Pré-selectie scoort in naburig Dronten

Zaterdag 10 juni- Dronten
De 5 jongste dametjes van de selectie van BAS waren nu eindelijk aan de beurt om hun eerste wedstrijd van dit turnseizoen (2016-2017) te turnen. Voor Emily, Esmee, Faya en Daisey was het helemaal nieuw. Celeste had vorig seizoen al voorzichtig wat wedstrijdervaring in Bennekom opgedaan, waar ze destijds een verdienstelijke 8e plek wist te bereiken. Voor BAS Gymnastiek waren present:
Wedstrijd 1: Emily Draisma, Esmee Schaap, Faya van Dekken, (pré-instap, 6e divisie) en Daisey Veldt (pré-instap 2, 6e divisie)
Wedstrijd 2: Celeste Groot Lipman (pré-instap 2, 6e divisie)

1e wedstrijd: prima resultaten voor de jonge dames
De zaal begon al zingend voor de jarige Faya, wat voor een grote glimlach op het gezicht van deze jarige dame zorgde. Verder waren er bij de meiden vooral gespannen koppies te zien. Geheel logisch en begrijpelijk, want het is toch wel echt een verschil of je in de eigen bekende gymzaal aan de Sportlaan staat of dat je in ’t Dok in Dronten staat voor een echte jury en met veel publiek en de meegereisde papa’s, mama’s opa’s en oma’s of andere meegereisde supporters die naar jou kijken.  Het was dus best even wennen hoe dat allemaal gaat op een wedstrijd; warming-up en oplopen, aanmelden bij juryleden.  Gelukkig hadden ze enthousiaste begeleiding van Nienke, Lisa en juf Diane die hen op momenten dat het wel heel spannend werd bijstonden met een bemoedigend woordje.
Het eerste onderdeel was sprong waar Emily het spits afbeet. Allemaal deden ze  keurig de zweefkoprol op verhoogd vlak. Esmee pakte op spong de eerste plek van alle deelneemsters.
De brug  was het moeilijkste onderdeel voor ze.  Al had Esmee haar primeur dat ze voor het eerst de borstwaartsom alleen deed! De balk ging bij een ieder netjes en iedereen wist zijn oefening uit het hoofd. Emily werd hier door haar prachtige uitgevoerde oefening zelfs eerste.
De grootste spanning was er daarna wel af want het laatste onderdeel was vloer. Hier hadden ze geen zenuwen voor want dit konden ze goed. Wow wat een goede handstanden!! Jarige Faya liet hier ook mooie oefeningen zien en haar punten waren op dit onderdeel goed voor een tweede plek.
Daisey turnde in de groep bij Faya, Esmee en Emily, maar in haar eigen categorie preselectie 2. Daisey scoorde deze eerste wedstrijd vooral op sprong (5e) en balk (6e).
Alle punten van de vier onderdelen bij elkaar lieten prima resultaten zien. Net geen prijzen, maar wat hebben jullie het goed gedaan zeg! Het eindklassement:

  • 4e plaats Faya van Dekken
  • 5e plaats Emily Draisma
  • 6e plaats Esmee Schaap

Pre-instap 2:

  • 10e Daisey Veldt

2e wedstrijd: Goud voor Celeste
Celeste mocht in wedstrijd 2 van start gaan, samen met 23 deelneemsters uit de regio. Deze wedstrijd begon keurig op schema. Celeste was erg zenuwachtig, maar gelukkig werd ze daarin goed begeleid door juf Diane, Lisa en Nienke. Drie begeleidsters en 1 turnster: wat een luxe!
Bij haar eerste oefening (sprong) speelden de zenuwen nog een beetje een rol. Celeste kwam tot een 18e plek. Maar daarna ging Celeste als een raket, geholpen door haar begeleidsters die tussen de oefeningen door haar spanning wisten weg te nemen. Op brug pakte ze een eerste plek, net als op de vloer, mede dankzij een mooie handstandoverslag & handstandkoprol. Met balk (3e) erbij was de gouden medaille met deze mooie scores een feit!

 

Wedstrijdseizoen klaar: maar nog wel een uitvoering!
Dit was de laatste wedstrijd van het turnseizoen. Er staat nog een hele mooie en bijzondere uitvoering op het programma waar de jeugdleden van BAS gymnastiek, recreanten en selectie, laten zien wat gym eigenlijk allemaal inhoudt! Het thema is film, dus genoeg variatie en spektakel te zien. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken bij de voorstellingen op 8 juli in het Koetshuis! Meer info volgt binnenkort via de gebruikelijke mediakanalen, zoals de website, Facebook en de B.A.