Vol weekend voor selectie BAS Gymnastiek

Zaterdag 4 februari 2017- Ede
Zondag 5 februari 2017- Beekbergen

Vorig weekend werd er wederom weer volop geturnd, want zowel zaterdag en zondag waren er selectieleden aan de beurt om hun tweede plaatsingswedstrijd te turnen:
• Heren: Jasper Schmidt reisde zaterdag 4 februari af naar Ede, “Sporthal de Peppel”.
• Dames: de dames van de vierde divisie konden de zondag weer naar het vertrouwde Beekbergen. Kirsten Dodde (junior, supplement E) Renske Hotsma (Jeugd 2 Supplement F) en Megan Nitters (Jeugd 1 D1), Noëlle de Gier en Ellis Grin (beiden senior, supplement E)
Nienke Sijtsma kon vanwege een rugblessure helaas niet meedoen aan deze wedstrijd. Hopelijk is ze voor de volgende plaatsingswedstrijd op 19 maart weer voldoende hersteld.

Zaterdag: Jasper door naar districtsfinale
Jasper turnde een goede wedstrijd, op drie van de zes onderdelen die hij moest turnen, hoorde hij bij de beste vijf. Hij werd hij 4e met zijn goed uitgevoerde sprong en ook nog twee keer 5e op zowel de rekstok als de brug. Samen met de scores op de andere drie onderdelen, waren alle behaalde punten voldoende voor een achtste plek in het eindklassement. Een mooi resultaat, waarmee hij ook door is naar de districtsfinale in Lemmer op 13 mei 2017.

Zondag: BAS scoort op sprong
Megan haar wedstrijd was er een met een wisselend karakter: sommige elementen in haar oefeningen gingen vandaag niet zoals gehoopt, andere elementen lukten vandaag juist weer wel. Op sprong pakte ze de eerste plek, dankzij twee hele goede sprongen. Op vloer (12e) lukte het haar om de arabier-flikflak te doen, welke ze voor het eerst in haar oefening turnde. Op de balk liet ze een paar mooie oefeningen zien, maar helaas viel ze er twee keer af. Al met al is Megan 12e geworden in het eindklassement.

Renske scoorde ook op sprong, met een mooie 2e plek. Op de andere drie onderdelen, behaalde ze een 4e (balk), 5e (vloer) en 6e plek op brug. Al deze scores waren meer dan genoeg voor een nette 5e plaats. En daarmee een plaats hoger geëindigd dan bij de vorige wedstrijd in december.

Kirsten bleek net als bij de vorige wedstrijd weer in een hele goede vorm. Ook zij haalde een mooie plek met de sprong, ze werd net als Megan eerste. Dat niveau trok ze nog even door naar de vloer, waar ze een prachtige oefening liet zien en ook daar de andere turnsters achter zich liet en de eerste plek pakte. De balkoefening was goed voor een nette vierde plaats. Het kon dan bijna ook niet anders dat Kirsten weer met een medaille naar huis kon. Deze keer mocht ze inderdaad de zilveren medaille aan haar assortiment toevoegen, dankzij haar tweede plaats in het eindklassement.

Ellis en Noëlle kwamen samen uit in de derde wedstrijd. Noëlle haar beste onderdeel vandaag was de balk. Dor een prima uitgevoerde oefening haalde ze een mooie tweede plaats op dit onderdeel. Met de punten van de andere drie onderdelen (met een vierde plaats op spong), bemachtigde Noëlle deze keer de 10e plaats in het eindklassement.
Ellis werd in deze wedstrijd 5e op drie van de vier onderdelen, Balk, brug en sprong waren alle drie goed voor deze plek. Samen met de behaalde punten op de vloer, haalde Ellis een 8e plaats in het eindklassement.

De volgende wedstrijd voor de dames van de vierde divisie is op zaterdag 19 maart, weer in Beekbergen.