BAS gymnastiek goed op de balk bij zelf georganiseerde wedstrijd

130302_5e_divisieBAS gymnastiek moest 2 maart j.l de tweede en laatste plaatsingswedstrijd van de 5e divisie in Beekbergen organiseren. Omdat we dit niet binnen de eigen gemeentegrenzen kunnen moeten we hiervoor uitwijken naar Beekbergen. Hierdoor begon de dag voor een aantal vrijwilligers erg vroeg om de wedstrijd klaar te zetten en de turnsters te kunnen ontvangen. Acht turnsters van onze eigen vereniging deden ook mee.

Wedstrijd 2

In de 2e wedstrijd van de dag kwamen voor BAS gymnastiek Emma Ketelaars en Anniek van Bergeijk aan de start. Emma turnde een mooie en stabiele wedstrijd. Met haar inzet kwam ze op een hele mooie 10e plaats. Anniek turnde ook een mooie wedstrijd en stond er na de eerste drie onderdelen goed voor. Helaas had ze op de balk heel veel pech en dat kostte haar heel wat punten. Ze ging naar huis met een 15e plaats.

Wedstrijd 3

In de 3e wedstrijd kwamen Demi van Luenen en Anouk Speelman op de vloer. De spanning was hoog maar ook zijd deden heel erg hun best. Het deelnemers veld was groot en de concurrentie was ook goed. Demi ging met een 20e plaat en Anouk met een 21e plaats naar huis.

Wedstrijd 4

In de 4e wedstrijd kwamen 4 turnsters verdeeld over de twee banen aan de start. Voor de senioren waren dit Kyra Nagtzaan en Lisa van Os. En bij de jeugd Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk Kyra turnde een mooie wedstrijd met zelfs een 1e plaats op sprong. In de eindklassering werd zij 8e. Lisa liet op balk een mooie oefening zien, met een 2e plaats. Zij kwam uiteindelijk uit op een 13e plaats terecht. Voor Leonie was de spanning aanwezig. Haar sprong ging niet zo naar haar zin. Maar dat maakte ze weer goed op de andere 3 onderdelen. Ook zij haalde op balk met een strak uitgevoerde oefening een 2e plaats. Met een 9e plaats als eindscore ging ze tevreden naar huis. Andora, die dit jaar een niveau hoger turnt dan vorig jaar, turnde ook deze keer weer een goede wedstrijd. Ook voor haar was de balk haar sterkste onderdeel met een 3e plaats. Uiteindelijk kwam zij op een 15e plaats uit. Voor de organisatie was het een lange dag, waar me met een voldaan gevoel op terug kijken. Hierbij willen we alle vrijwilligers die geholpen hebben bedanken voor hun inzet gedurende deze dag of in de voorbereiding.