Kirsten verovert goud in Arnhem

Kirsten Dodde mocht zaterdag 25 april de finale voor de vijfde divisie turnen (jeugd 1, D2). De finale werd geturnd in Arnhem in Sporthal Elderveld. Voor de begeleiding en de welbekende support tijdens de wedstrijd was Anniek van Bergeijk mee en dat deed ze prima. Deze dag bleek een goede dag voor Kirsten, want zoals de titel het al verklapt: Kirsten behaalde een gouden plak in deze finale.

Mooie resultaten op alle onderdelen

Kirsten turnde een hele goede stabiele wedstrijd. Heel knap om dit niveau ook vast te kunnen houden in een finale. Ze was daar dus zeker op haar plek!

actie foto Kirsten 1e finale 5e divisieKirsten begon de wedstrijd op vloer, waar ze haar oefening ietwat snel afmaakte. Als tweede oefening was de sprong (ook die ging goed) aan de beurt. Haar derde onderdeel was de brug waar ze een mooie zwaai en een prachtige afsprong liet zien. Als laatste was de balk aan de beurt. Een spannend onderdeel om naar te kijken voor de toeschouwers en altijd spannend om de balk te turnen voor de deelneemsters zelf. Kirsten liet zich niet gek maken en turnde ook hier een prima oefening, met daarin een mooie radslag.

finale 5e divisie Kirsten 1

 

Vanwege de goede resultaten op alle onderdelen werd Kirsten dan ook verdiend eerste. Wat een superprestatie, helemaal in een finale! Gefeliciteerd!