Medaille en pech voor BAS-turnsters 4de divisie

Negen turnsters van BAS waren afgelopen zaterdag aanwezig in de turnhal in Beekbergen voor de derde en daarmee laatste plaatsingswedstrijd in de 4de divisie. Topper van de dag was Nienke Sijtsma, die na een vierde en derde plaats deze wedstrijd eindigde op een schitterende tweede plaats. Hiermee heeft zij zich zeker geplaatst voor de finale.

Ook Judith de Vries leverde deze wedstrijd een topprestatie. Ze wist op de brug zelfs te winnen en scoorde ook op de balk heel hoog. Ze eindigde als vierde, helaas net geen medaille.

Justa Schouten weet zich, net als Nienke, verzekerd van een finaleplaats. Zij had na een tweede en eerste plaats wat last van zenuwen, waardoor ze dit keer net naast het podium eindigde, op een vijfde plaats.

 

Pech was er voor Leonie Lagendijk, die na haar prachtige bronzen medaille op de vorige wedstrijd deze keer begon met enkele vallen van de balk, waardoor ze een goede eindklassering gelijk al kon vergeten. Heel jammer, want op de sprong werd ze zelfs eerste.

Ook bij Ellis Grin was er pech. Ze turnde drie prachtige onderdelen, waarmee ze hoog scoorde, maar het laatste onderdeel, de sprong, lukte niet. Ook voor haar helaas geen hoge klassering.

 

Anic van Timmeren, Noelle de Gier, Moniek Oomen en Julia Kern presteerden keurig naar kunnen, ze eindigden alle drie weer een paar plaatsten hoger dan de vorige keer, laten dus een mooie stijgende lijn zien.

 

Naast Justa en Nienke zullen er zeker nog enkele finaleplaatsen zijn voor de BAS-turnsters, maar de lijsten daarvan zijn nog niet bekend.