17 december Wedstrijdseizoen voor Jasper Schmidt begonnen

Als begeleider ging deze dag Niels van der Linde met Jasper mee. Niels heeft voor de zomervakantie afscheid genomen van het turnen, maar loopt nu in het kader van zijn opleiding stage bij Diane. Naast stagelopen is hij zelf ook weer regelmatig in de toestellen te vinden, dus afscheid nemen valt na al die jaren nog niet mee.

Jasper moest om 12 uur starten in de instap 12. Een groot deelnemersveld van 25 jongens. In Putten zijn ze erg goed in het bewaken van de tijd, dus het inturnen begon ook precies op tijd.

Jasper begon met sprong. Dat deed hij netjes wat uiteindelijk resulteerde in een 19.1. Vervolgens was de brug aan de beurt. Jasper liet een hele mooie handstand zien en had als 1 van de weinigen niet de dikke mat nodig voor de afsprong. Behalve het coachen van Jasper hadden de andere begeleiders inmiddels ook de kwaliteiten van Niels ontdekt, dus was hij druk met het verstellen van de brug. Jasper kreeg voor zijn oefening 19.050 punten. Vervolgens kwam de rekstok. Ook hier weer bleken de kwaliteiten van Niels en Jasper. Jasper liet een hele mooie oefening zien en werd hiervoor beloond met 20 punten.

 

De wedstrijdleiding deelde toen mee dat de tussenstand op de deuren te zien was. En wat bleek, Jasper’s naam stond boven aan de lijst! Dat was natuurlijk vooral te danken aan de brug en de rekstok waar hij respectievelijk als tweede en als eerste was geĆ«indigd met het aantal punten.

Vervolgens was de vloer aan de beurt. Volgens het publiek ging dit wel goed, maar Jasper werd door de jury fors bestraft voor het hupje na de arabier. Met 18.4 punten zakte Jasper daardoor naar de tweede plek. De spanning werd erg opgevoerd want de voltige en de ringen moesten nog komen. Dat bleek uiteindelijk te veel van het goede. Hoewel er voor de leek niet veel mis was aan de voltige kreeg Jasper hiervoor slechts 15.85 punten en behoorde hij op dit onderdeel tot de hekkensluiters. Dit had natuurlijk gevolgen voor zijn klassering.

Het laatste onderdeel was de ringen. Ook hier werd de hulp van Niels door de andere begeleiders op prijs gesteld. Uiteindelijk werd hier ook de beslissing gemaakt. Jasper heeft moeite met het strak in de ringen hangen en het op kracht werken. Als dan ook nog de benen wat uit elkaar gaan bij het zwaaien wordt het erg lastig. Zijn oefening werd beloond met 16.25. Uiteindelijk moest Jasper in dit sterke deelnemersveld genoegen nemen met een 11e plek.

Een klein beetje teleurgesteld was hij wel na zijn goede start, maar gelukkig werd dit snel vergeten door de inzet van een bakje kibbeling. Niels heeft waardevolle tips opgedaan, en de zwakke punten van de oefeningen duidelijk in beeld, waar de komende weken hard aan gewerkt zal worden. Hij had het als begeleider zo naar zijn zin dat hij de volgende keer weer mee wil!

Voor zowel Jasper als Niels was dit een geslaagde middag.

Turnsters 3de divisie

De twee turnsters die voor BAS-gym in de 3de divisie starten hadden zaterdag 17 december al weer hun tweede plaatsingswedstrijd. Vivian Kern en Vera Bosch hadden slechts drie weken de tijd gehad om hun oefeningen te verbeteren, maar beiden deden dat op indrukwekkende wijze.

De nieuwe elementen van Vivians oefeningen, die vorige wedstrijd nog niet helemaal uit de verf kwamen, lukten nu wel. Ze turnde met veel durf en zelfverzekerdheid en dat werd beloond met een 4de plaats, een prachtige prestatie. Hiermee heeft ze nog volop kansen om de finales te gaan halen.

Ook Vera stond veel zekerder op de wedstrijdvloer. Op de balk liet ze een vrijwel wiebelloze oefening zien en ook haar sprong was mooi. Jammer dat de brug nog steeds een struikelblok blijft. Ze eindigde op een 20ste plaats.