Turnselectie BAS Gymnastiek weer op pad

De turn(st)er(s) van BAS waren deze zaterdag weer op twee plekken in Nederland te vinden.

  • Jesse Havelaar ( instap) en Milan de Vries (pupil) mochten naar Lichtenvoorde voor de kwartfinale (turnen heren district Oost NTS 11-15)
  • Nienke Sijtsma mocht afreizen naar Beekbergen voor haar tweede plaatsingswedstrijd (derde divisie, jeugd 1, niveau 4)

De mannen van BAS werden tijdens de wedstrijd begeleid door Niels en Nienke werd begeleid door Annemiek Stuifzand.

Gouden plak voor Jesse

Jesse mocht in de eerste wedstrijd starten. Hij deed zijn oefeningen heel erg netjes. Op drie onderdelen (waaronder de ringen en de vloer)  eindigde hij als eerste van de groep jongens. Deze mooie resultaten zorgden ervoor dat Jesse de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Hij stond supertrots op het podium en dat mag ook met zo’n resultaat. Gefeliciteerd Jesse!

Sprong van Milan zorgt voor discussie

Milan was in de tweede wedstrijd aan de beurt. Hij turnde een niveau hoger dan het vorige seizoen en kon erg goed meekomen op dit niveau. Op de voltige behaalde Milan een verdiende eerste plaats en hij stond lange tijd op de vijfde plaats. De sprong bezorgde Milan een flinke teleurstelling. Er ontstond een discussie over de oefening. Die discussie zorgde er uiteindelijk voor dat hij voor één van de sprongen geen punten kreeg. Door dit voorvalletje eindige hij bijna onderaan in het algemeen klassement.  Het is begrijpelijk dat Milan toch wat teleurgesteld weer naar huis ging.

Vooruitgang op de vloer bij Nienke

Ondanks een lichte spierblessure in haar bovenbeen startte Nienke vol goede moed haar wedstrijd. Ze begon met de sprong,  maar de eerste sprong lukte niet goed. Ze kwam met haar verkeerde been uit op de plank. Hierdoor ging de draai niet helemaal zoals het hoort en viel op de mat. De tweede sprong ging wel goed. Hierdoor herpakte ze zich weer en deed weer volop mee in de wedstrijd! Nienke turnde de overige onderdelen (vloer, brug en balk) keurig. Op de vloer heeft ze zich echt verbeterd, het oefenen op de “harde benen” heeft zijn vruchten afgeworpen. Juf Diane was hier erg trots op. Al met al klom ze één plaatsje omhoog ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd van november en eindigde op de 14e plaats.

2e plaatsingswedstrijd Nienke 3e divisie 13122014