21 april 2012

Na twee spannende plaatsingswedstrijden bleek Jasper Schmidt zich als twaalfde op het nippertje geplaatst te hebben voor de districtsfinale Oost. Op 21 april was het zover. Voordat echter afgereisd kon worden naar Ede, bleek onze sponsor Hans Rijpert geregeld te hebben dat Jasper nog snel even voor het officiële foto-moment met Yuri van Gelder op de foto mocht. Ook nog snel even in het Koetshuis aan de ringen hangen kon nog, maar daarna was het echt tijd om te vertrekken.

Jasper begon zijn wedstrijd gelijk aan de ringen. Een knikje in de knieën zorgde voor wat puntenaftrek, maar hij wist hier toch een 8e plek te halen. Daarna volgde sprong, ook hier eindigde Jasper verdienstelijk als 7e. De brug werd wat minder beoordeeld, maar Jasper wist zich daarna aan de rekstok weer goed te herstellen en eindigde hier weer als 8e. De vloeroefening werd wat minder goed beoordeeld (14) en hoewel Jasper bij voltige eerst 5 seconden op de klossen in handstand bleef, koste het feit dat hij net niet een hele flank haalde (terwijl dit op de training wel lukt) hem punten en eindigde hij op dit onderdeel als 15e.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten op een heel mooie 12e plek, waarbij duidelijk werd dat tegen het turngeweld uit Deventer en Borne (plaats 1 t/m 6) moeilijk is op te boksen.

Jasper kijkt in ieder geval terug op een heel geslaagd wedstrijdseizoen…….

 Finale 5e divisie district midden Gelderland/Flevoland.

In Elburg vond afgelopen zaterdag de finale plaats van de turnsters in de 5de divisie.

Na het turnen van twee plaatsingswedstrijden mochten Anouk Speelman en Leonie v. Bergeijk strijden om het kampioenschap van Gelderland. Van de 48 verenigingen gingen van elk niveau ± 40 meiden aan de slag.

Dat het niveau hoog lag was snel te zien en de spanning was dan ook groot. Anouk draaide een mooie wedstrijd. Vooral op brug scoorde ze veel punten. Anouk liet op balk en sprong zien dat ze veel geoefend heeft. Ze ging met een mooie 31e plek naar huis.

Leonie mocht aan het einde van de middag aan de slag. Nog onder de indruk van de aanwezigheid van Yuri van Gelder in Biddinghuizen zat het Leonie niet helemaal mee. Na een mooie brug oefening vergat ze door de spanning op de vloer één onderdeel te doen, dit kostte haar veel punten. Om dit weer in te halen was onmogelijk. Maar toch eindigde ze op een mooie 29e plaats.