Plaatsingswedstrijd 6e divisie

Op 9 februari turnden de meiden van de 6e divisie hun eerste plaatsingswedsrijd in Beekbergen. 

In de eerste wedstrijd waren Renske Hotsma, Annemiek Stuifzand en Noëlle de Vries aan de beurt. De meiden draaiden alle drie een prachtige wedstrijd. Renske begon op sprong. Ze liet twee prachtige sprongen zien en was daarom ook erg trots op zichzelf. Ook op de brug draaide ze een hele nette oefening. Op de balk liet ze een nieuwe lastige oefening zien en op de vloer ging het ook goed. Renske eindigde op een 18e plaats.

Annemiek turnde een hele mooie vloeroefening en werd op dit onderdeel 5e. Noëlles favoriete onderdeel is de brug; zij wist op dit onderdeel een mooie 6e plaats te bemachtigen. Tegen het einde van de wedstrijd liep de spanning op, want de Pegasus stond op de dames te wachten. Na een paar weigeringen door Noëlle lukte het haar, stiekem met wat hulp van trainster Diane, de overslag te doen. Annemiek had bij het inspringen de hulp van trainster Diane nog nodig, maar bij de start wist ze de overslag prachtig zelf te maken. Over alle onderdelen is Annemiek geëindigd op de 16e en Noëlle op de 19e plaats.

Meiden 6e divisieIn de tweede wedstrijd was het de beurt aan Anky van der Weijden, Iris den Boestert en Chuan Moelker. De dames maakten een goede start op de balk, Anky eindigde op dit onderdeel zelfs op de 1e plaats. Iris stal de show bij de vloeroefening met haar lach en kwam op de 1e plaats en ook Anky had een mooie 2e plaats. Bij Chuan gaat de salto volgende keer vast lukken ! Bij de sprong was het heel spannend, gaat Iris erover …………….. en ja hoor toch 1 x gelukt en na nog wat laatste aanwijzingen van Diane hebben zowel Anky als Chuan een mooie sprong laten zien. Bij de ongelijke brug had Chuan helaas last van een kapotte blaar, met wat hulp van Diane heeft ze toch laten zien wat mogelijk was. Iris liet een prachtige oefening zien, Anky had een lastige start, maar maakte het met haar driekwart reus weer helemaal goed. Op alle onderdelen is Iris op een prachtige 6e plaats, Anky op de 8e en Chuan op de 5e plaats geëindigd. Fantastische gedaan hoor meiden.

Al met al hadden we samen een intensieve en gezellige dag. Alle dank gaat natuurlijk uit naar trainster Diane voor de technische en mentale ondersteuning, naar Kyra omdat zij deze dames met haar enthousiasme een geweldige begeleiding heeft gegeven en Anita die weer goed op alle sprongen heeft gelet en daar de juiste punten heeft weten te verdelen.