Dames vierde divisie prima op hun plek in de finale

Na de laatste plaatsingswedstrijd van eind maart, waren het de volgende dames die door mochten naar de finale. Op zaterdag 18 april waren zij aan de beurt om nogmaals hun kunsten te laten zien aan de jury in Apeldoorn:

  • Pupil 2, D1 : Puck Kist en Renske Hotsma
  • Junior E: Ellis Grin
  • Senior D: Moniek Oomen, Noëlle de Gier en Judith de Vries

Ook voor de dames van de vierde divisie loopt het wedstrijdseizoen op zijn einde. Afhankelijk van de behaalde punten in deze finale ligt er voor hen misschien nog een wedstrijd in het verschiet: namelijk de districtsfinale op 30 mei in de Flevopolder zelf: Lelystad. Dat wordt in de loop van deze week duidelijk. Eerst nu een verslag van de finale.

Pupil 2: Renske ziek, Puck alleen op pad

Hoe vervelend voor Renske: ze was de dag van de finale te ziek om te turnen. Helaas moest ze zich daarom afmelden en kon dus niet meedoen.

Puck moest bij deze categorie daarom alleen namens BAS aantreden. Het wilde bij Puck deze keer niet gaan zo als bij de vorige plaatsingswedstrijden. Waar ze vorige keren nog een van de beste deelnemers op de balk was, viel ze nu bij de pirouette van de balk af. De rest van de oefening werd hierdoor lastiger en Puck werd hier 25e. Ook speelde de sprong haar parten deze zaterdag. Desondanks liet ze wel weer een hele goede vloeroefening zien (4e plaats!) en een prima brugoefening. Uiteindelijk is Puck van alle deelnemers op de 15e plaats geëindigd. Hiermee zat ze alsnog in de middenmoot, dus zeker niet slecht!

Junior: Ellis pakt de 12e plaats

Ook Ellis mocht door naar deze finale. Haar beste onderdelen waren de vloer en de brug. Door een hele mooie en strakke vloeroefening, waar zij op de derde plaats eindigde en brugoefening waar ze 13e werd, eindigde ze in het eindklassement op de 12e plaats. Netjes hoor in zo’n finale!

Senior: Judith 7e, Moniek 21e en Noëlle 25e

Ook bij de senioren was het deelnemersveld erg sterk. Zoals ook al in eerdere stukken geschreven is het ook niet voor niets een finale. Daar komen de beste turnsters van de regio Gelderland Midden tegen elkaar uit. De dames lieten zich echter van hun beste kant zien en lieten zich niet zo een, twee drie van de wijs brengen door de concurrentie.

Door Judith, de clubkampioen van Bas Gymnastiek, werd de balk meer dan goed geturnd en liet daarmee alle anderen het nakijken: een eerste plek! Ondanks dat de brug deze keer wat minder werd gewaardeerd door de jury, mocht ze in combinatie met de andere onderdelen een prachtige 7e plaats in het eindklassement op haar naam schrijven.

Moniek en Noëlle hebben ook laten zien goed op hun plek te zijn in deze divisie. Hun beste onderdelen van deze spannende finale, waren voor Moniek de sprong en balk (17e/18e plek) en voor Noëlle de brug. Hier haalde zij een goed puntenaantal en werd 8e. Met hun resultaten op de andere onderdelen werden zij dus uiteindelijk 21e en 25e.