Lisa, Sanne en Corina bezetten het hele podium in ‘t Harde

In het weekend van 10 en 11 januari werd er weer volop geturnd door de dames uit de selectie van BAS Gymnastiek.

Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling kwamen zaterdag in ’t Harde uit in de zesde divisie (pupil 2) voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Anky van der Weijden was mee om de meiden tijdens de wedstrijd te begeleiden.  De zaterdag bleek een succesvolle dag voor BAS Gymnastiek want de meiden pakten zowel, de eerste, tweede als de derde plaats!

Kritische dames

De zenuwen waren best aanwezig bij de meiden, maar dat beïnvloedde niet hun inzicht. De meiden zagen meteen dat de balk te hoog was ingesteld voordat de oefening begon. De balk werd lager gezet door de organisatie en na de goedkeuring van juf Diane konden ze beginnen. Corina mocht voor BAS het spits afbijten bij de balk. Corina maakte een goede start, maar viel met de koprol van de balk.  Corina liet zich niet van de wijs brengen en turnde haar oefening gewoon verder. Ze voorkwam door een paar strakke reddingen dat ze niet van de balk meer afviel en haar oefening kon afmaken. Lisa was daarna en liet een prachtige oefening op de balk zien, zelfs de koprol lukte zonder er van af te vallen. Sanne turnde ook netjes haar oefening, viel helaas ook van de balk af, maar ook zij liet zich niet van de wijs brengen en deed het prima.

 

Sprong vervallen door te weinig juryleden

Na de balk volgde de vloer, waar de meiden lieten zien dat ze niet voor niets naar ’t Harde waren afgereisd.  Alledrie lieten ze een goede oefening zien.  Als derde onderdeel zou de sprong zijn, maar deze verviel omdat er te weinig juryleden waren. Jammer! De meiden hadden hierdoor een pauze, voordat het laatste onderdeel de brug geturnd kon worden.

 

Sanne herpakt zich op de brug

Lisa kon beginnen op de brug en ook daar bleek ze een van de sterkste deelnemers te zijn. Alles ging goed, op een iets mindere afsprong na. Sanne liet een goede oefening zien, maar bij het laatste stuk van haar onderdeel (spreid ondersprong), maakte ze een verkeerde beweging, waardoor ze niet goed uitkwam. Ze herpakte zich en maakte haar oefening toch nog keurig af. Goed gedaan Sanne! Corina liet ook een mooie, krachtige oefening zien. Nu was het wachten op de uitslag….

 

1e, 2e en 3e plaats!

1e plaatsingswedstrijd 6e divisie, pupil 2 Lisa Sanne en Corina foto 2 10-1-2015De uitslag bleek goed voor BAS uit te pakken en dat was geheel hun eigen verdienste.

Corina werd derde en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen, de tweede plek was voor Sanne en kreeg de zilveren medaille uitgereikt. Toen de omroepster zei: Tja en deze plek is ook voor gymvereniging BAS, wist Lisa, voordat haar naam genoemd werd, al meteen dat zij de eerste plek had bemachtigd en liep al snel naar het podium. Daar kreeg ze haar eerste gouden plak omgehangen. De meegekomen supporters hebben dan ook duidelijk laten horen dat ze trots waren op deze prestaties! Erg leuk voor ze dat ze alle drie met een prijs naar huis gingen. Juf Diane was terecht trots op de prestaties van deze dames!