Succes gaat door bij BAS Gymnastiek: medaillespiegel loopt op!

Na de succesvolle zaterdag en werd er op zondag door meerdere dames geturnd in de vijfde en zesde divisie. Op deze drukke zondag werden vier wedstrijden geturnd waarbij ook allemaal turnsters van BAS Gymnastiek meededen. In dit verslag lezen jullie hoe het de meiden in deze vier wedstrijden is vergaan.

Annemiek en Lieke turnen een constante eerste wedstrijd

In de eerste wedstrijd die in Beekbergen om 8.45 van start ging mochten de beide dames beginnen bij de brug. Annemiek Stuifzand in baan 1 (6e divisie, junior) en Lieke van der Weijden in baan 2 (5e divisie, jeugd 2). De wedstrijden voor de twee divisies werden op twee banen geturnd. Voor beiden bleek het niet de dag om een mooie hurksprong te laten zien, maar desondanks werd de oefening op de brug netjes afgeturnd. Lieke maakte zelfs nog een mooie driekwart reus!

Deze dag was blijkbaar wel de dag voor Lieke om een geslaagde balkoefening te laten zien, hier werd zij derde in het deelnemersveld. Annemiek liet bij haar vloeroefening zien dat ze een prachtige salto in huis had. Super! Beide meiden lieten een mooie constante wedstrijd zien en werden deze dag allebei zevende!

Tweede wedstrijd: gouden medaille voor Megan

De tweede wedstrijd was voor de pupillen 1 van de zesde divisie, waar Megan Nitters en Lianne Grafhorst hun kunsten hebben vertoond. Megan mocht hier een gouden medaille in ontvangst nemen. Dat verslag hebben jullie al kunnen lezen op de site.

Derde wedstrijd: Kirsten, Anniek en Lisa goed geturnd, Elsa haalt brons!

Na de al prima verlopen ochtend, kon de middag alleen nog maar goed beginnen. De derde wedstrijd startte om 12.45 en daar mochten Kirsten Dodde, Anniek Bergeijk (5e divisie, jeugd 1), Lisa van Os (5e divisie senior) en Elsa Leendertse (6e divisie, jeugd 1), in de twee banen van start gaan.
1e plaatsingswedstrijd 5e divisie, jeugd 1 11-1-2015 foto Kirsten in actie1e plaatsingswedstrijd 5e divisie, jeugd 1 11-1-2015 foto Anniek in actie

Kirsten en Anniek hebben een prima wedstrijd geturnd. De balk wilde bij beiden niet zoals ze wilden, maar dat maakten ze goed door een hele mooie vloeroefening te laten zien. Hier werden ze 3e en 4e. Anniek liet daarnaast een hele goed eerste sprong zien. Kirsten werd uiteindelijk 5e bij de wedstrijd en Anniek 13e. Prima dus!

Lisa kwam bij de senioren als enige in de vijfde divisie uit en liet een heel beheerst uitgevoerde vloeroefening zien. Mooi Lisa! Ook de overige onderdelen heeft ze prima uitgevoerd.

1e plaatsingswedstrijd 5e en 6e divisie, 11-1-2015 groepsfoto
Elsa werd bij haar zesde divisie zelfs eerste op de balk. Dat had ze terecht verdiend door haar nette uitvoering. Ook de vloer, brug en sprong waren prima. Dit zorgde ervoor dat ze uiteindelijk de bronzen medaille mee mocht nemen! Met nog een wedstrijd te gaan, zorgde deze medaille ervoor dat de tussenstand voor dit weekend al op 5 medailles stond! Twee goud, een zilver en twee brons.

1e plaatsingswedstrijd 6e divisie, jeugd 1 11-1-2015 foto Elsa derde plaats

Wedstrijd 4: mooi resultaat voor Iris, Leonie en Andorra, gouden medaille in the pocket voor Anky!

In de laatste wedstrijd kwamen Leonie van Bergeijk, Andorra van der Geest (5e divisie, junior), Anky van der Weijden en Iris den Boestert (6e divisie, senior) eindelijk aan bod. Voor de laatstgenoemde dames was dit het eerste jaar bij de senioren. Spannend dus!
De dames begonnen bij brug, dit ging bij alle vier de dames goed. Andorra haalde hier met haar oefening een  9e plaats.  Op de balk liet Leonie een prachtige strakke balkoefening zien. Knap gedaan.

Iris stond versteld dat ze met een voet op de balk had gestaan na haar radslag.
Anky liet een strakke oefening zien ondanks dat ze van de balk afviel en werd toch gewoon eerste op dit onderdeel.
Vloer en sprong: het wordt bijna eentonig, maar ook hier lieten ze wederom een prachtige oefening zien. Leonie en Anky eindigden op de vloer beiden op de eerste plaats en Iris op de tweede.

De uiteindelijke uitslag: Leonie een prachtige 6e plaats, Andorra werd 15e!

Bij de zesde divisie kon het bijna niet anders; daar mocht inderdaad Anky de gouden medaille mee naar huis nemen, Iris behaalde een 7e plaats! Meiden jullie mogen alle vier trots zijn!

1plaatsingswedstrijd 6e divisie senior gouden mediaille Anky van der Weijden

Al met al een succesvol weekend voor onze vereniging en kan er een goede oogst van 6 medailles genoteerd worden. Naast de natuurlijk ook prachtig behaalde resultaten van de andere turnsters! BAS Gymnastiek is trots op alle turnsters!