BAS turnsters 4de divisie 10 maart 2012

Op 10 maart kwam de allerjongste wedstrijdturnster van BAS in actie.

Renske Hotsma turnde in Oldebroek haar eerste wedstrijd in de pre-instap, niveau 11. Zij deed dit prima, vooral op de balk scoorde ze erg goed. Ze eindigde net naast het podium, op een prachtige 4de plaats.

De dames van de 4de divisie turnden op 17 maart in Beekbergen hun 3de plaatsingswedstrijd.

Anic van Timmeren (jeugd 7) wist net als de vorige keer weer een prima brugoefening neer te zetten. Ze eindigde op een prima 8ste plaats en weet hiermee de stijgende lijn goed voort te zetten.

Nynke Sijtsma (instap 10) was deze wedstrijd al een stuk geconcentreerder dan de vorige keer. Moeiteloos wist ze op alle onderdelen de top drie te behalen en ze eindigde op een prachtige 2de plaats. Een welverdiende zilveren medaille kon ze mee naar Biddinghuizen nemen.

Sharon Apeldoorn en Noëlle de Gier (junior 6) turnden beiden een goede wedstrijd. Sharon liet vooral op vloer en brug mooie oefeningen zien, wat haar een keurige 9de plaats opleverde.

Noëlle deed het op de brug ook heel goed, kwam alleen op de vloer nog wat te kort. Ze eindigde op een 20ste plaats. Ook voor deze beide turnsters zit er een goede stijgende lijn in de resultaten.IMG_4649

Hetzelfde geldt voor Ellis Grin (pupil2, 8). Zoals gewoonlijk bleef zij als één van de weinigen op de balk. Ook haar vloeroefening was net als de vorige keer bijzonder strak en mooi. Ze eindigde op een uitstekende 5de plaats.

Bij de senioren (niveau 5) was de balk weer het grote struikelblok. Alleen Judith de Vries wist een prima balkoefening te turnen, ze werd op dit onderdeel zelfs 4de. Op de vloer ging het vele malen beter. Zo wisten Justa Schouten, Moniek Oomen en Leonie Lagendijk op dit onderdeel respectievelijk 1ste , 2de en 4de te worden. Een knappe prestatie. Uiteindelijk eindigde Justa op 7de plaats, Leonie op de 9de plaats, Judith op de 10de plaats en Moniek op de 12de plaats.

Welke dames zich hebben geplaatst voor de districtsfinale is nog niet bekend, maar BAS-turnen zal zeker met een aantal turnster aanwezig zijn. De finale vindt plaats op 14 april in Doetinchem.