categorie, de jeugd. Milan was in zijn nieuwe categorie dan ook één van de jongere deelnemers. Zijn start op brug was best aardig, ondanks dat het niet zijn favoriete onderdeel is. Met het minst favoriete onderdeel achter de rug kon Milan verder met de andere 5 onderdelen. De ringen deed Milan erg netjes en liet daar een mooi verzorgde oefening zien. Bij een van de andere onderdelen, de sprong bleek dat de salto gesprongen moest worden op de springplank in plaats van met de plankoline. Dat was even anders dan gewend, maar Milan besloot er toch voor te gaan. Natuurlijk was dit best even lastig, maar hij deed de sprong keurig, alleen de landing ging niet zoals gedacht.
Uiteindelijk eindigde Milan op de 10e plek en ging een mooie ervaring rijker naar huis. Hij weet nu aan welke punten hij kan werken voor de volgende wedstrijd.
 
6e plaats voor Havelaar
Jesse turnt dit jaar in dezelfde categorie als vorig seizoen (instap, niveau 13). Samen met Milan turnde hij deze zaterdag in MFC de Marke in Hattem.
Net als in het vorige seizoen liet Jesse ook weer in Hattem zien dat wederom de vloer, sprong en de ringen zijn sterkere onderdelen waren.
In het deelnemersveld hield Jesse zich prima staande, gezien de scores. Met weinig verschil in punten in het eindklassement mocht Jesse de 6e plaats innemen. Een mooi begin!
 
Wedstrijdseizoen geopend
 Zondag 11 december mogen ook de dames hun turnseizoen starten. De dames van de vierde divisie reizen dan af naar het welbekende Beekbergen. De komende periode volgen er van de verschillende divisies uiteraard nog meer wedstrijden.