Weer medailles in Beekbergen

In het weekend van 3 en 4 februari waren op beide dagen tweede plaatsingswedstrijden voor een afvaardiging van de selectie van BAS Gymnastiek. Voor de heren (Jesse Havelaar) op zaterdag in Lichtenvoorde en op zondag waren de dames van de 4e divisie in Beekbergen aan de beurt. 

Zaterdag 3 februari : 7e plaats voor Jesse
Jesse reisde samen met  zijn vader en juf Diane de 130 km  naar Lichtenvoorde om de tweede plaatsingswedstrijd te turnen.  Met 18 deelnemers op niveau 17 was de concurrentie aanzienlijk. Toch wist Jesse bij de rekstok op plaats 5, bij ringen op plaats 4 en bij de vloer zelfs op plaats 2 te eindigen. Bij de sprong vergat hij helaas een onderdeel uit te voeren, wat voor zowel als voor inhoud als uitvoering punten kostte. Ook brug en voltige bleven wat achter op de rest van de onderdelen. Desalniettemin mag Jesse als een van de jongere deelnemers in deze categorie heel trots zijn op zijn zevende plaats in het totaalklassement. In de vorige plaatsingswedstrijd werd hij negende, dus ook hier is een mooie vooruitgang te zien.

Zondag: de wedstrijden in Beekbergen
Wedstrijd 1: Goud voor Celeste

In wedstrijd 1 kwamen op baan 1 Celeste Groot Lipman (Instap) en op baan 2 Megan Nitters (Jeugd 2) uit. In de vorige wedstrijd bleek de balk nog een struikelblok voor Celeste, maar dat bleek nu niet het geval. In deze eerste wedstrijd van de dag kon Celeste meteen de strijd aan met de balk. De oefening ging prima (3e), wat meteen de toon zette voor de overige oefeningen. Nadat de balk goed was gegaan, waren de zenuwen goed onder controle en kon ze de goede lijn doorzetten in de andere drie onderdelen, waar ze tweede of zelfs eerste op vloer werd. Met deze scores kon ze dan ook glimmend van trots de hoogste trede van het podium beklimmen en de gouden medaille in ontvangst nemen. Megan pakte vandaag haar punten vooral op de vloer, waar ze de rest van de deelnemers ver voor bleef (1e!) met haar goed uitgevoerde vloeroefening.  Met een 5e plek op sprong, 6e op balk en 7e waar ze ook erg blij mee was omdat de kiep (oefening op de brug) goed ging tijdens de wedstrijd. Megan is vijfde geworden in het eindklassement. Een prima prestatie, waar ze terecht ook blij mee is.

Wedstrijd 2: Nienke weer van de partij, Zilver voor Kirsten
In wedstrijd 2 waren de drie dames- Renske Hotsma, Kirsten Dodde en Nienke Sijtsma (junioren) weer herenigd, Nienke was blij om weer mee te kunnen doen aan de wedstrijd. Ondanks dat ze wat minder intensief heeft kunnen trainen door haar rugblessure ging haar wedstrijd super!
Nienke begon op sprong en liet hier twee prachtige uitvoeringen zien, beloond met een tweede plaats. Brug, haar favoriet, ging voor haar doen ook goed maar, de punten vielen haar wat tegen. Bij de balk  nam ze risico door een pirouette te doen met als gevolg dat ze eraf viel. Bij de afsprong deed ze per ongeluk een arabier in plaats van radslag en kwam hierdoor niet goed uit om een salto te doen, dus voor de tweede keer een val van de balk. Met een vierde plek op vloer, is Nienke in het eindklassement 4e geworden, een mooie score zeker gezien de eerdere rugblessure..
Kirsten ging verder waar ze de vorige wedstrijd gebleven was, maar met wel iets meer verschil in de uitslagen dan de vorige keer. Door een verdiende eerste plek op brug, vanwege de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en door de prima uitvoering met een hoge  score beloond, maar ook de goede sprong (4e) is Kirsten weer voorzien van een zilveren medaille! Renske kwam uit op de twaalfde plek in het eindklassement, met een vooruitgang op de eindscore op vloer ten opzichte van de vorige wedstrijd (8e, ). Verder werd Renske 9e op balk en 13e op brug.

Wedstrijd 4: de ene wedstrijd is de andere niet
In de laatste wedstrijd kwamen de “senioren”, Leonie van Bergeijk, Ellis Grin en Noëlle de Gier weer uit. De wedstrijd en uitslag liet een wat ander beeld zien dan de vorige. Zo blijkt maar weer dat turnen een sport is van het moment, de ene dag/wedstrijd kan het beter gaan dan de andere, ondanks alle trainingen en inzet. Dit bleek vooral het geval voor Leonie, zij eindigde deze wedstrijd op een 13e plaats. Tijdens haar tweede sprong ging ze door haar enkel, waardoor ze deze niet kon afmaken en dus maar 1 sprong meetelde én haar  vloeroefening ging niet  zoals gewenst. Daar tegenover stond echter wel een mooie balkoefening waar ze 5e werd. Noëlle eindigde deze dag als 7e en Ellis als 8e. Voor hen beiden een klein verschil qua einduitslag met de vorige wedstrijd. Hun best scorende onderdelen waren de sprong en brug. Noëlle werd hier bij beide onderdelen 6e en Ellis 8e en 7e. 

De derde en laatste plaatsingswedstrijd is op zondag 18 maart.