Vierde divisie turnt eerste finales

Arnhem- 16 april 2016
In Arnhem werden de districtsfinales van de vierde divisie geturnd. In elk van de vier wedstrijden werd door verschillende turnsters van BAS Gymnastiek de finale in verschillende categorieën geturnd. Zowel Nienke Sijtsma (jeugd 2), Renske Hotsma (Jeugd 1), Senne Kist (Pupil 1),  Judith de Vries, Noëlle de Gier (beiden Senior) en Ellis Grin (Junior) waren namens BAS Gymnastiek te vinden in de Arnhemse sporthal “De Laar”.

Wedstrijd 1: Nienke: toch finale gehaald met minder trainingsuurtjes
Ondanks dat Nienke minder heeft kunnen trainen i.v.m. een polsblessure stond ze toch in deze districtsfinale van de 4e divisie. Dat is al een hele mooie prestatie om trots op te zijn. Ze begon de wedstrijd op sprong wat ze zelf altijd prettig vind. Zoals ze zelf zegt     ” Dan kan ik de zenuwen eruit springen.” Dit deed ze dan ook keurig en behaalde hier de 6e plaats. De brug ging wat minder goed maar de balk daarentegen was weer prima, 5e plaats.Toen volgde nog voor Nienke altijd haar minst favoriete onderdeel, de vloer… deze turnde ze best aardig maar ze moet weer even de puntjes hier op de i gaan zetten en dan komt dat ook wel weer goed.
Al met al een mooie 15e plaats in het eindklassement. Dit seizoen zit er voor haar weer op, nu de pols goed rust geven en dan volgend seizoen er weer met volle moed tegenaan!

Wedstrijd 2: Mooi seizoen voor Renske
Renske heeft een heel mooi seizoen gedraaid. Met een zevende, negende en zelfs een vierde plaats bij de vorige drie wedstrijden achter haar naam, was ze terecht een van de finalisten. Net als bij de eerste plaatsingswedstrijd was ook hier logischerwijs het niveau hoog en was er flinke concurrentie in de categorie waar Renske in turnt. Toch heeft ze een prima finale weten te turnen, met zelfs een achtste plek op sprong en een 14e plek bij de brug. Samen met de andere twee onderdelen wist ze bij deze finale een 19e plaats in de wacht weten te slepen.

Wedstrijd 3: Judith, Noëlle en Senne
Judith wist haar goede vorm vast te houden in Arnhem. Na de drie derde plekken in de plaatsingswedstrijden was ook zij een niet te onderschatten concurrent voor de andere turnsters. Haar topper van de dag was de brug, waar ze heel veel finalisten achter zich liet en een tweede plek opeiste. Deze hoge score op de brug, zorgde er samen met de andere punten voor de geturnde oefeningen voor dat zij op een mooie 11e plaats in het eindklassement terecht kwam.
Met een mooie zesde, zevende en tiende plaats op zak had Noëlle ook voldoende punten om door te gaan naar deze regiofinale. Zij behaalde in het eindklassement op basis van de scores van alle onderdelen een 36e plaats. De onderdelen waar Noëlle de hoogste punten op haalde waren de brug (26e) en sprong (28e).
Senne, de jongste dame van BAS in de vierde divisie, was na een 7e, 1e en 6e plaats bij de voorgaande wedstrijden ook een van de finalisten. Haar hoogst scorende onderdelen waren de brug en vloer, waar ze bij beiden een mooie derde plaats behaalde. Samen met de behaalde punten op de balk en sprong kon ze vol trots een negende plaats innemen in het eindklassement van deze finale.  

Wedstrijd 4: Ellis houdt vast aan goede vorm
Rond 15.30 uur begon de laatste, vierde wedstrijd van deze zaterdag. Eindelijk was het de beurt aan Ellis om te laten zien wat zij dit seizoen zo goed gedaan had, waardoor ze de finale had gehaald. In de drie plaatsingswedstrijden haalde zij een zilveren medaille en twee gouden medailles. In de voorgaande wedstrijden bleek ze al een zeer stabiele turnster en zeer goed in vorm. Zaterdag was ze weer goed op haar plek in Arnhem, tussen alle finalisten. Haar beste onderdelen waren sprong (vierde) en brug (zevende). Uiteindelijk kan Ellis tevreden terugkijken op een 6e plaats in het eindklassement.