Beekbergen decor voor 6 medailles

Beekbergen, 20 januari 2018
De grootste groep  turnsters van BAS Gymnastiek zit in de 5e/6e divisie, hun wedstrijd was vorige week zaterdag op vertrouwd terrein, namelijk in Beekbergen. De week ervoor waren namelijk op deze locatie nog wat extra uurtjes getraind. Onder bezielende begeleiding van Diane en later ook Martin waren de dames klaar voor hun wedstrijden. Het programma bestond uit 5 wedstrijden. De dag werd mede-georganiseerd door collega-vereniging Gyjatu uit Dronten en dat betekende dat er dus veel bekenden waren voor zowel de turnsters zelf, als voor de supporters. In elke van de 5 wedstrijden was er wel een afvaardiging van onze vereniging te vinden. Een mooie dag dus ook om volop gebruik te maken van de nieuwe trainingspakken die we begin december mochten ontvangen van onze nieuwe sponsors: BDE Personeelsdiensten en Jolanda Christiaanse Administraties. 

Wedstrijd 1: Goud voor Anouk
In deze wedstrijd kwamen Anouk van Montfoort, Judith van Leeuwen en Megan van den Heuvel (Pupil1, D2) uit. Anouk kon net als in het vorige seizoen een medaille meenemen. Door twee eerste plekken op vloer en brug en hoge scores op de andere twee onderdelen was de hoogste trede van het podium voor Anouk. Judith en Megan presteerden niet veel minder en bleken ook erg gewaagd aan de top 3 van deze dag. Judith werd bijvoorbeeld tweede op brug, net na Anouk en Megan werd eerste op balk door een prachtige oefening. Erg knap gedaan van deze drie dames! Judith en Megan belandden op een haar na net naast het podium, met een vierde plaats in totaal voor Judith en een vijfde plaats voor Megan.

Wedstrijd 2: Daisey 15e
Daisey Veldt  (Instap D3) pakte de punten in deze wedstrijd vooral op de twee van de vier onderdelen:  vloer: goed voor een achtste plek en sprong: goed voor een negende plek. In het eindklassement werd Daisey  in een sterk deelnemersveld uiteindelijk 15e. Goede ervaring opgedaan in deze wedstrijd en op naar de volgende!

Wedstrijd 3: Sportdag voor Lianne
Lianne Grafhorst (Jeugd 2, Supplement G) was al warm gedraaid, want ze kwam rechtsreeks uit Harderwijk, waar ze met haar voetbalteam al een volledige wedstrijd had gespeeld. Lianne kon de winning-mood van het voetbal doorzetten in een nette, stabiele wedstrijd. Met twee derde plekken op sprong en vloer werd ze samen met de punten op de andere onderdelen zevende in het eindklassement.

Wedstrijd 3: Medailleregen
Lisa den Teuling, Corina van den Bergh  en Sanne van der Weijden zitten vanaf dit seizoen ook bij de categorie Junior (supplement F), en vergezellen daarmee Elsa Leendertse en Anniek van Bergeijk die er al een jaartje in vertoefden.  In deze wedstrijd op de andere baan (in totaal waren er bij alle wedstrijden 2 banen waar de wedstrijden op geturnd werden) zat Amy Nitters (Pupil 2,  D2). Al met al dus een mooie delegatie voor BAS en zagen de groep meiden er tijdens het wachten verzorgd en herkenbaar uit in hun nieuwe rood/witte trainingspakken.  Corina omschreef haar wedstrijd als volgt: “We begonnen op balk waarbij ik er twee keer afgevallen ben en uiteindelijk 12 de ben geworden. Daarna gingen we naar vloer hier was ik 11de .  Bij sprong wat daarna kwam ging de wedstrijd zelf een stuk beter als dat het bij het inturnen ging,  ik werd 4de.  Op brug ging alles goed en kwam ik op de 1ste plaats wat ik zelf niet had verwacht. Uiteindelijk ben ik 7de geworden.” Een uitkomst waar ze met recht trots op kan zijn! De andere dames waren net als Corina goed in vorm en zorgden uiteindelijk tot grote verrassing van de dames zelf en de meegereisde supporters ervoor dat bij de prijsuitreiking het podium voor de wedstrijd van de junioren geheel rood/wit kleurde. Lisa werd eerste,  Anniek tweede en Sanne derde.  Anniek en Lisa waren erg aan elkaar gewaagd en hadden allebei twee eerste plekken op twee verschillende onderdelen, uiteindelijk waren het wat kleine verschillen in punten wat het verschil tussen de eerste en tweede plek uitmaakten. Sanne deed niet voor de andere twee onder en scoorde vooral op sprong en brug en turnde een mooie constante wedstrijd met weinig verschil in de behaalde scores. Elsa turnde wel de wedstrijd, maar had de afgelopen week niet kunnen trainen in verband met een hardnekkige griep. Ondanks dat ze nog niet topfit was heeft ze wel de wedstrijd geturnd en haar uiterste best  gedaan. Haar brugoefening zorgde voor de hoogste score voor haar die dag, de achtste plek. Uiteindelijk heeft Elsa nog de dertiende plek in het eindklassement weten te bemachtigen. Ondertussen turnde Amy haar wedstrijd in de andere baan. Dat ging ook prima en ook zij pakte veel punten met vloer (1e), sprong (2e) en balk (3e).  De brug ging deze wedstrijd niet helemaal vanzelf, maar met wat hulp kon ze haar oefening goed afmaken. Bij de uitreiking bleek ze in eerste instantie net naast het podium geëindigd te zijn, maar dat bleek later toch anders na goed overleg met de (hoofd)jury.  Amy is alsnog derde geworden en mag bij de volgende wedstrijd alsnog de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Wedstrijd 5: BAS weer op het podium
Lieke van der Weijden (Senior, supplement E) pakte net als zusje Sanne een derde plaats. Met de scores op de vier onderdelen werd ze niet minder dan derde of vierde en haalde daarmee dus voldoende punten om een terecht verdiende derde plek te behalen en het brons vol trots om te laten hangen. In de andere baan werd door Sophie en Anouk (beiden jeugd 1, niveau D2)  ook flink hun best gedaan om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.  Met wat gezonde spanning startten ze dan ook bij sprong. Anouk pakte hier haar punten met een negende plek. Sophie deed het weer wat beter op balk, waar ze met een mooie oefening en zonder val een eerste plek in de wacht sleepte. Anouk scoorde weer net iets meer bij de vloer en haalde daar een tweede plaats met haar goed uitgevoerde oefening. Sophie werd hier vierde.  Aan het einde van de wedstrijd waren ook hier alle punten geteld en is Sophie 6e  geworden en Anouk 11e.

De volgende wedstrijd van alle dames uit deze divisies is op 24 maart  en weer in Beekbergen.

Eén gedachte over “Beekbergen decor voor 6 medailles

  1. Wat een fantastisch resultaat. Nou meiden op naar de volgende wedstrijd.
    Nog even hard trainen!

Reacties zijn gesloten.