BAS Gymnastiek weer op volle sterkte naar Beekbergen

Op zondag 15 maart zijn dertien turnsters van de selectie van Bas Gymnastiek weer naar Beekbergen afgereisd. Zij mochten hun tweede plaatsingswedstrijd turnen en kwamen uit in de 5e of 6e divisie. De dag was ingedeeld in vier wedstrijden. BAS Gymnastiek kon vol aan de bak dus en dat hebben de dames ook zeker gedaan.

Eerste wedstrijd: Goud voor Annemiek, Lieke vijfde
opmars15mrt2015 Annemieke en Lieke
Lieke van der Weijden (5de divisie, Jeugd 2 Supplement G) en Annemiek Stuifzand (6de divisie, Junior Supplement G). mochten al vroeg van start gaan. Om 8.45 uur begon de eerste wedstrijd. Juf Diane was er voor de welbekende begeleiding.

Zenuwen spelen geen parten
Op hun eerste onderdeel balk lieten ze allebei een hele mooie oefening zien zonder er bij de radslag vanaf te vallen. Net als de dames zelf was ook de jury tevreden;  Lieke werd tweede en Annemiek eerste.
Voor de vloer waren de zenuwen wel degelijk aanwezig, maar dat bleek niet nodig. Beiden haalden ze, mede door de mooie salto, een tweede plaats.  Ook bij de sprong waren de zenuwen nog niet geheel overwonnen. Niet nodig bleek weer, want Lieke liet een mooie overslag zien. Annemiek sprong een mooie half-in-half-uit, daarmee belandde zij op de eerste plek bij dit onderdeel.

Brug blijft lastig
Als laatste was er de brug, wat een lastig onderdeel blijft.  Met het inturnen viel Annemiek met het ophurken ervan af. Gelukkig was dit niet het geval bij de echte wedstrijd en werd ze op dit onderdeel derde! Lieke viel er jammer genoeg vanaf met ophurken, ook Annemiek vond dit erg jammer voor haar. Maar daarna liet ze mooi wel een prachtige driekwarannemiek goud 15mrtt reus èn een mooie afsprong zien.

Lieke eindigde uiteindelijk op een hele mooie vijfde plaats.  Annemiek bekroonde de wedstrijd met een gouden medaille. Wat een mooi begin voor deze turndag!

 

Tweede wedstrijd: Megan pakt weer goud en Lianne een mooie 4e plaats
Bij de zesde divisie, pupil 1 (D3) waren Lianne Grafhorst en Megan Nitters weer aan de beurt om hun kunsten te laten zien. Ook hier was het hun eigen “juf Diane” die hen de wedstrijd begeleidde.

Lianne eerste op de balk, Megan eerste op de brug
Als eerste mochten zij van start gaan bij de brug. Deze oefening verliep keurig. Megan werd hier verdiend eerste en Lianne achtste.
Hierna volgde de balk, waar die “altijd lastige” koprol ook weer overwonnen moest worden. Helaas viel Megan inderdaad na de koprol van de balk en werd zij uiteindelijk 5e. Lianne deed dit onderdeel uitstekend en werd op dit onderdeel dan ook 1e! Wat een mooie prestatie!
De beiden dames hadden best wel last van de zenuwen, wat natuurlijk heel begrijpelijk is bij dit soort wedstrijden. Maar die beïnvloedden niet hun resultaten, de oefening op de vloer en de sprong verliepen ondanks deze zenuwen heel erg goed. Knap gedaan dames!

Prima eindklassement voor beide dames
Dat de dames uitstekend hadden geturnd bleek wel tijdens de prijsuitreiking. Megan mocht weer een gouden plak mee naar huis nemen, net als de vorige wedstrijd. Lianne werd 4e tegenover een 10e plaats bij de vorige wedstrijd.  Ze liet hiermee zien flink vooruit gegaan te zijn. Goed gedaan meiden!foto Megan 15-3-2015 tweede plaatsingswedstrijd
Derde wedstrijd: prima geturnd, maar toch soms onverwachte juryuitslagen
Na de al prima verlopen ochtend, begon wat later dan gepland de wedstrijd voor vijf andere dames. De Daar mochten Kirsten Dodde, Anniek Bergeijk (5edivisie, jeugd 1), Lisa van Os en Kyra Nagtzaan (5e divisie senior) en Elsa Leendertse (6e divisie, jeugd 1), in de twee banen van start gaan. Een mooie delegatie van onze vereniging dus.

Kirsten, Anniek en Elsa
Kirsten draaide een mooie, stabiele wedstrijd. Haar beste oefening was de vloer, waar ze eerste werd. Zoals gezegd waren de andere drie oefeningen meer dan prima en eindigde daarbij bij de bovenste regionen. Al met haalde Kirsten een prima 4e plaats.
Anniek heeft een mooie vooruitgang laten zien ten opzichte van de vorige plaatsingswedstrijd. Waar ze vorige keer nog 13e werd bij het eindklasssement haalde ze nu een mooie 10e plaats. De brug ging niet zoals gepland, maar dat maakte ze meer dan goed met haar vloeroefening, waar ze 3e werd.
Elsa turnde een nette wedstrijd en voor het idee van haarzelf en de supporters ging het ook prima. Dat gevoel werd niet bevestigd door de juryuitslagen. Waar Elsa vorige wedstrijd nog derde werd, moest ze nu met een dubbel gevoel genoegen nemen met een tiende plaats.

Senioren-dames doen het prima
Bij de senioren-dames in de 5e divisie, waren zowel Lisa als Kyra goed op dreef. Voor Kyra was dit weer de eerste wedstrijd na een blessure en het was niet te merken dat zij er langere tijd uit is geweest. Kyra behaalde in het eindklassement een vierde plaats. Knap! Ook Lisa had weer prima haar vier onderdelen geturnd en was zelf ook erg tevreden over de wedstrijd. Netjes gedaan meiden!

Vierde wedstrijd: Anky eerste en Iris derde, vooruitgang ook bij de anderen
In de laatste wedstrijd kwamen Leonie van Bergeijk, Andora van der Geest (5e divisie, junior), Anky van der Weijden en Iris den Boestert (6e divisie, senior) eindelijk aan bod. Door de uitloop in de vorige wedstrijd begon de laatste wedstrijd veel later dan gepland. De vier dames hebben allen een mooie vooruitgang laten zien.

Mooie sprong Andora en Leonie
Leonie en Andora hadden deze dag de beste resultaten met de sprong. Leonie werd hier derde en Andora vijfde. Ook op de andere onderdelen, vloer, brug en balk hebben ze laten zien niet voor niets naar Beekbergen gekomen te zijn. Leonie werd uiteindelijk 8e en Andora 15e.

Medailles voor Anky en Iris
Senioren Anky en Iris hadden een prima dag. Anky was goed op dreef en werd eerste op drie van de vier onderdelen, sprong, brug en vloer. Mooi! Iris stond ook zeker haar mannetje in deze wedstrijd en werd zelfs twee keer vierde op de onderdelen balk en vloer.

Bij het eindklasseAnky goud 15 maart 2015ment werd dit uiteindelijk beloond met een gedeelde derde plaats en dus een bronzen medaille voor Iris.

Bij Anky kon het eigenlijk niet anders met zulke resultaten. Ze mocht ook inderdaad weer het hoogste plekje van het podium beklimmen!