De drie musketiers van BAS weer naar ’t Harde: resultaat om trots op te zijn

Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling hebben zaterdag in ’t Harde hun tweede plaatsingswedstrijd geturnd (zesde divisie, pupil 2, D3).
Kyra Nagtzaan was mee voor de begeleiding van de dames. Die begeleiding & de morele ondersteuning van Kyra (en juf Diane) op de wedstrijdvloer werd erg op prijs gesteld door de meiden, omdat de zenuwen behoorlijk aanwezig waren.

2e plaatsingswedstrijd 6e divisie pupil 2, 7 maart 2015

 

 

 

 

 

Drie musketiers op dreef

Het spits werd afgebeten op de vloer: alle drie lieten ze daar een prima oefening zien, daar werden de dames eerste (Lisa), tweede (Sanne) en derde (Corina). Een goed begin voor de dames van BAS. Als tweede onderdeel was de sprong. Waar deze de vorige keer nog werd afgelast vanwege te weinig juryleden, kon het nu gelukkig wel doorgaan. Ook bij deze oefening werd goed gewerkt door de dames. Het was even wennen in eerste instantie, omdat er een kast tussen de plankoline en de dikke mat in bleek te staan. Hier was niet zo vaak mee geoefend nog door de drie. Maar bij het inturnen (het even kort oefenen voor de eigenlijke wedstrijd) bleken ze prima de sprong op deze wijze te kunnen uitvoeren. Niets aan de hand dus.

Balk blijft een uitdaging

Bij de brug waren de drie musketiers goed aan elkaar gewaagd: alle drie derde op dit onderdeel met hetzelfde aantal punten. Wat een bijzondere prestatie!
En als laatste onderdeel de lastigste: de balk, welke iedere keer wel smaller lijkt. Voor de toeschouwers overigens een mooi, maar zenuwslopend onderdeel om naar te kijken.  Bij het inturnen wilde het bij geen van de dames lukken om op de balk te blijven staan. Ondanks een slechte generale en alle zenuwen, lukte het Lisa om haar oefeningen (wel behoorlijk wiebelend op de benen) af te maken zonder er vanaf te vallen. Sanne en Corina vielen er met de koprol van af, maar zetten alles op alles om hun oefening netjes af te turnen. En dat lukte de beide dames prima.

Lisa eerste, Sanne tweede en Corina vijfde

Uiteindelijk haalde Corina een vijfde plaats, Sanne werd tweede en Lisa eerste. De dames hebben weer hartstikke goed hun best gedaan. Leuk was het ook dat ze met de andere meiden van de andere verenigingen veel plezier hadden.  Zo hoort het! Goed gedaan meiden!

2e plaatsingswedstrijd 6e divisie pupil 2 prijsuitreiking, 7 maart 2015