Bas-turnsters in 6de en 4de divisie

Zaterdag 14 april was het weer een drukke dag voor Bas-gym, en dan met name voor trainster Diane. Zij moest tegelijk in Wezep en Doetinchem zijn, wat natuurlijk niet lukte. Gelukkig kon ze haar hulpcoach Timo Kern inschakelen om de meisjes in Wezep te begeleiden.

6de divisie:

Drie jonge turnsters in de 6de divisie (pupil 2, niveau 10) hadden hun 2de plaatsingswedstrijd voor dit seizoen in Wezep.

Noëlle de Vries begon geweldig op de brug, evenals Andora van der Geest. Zij haalden op dit toestel een gedeelde eerste plaats! Ook op de vloer en de balk ging het goed bij Noëlle. Maar toen kwam de sprong. Om een val te voorkomen had ze een heel klein zetje nodig van de coach. Dit is niet toegestaan en de strenge jury gaf haar hiervoor 0 punten. Heel erg jammer van haar goede klassering, maar volgend seizoen, als de sprong er goed in zit, zal Noëlle zich zeker gaan revancheren.

Annemiek Stuifzand turnde, net als de vorige wedstrijd, heel stabiel en geconcentreerd. Door de zenuwen had ze wat wiebels op de balk, maar een 8ste plaats was een prima prestatie voor Annemiek. Als zij volgend seizoen de zenuwen wat beter de baas is zit er zeker nog meer in.

Andora van der Geest turnde in de eerste plaatsingswedstrijd al goed, maar deze wedstrijd stak zij echt met kop en schouders boven haar concurrenten uit. Met maar liefst 2 hele punten afstand van de nummer twee won zij de gouden medaille. Fantastisch gedaan! Zij mag zeker naar de regiofinale op 12 mei in ’t Harde.

4de divisie:

In Doetinchem hadden vier turnsters zich weten te plaatsen voor de regiofinale van de 4de divisie. Dit was op zich al een prima resultaat te noemen.

Nienke Sijtsma (instap, 10) mocht als eerste aan de bak. Zoals we eerder van haar hebben gezien turnde zij met een natuurlijk gemak haar oefeningen. Ze maakte weinig foutjes en eindigde op een uitstekende 6de plaats. Met dit resultaat zal ze zeker mogen deelnemen aan de districtsfinale op 12 mei in Hellendoorn.

Ellis Grin (pupil 2, 8) turnde eveneens een goede wedstrijd, zoals altijd zeer geconcentreerd. Haar vloeroefening was weer enorm goed, maar voor het eerst dit seizoen maakte ze een klein foutje op de balk. Dit kostte haar veel punten. Met de 23ste plaats staat ze tweede reserve voor de districtsfinale, dus wie weet.

Justa Schouten en Leonie Lagendijk hadden zich bij de senioren ternauwernood geplaatst voor deze regiofinale. Justa had iets goed te maken van de vorige wedstrijd en dat deed ze. Ze turnde haar beste wedstrijd dit seizoen en dat was goed voor een uitstekende 8ste plaats. Ook voor Justa een districtsfinaleplaats dus.

Leonie turnde vooral een uitstekende brugoefening. Ook sprong en vloer waren dik in orde. Maar twee vallen van de balk kostten haar in dit sterke deelnemersveld teveel punten voor een hoge eindklassering.

Trainster Diane is heel trots op de behaalde finaleplaatsen, maar zal 12 mei weer druk zijn met turnsters in de regiofinale 6de divisie en districtsfinale 4de divisie.